Vyhľadávanie
Slováci v KHL

Brust o výhre nad Traktorom: Bol to naozaj solídny výkon

Autor: Marián Masaryk  /   26. septembra 2016

Slovan Bratislava ukončil v sobotu po výhre nad Traktorom Čeľabinsk 3:1 nepriaznivú sériu na súperových klziskách. K prvému trojbodovému zápisu po takmer dvoch týžd?och výrazne prispel aj brankár Barry Brust.

„Dnes to bol naozaj solídny výkon na výjazde a veľmi dôležité víťazstvo. Keď sa pozriete na tretiu tretinu, v podstate sme im nedovolili vypracovať si naozaj vážnu gólovú šancu. Dokázali sme hru udržať v strednom pásme. Dnes sme hrali naozaj tímovo, úplne inak ako v predchádzajúcom zápase, dobre sme zachytili úvod, z čoho sme vyťažili aj strelecky a takpovediac sme ich v druhej polovici zápasu 'zavreli',“ povedal po zápase kanadský gólman „belasých“.

Slovan ťažil najmä z efektivity v koncovke a po dvoch tretinách viedol už 3:0. Skóre duelu otvoril Patrik Luš?ák a neskôr svoje prvé góly v sezóne i v KHL strelili Kyle Chipchura s Jurajom Šiškom. Slovenský tím síce hral opäť často v oslabení, ale tentoraz sa mu podarilo ubrániť všetkých sedem presiloviek súpera.

Článok pokračuje pod reklamou


„Predovšetkým sa nám dnes darilo oveľa lepšie v oslabeniach ako v predchádzajúcich dvoch zápasoch. Celkovo sme zahrali veľmi dobre v defenzívne a dobre sme vstúpili do zápasu. Samozrejme, som rád, že to tam konečne padlo aj mne, mal som dnes hneď niekoľko šancí a jednu sa mi podarilo premeniť,“ zhodnotil duel Chipchura, autor víťazného gólu.

S výkonom slovanistov bol spokojný aj Šiška. „Začiatok sme nemali až taký dobrý, ale našťastie sa nám podarilo dať prvý gól. V druhej a tretine tretine sme takmer na sto percent plnili tie veci, ktoré sme si povedali pred zápasom a doviedli sme ho do víťazného konca. Otvoril som si strelecký účet, Ďalo to pekne nahral Patrikovi Luš?ákovi spoza bránky, už on mohol dať gól, ale úplne mu to nevyšlo, tak ja som to iba dokončil za neho.“



Po šesťd?ovej prestávke čaká Slovan v piatok od 19:30 zápas na ľade Medveščaku Záhreb.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist