Reklama
Streftec Network:    SlovakNHL.sk  ·  SlovakKHL.sk  ·  SlovakFitness.sk
Staňte sa našími fanúšikmi:      
ikonka
23. 02. 2022 ⋅ SlovakKHL.sk Slováci v KHL 0 komentárov

Rybár vs. Hudáček: Ako sa im darilo v základnej časti?

Kontinentálna hokejová liga sa rozhodla obnoviť sezónu 2022/23 rovno s play-off. Predčasne tak ukončila základnú časť, v ktorej sme videli aj dvoch slovenských brankárov. Ich sezóny si teraz zrekapitulujeme a porovnáme.

Patrik Rybár zažil v KHL svoj debut v drese Minska. V základnej časti zasiahol do 24 zápasov, v ktorých dosiahol bilanciu 10-9-4 s priemerom 2,78 inkasovaného gólu na zápas a 90,4% úspešnosťou zákrokov. Vychytal aj jedno čisté konto.

Július Hudáček, ktorý už v minulosti chytával za Novosibirsk, Čerepovec či Spartak, sa pripojil k Rige až v novembri. Stihol odchytať 14 zápasov, v ktorých dosiahol horšiu bilanciu i individuálne štatistiky ako jeho krajan. Pri bilancii 2-9-2 kryl 88,8 % striel a inkasoval 2,96 gólu na zápas.

Aj z týchto čísel je zrejmé, kto chytal v silnejšom tíme. Kým Minsk sa prebojoval do play-off z ôsmeho miesta Západnej konferencie, Riga v nej skončila na poslednom mieste ako tretí najhorší tím celej ligy.

Rybár mal v bieloruskom tíme druhú najvyššiu úspešnosť zákrokov po Alexejovi Kolosovovi, ktorý v 22 dueloch kryl 90,6 % striel. Jeho priemer inkasovaných gólov bol však v tíme najlepší. Tri zápasy za Dinamo odchytal aj Sergej Bolšakov.

Za Rigu si zachytali až piati gólmani a Hudáček mal z nich druhú najlepšiu úspešnosť zákrokov i priemer inkasovaných gólov po Johanovi Mattsonovi, ktorý v 28 dueloch kryl 91,6 % striel a inkasoval 2,51 gólu na zápas. Matej Machovský (83,0% a 4,87 v 6 zápasoch), Eriks Vitols (66,7% a 6,04 v 2 zápasoch) a Vladislav Gross (50,0% a 15,02 v 1 zápase) mali štatistiky horšie.

Hudáček medzičasom prestúpil do pražskej Sparty.
Daj svetu vedieť o svojom názore. Pridaj prvý komentár k článku.
Reklama
Najnovšie články
Reklama Hokej - Online Hry - Vychutnaj si pocit víťazstva!
Reklama

O SLOVAKKHL.SK
Mladší z hokejových webov z dielne Streftecu vznikol v roku 2010. Ide o spravodajský portál o Kontinentálnej hokejovej lige číslo 1 na Slovensku. Sústredí sa predovšetkým na Slovákov, ale ako jeden z mála webov v republike prináša aj novinky o hráčoch iných národností.

   NAŠA RODINA:
SlovakNHL.sk - Národná hokejová liga, Slováci v NHL, AHL, CHL
SlovakFitness.sk - posilňovanie, zdravý životný štýl
Databáza cvikov - Databáza cvikov pre rozvoj svalových partií

MOBILNÁ VERZIA   |   REKLAMA

Google+   Facebook   Twitter   RSS

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk.

Webdesign and Internet media - Streftec

TOPlist