Reklama
Streftec Network:    SlovakNHL.sk  ·  SlovakKHL.sk  ·  SlovakFitness.sk
Staňte sa našími fanúšikmi:      
ikonka
13. 09. 2010 ⋅ SlovakKHL.sk Správy 2 komentáre

Surový, Kašpar a Jágr strelili po dva góly, Klepiš trojbodový

V pondelok sa v Kontinentálnej hokejovej lige darilo slovenským i českým hráčom. V ôsmich stretnutiach sa strelecky presadil jeden Slovák (Surový) a štyria Česi (Jágr, Červenka, Klepiš a Kašpar). Ruský útočník Platonov strelil dokonca štyri góly.

Chabarovsk zaznamenal prvú výhru v ročníku, keď na domácom ľade zvíťazil nad CSKA Moskva 4:3 po predĺžení. Moskve nepomohli ani gól a asistencia, ktoré zaznamenal český útočník Jan Marek, ktorý svojim gólom v tretej tretine zabezpečil svojmu tímu aspo? bod za remízu v normálnom hracom čase. Kým z hostí sa presadili aj Mischarin a Korneyev, z domácich hráčov to boli Piskunov, Kopeikin, Aksenenko a Plekhanov, ktorý strelil ten najdôležitejší gól – v predĺžení. Marek v zápase odohral 18. minút a nechýbali v ?om ani zvyšní traja Česi Petr Čáslava, Karel Pilař a Tomáš Netík.

Novokuzneck prehral aj druhý duel v ročníku, keď nestačil na Dinamo Minsk, ktorému podľahol 2:5. Metallurg držal s Minskom krok do konca druhej tretiny, po ktorej bol stav nerozhodný 2:2. V tretej tretine však Minsk skóroval trikrát a rozhodol o osude zápasu. Na výhre bieloruského tímu sa strelecky podieľali Meleško, Glazachev, Platte a Demagin, ktorý strelil dva góly. V drese Dinama nastúpili aj dvaja Slováci - Peter Podhradský a Jozef Stümpel. Obaja získali po jednej asistencii. Zastúpenie v stretnutí malo aj Česko. Za Novokuzneck hral Václav Nedorost a za Minsk Tomáš Mojžíš. Ani jeden však nebodoval.

Duel medzi Novosibirskom a Rigou, tímami, ktoré ešte neprehrali, sa zrodila výhra prvého menovaného mužstva, ktoré zvíťazilo tesne 3:2. Víťazný gól zaknihoval Petrov, ktorý sa presadil v 43. minúte. Ďalšie dva góly Novosibirsku zaznamenali Enlund (26. minúta) a Belov (33. minúta). O oba presné zásahy lotyšského tímu sa postaral slovenský útočník Tomáš Surový. Prvý strelil v 28. minúte a druhý o dvanásť minút neskôr. Surový je zatiaľ s troma gólmi najlepším slovenským strelcom v aktuálnom ročníku KHL.

Dva góly strelil aj český útočník Jaromír Jágr, ktorý dopomohol tímu Avangard Omsk k výhre nad Severstaľom Čerepovec v pomere 5:1. Jedným gólom sa prezentoval aj Roman Červenka, ktorý nazbieral aj jednu prihrávku, keď asistoval pri prvom Jágrovom góle. Ďalšie dva presné zásahy Omsku dosiahol Averin, ktorý skóroval dvakrát. Tretí Čech v drese Omsku, Martin Škoula, nebodoval. Za Čerepovec, v drese ktorého hral aj Ondřej Němec, sa gólovo presadil len Anisin.

Jugra vstúpila do nového ročníka prehrou 2:6, no dnes ju odčinila, keď porazila Spartak Moskva 4:1. Víťazný gól si na svoje konto pripísal Buljanskij, ktorý prekonal Dominika Hašeka v 21. minúte. V druhej tretine kapituloval „Dominátor“ aj po strelách Hlynčeva (25. minúta) a Skorochodova (26. minúta). V tretej dvadsaťminútovke dosiahol štvrtý gól Jugry Ťjurin. Autorom jediného presného zásahu moskovského tímu bol Bodrov, ktorý skóroval v 56. minúte. V zápase sa celkovo predstavilo až šesť Slovákov. Za víťazný tím nastúpili Vladimír Dravecký, Marek Zagrapan, Tomáš Bulík a dres Spartaka obliekajú Jaroslav Obšut, Branko Radivojevič, Martin Cibák. Všetci vyšli bodovo naprázdno.

Hrdinom stretnutia medzi Astanou a Petrohradom sa stal český útočník Lukáš Kašpar, ktorý prispel k tesnej výhre Astany v pomere 4:3 štyrmi kanadskými bodmi. Dvakrát sa zapísal do streleckej listiny a na dva góly prihral. Bodovo sa presadil aj jeho spoluhráč Jiří Novotný, ktorý nahral taktiež na dva góly. Ostatne dva presné zásahy kazašského klubu zaznamenal Bochenski, ktorý prekonal brankára Jakuba Štěpánka dva razy. Za Petrohrad hral aj Petr Čajánek, ktorý nebodoval. Z jeho spoluhráčov skórovali Panov, Grebeškov a Weinhandl.

Až jedenásť gólov videli diváci v Ufe, kde proti domácemu tímu nastúpil Magnitogorsk. Z víťazstva sa nakoniec radovali domáci, ktorí vyhrali 6:5 po predĺžení. Víťazný gól strelil v 64. minúte Jakub Klepiš, ktorý nazbieral aj dve asistencie. O ďalšie góly víťazného mužstva sa postarali Tverdovskij, Ščastlivij, Svitov, Antipov a Radulov. Za porazený tím skóroval Niskala a Platonov, ktorý prekonal Alexandra Jeremenka až štyrikrát. Z jeho gólov sa radoval aj obranca Tomáš Rolínek, ktorý hrá za Petrohrad. V zápase hral i útočník Miroslav Blaťák z Petorhradu, ktorý nebodoval. Tomáš Starosta (Ufa) nenastúpil.

Prvú výhru v tomto ročníku zaknihoval Lokomotiv Jaroslavľ, ktorý porazil Atlant Mytišči 2:0. Prvý gól zaznamenal Guskov, ktorý skóroval v 37. minúte. Asistovali mu Karel Rachúnek a Josef Vašíček. V tretej tretine strelil druhý gól Jaroslavľu Koroľjuk. Asistovali mu Pavol Demitra, pre ktorého to bol prvý bod v KHL, a Rachúnek. Za porazený tím nastúpil Milan Bartovič a dvaja Česi - Zbyněk Irgl a Jan Bulis.
mikelino
starosta
starosta za ufu hral ???
13. 09. 2010, 21:35    Reagovať
martinkooo
starosta
nehral vobec
13. 09. 2010, 22:27    Reagovať
Reklama
Najnovšie články
Reklama Hokej - Online Hry - Vychutnaj si pocit víťazstva!
Reklama

O SLOVAKKHL.SK
Mladší z hokejových webov z dielne Streftecu vznikol v roku 2010. Ide o spravodajský portál o Kontinentálnej hokejovej lige číslo 1 na Slovensku. Sústredí sa predovšetkým na Slovákov, ale ako jeden z mála webov v republike prináša aj novinky o hráčoch iných národností.

   NAŠA RODINA:
SlovakNHL.sk - Národná hokejová liga, Slováci v NHL, AHL, CHL
SlovakFitness.sk - posilňovanie, zdravý životný štýl
Databáza cvikov - Databáza cvikov pre rozvoj svalových partií

MOBILNÁ VERZIA   |   REKLAMA

Google+   Facebook   Twitter   RSS

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk.

Webdesign and Internet media - Streftec

TOPlist