Vyhľadávanie
Slováci v KHL

Oplatí Slovan Kazani prehru z úvodu sezóny?

Autor: Marián Masaryk  /   19. októbra 2016

Bratislavský Slovan ťahá sériu dvoch prehier a dnes ho čaká veľmi náročný súper. Na domácom ľade privíta aktuálneho lídra Východnej konferencie, Ak Bars Kaza?, s ktorou prehral otvárací zápas ročníka.

Jediný slovenský zástupca v KHL sa pokúsi o revanš za prehru 1:2 v Kazani, ktorou odštartoval sezónu 2016/17. Odvtedy sa však tímy vydali opačnými smermi, čo sa týka postavenia v tabuľke. Kaza? vedie Východnú konferenciu, kým Slovan je predposledný v tej západnej.

Kaza? má na konte 45 bodov z 24 zápasov, o jeden viac ako obhajca titulu z Magnitogorska. Ten však má tri duely k dobru. V pondelok ukončila osemzápasovú víťaznú sériu po prehre v Záhrebe. Z desiatich súbojov na ľadoch súperov vyhrala v tejto sezóne sedem so ziskom 18 bodov.

Článok pokračuje pod reklamou


Slovan si v pondelok zhoršil domácu bilanciu, teraz ju má vyrovnanú 4:4. Jedna výhra však bola po nájazdoch a jedna prehra po predĺžení. V Slovnaft Aréne spolu nazbieral 12 bodov, teda presne polovicu zo všetkých možných.

Bratislavský klub má s Kaza?ou vyrovnanú bilanciu vzájomných zápasov (4:4), až päť z nich sa však neskončilo v riadnom hracom čase. Posledné dva vyhrala Ak Bars, doma Slovan vyhral dva z troch duelov. V každom z nich sa však hralo predĺženie.

Slovan si bude musieť dlhý čas poradiť bez útočníka Mareka Viedenského, ktorý si v ostatnom zápase poškodil väzy v pravom menisku. Zranenie si dokonca vyžaduje artroskopickú operáciu kolena, ktorá ho vydarí z hry na niekoľko mesiacov.

Pozri aj: Viedenský sa vážne zranil, vynechá mesiace!

Nie je prekvapením, že miernym favoritom duelu je podľa stávkových kancelárií Kaza?. Podarí sa Slovanu vrátiť jej prehru spred takmer dvoch mesiacov a ukončiť nepriaznivú sériu zápasov? Súboj vysiela aj televízna stanica Sport2, na programe je od 19:00.

Duel bude špecifický pre obrancu Mareka Ďalogu, ktorý si v minulej sezóne obliekal dres Ak Bars. Tréner Miloš ?íha nahradil zraneného Viedenského 21-ročným útočníkom Samuelom Petrášom, ktorého povolal zo Zvolena (Tipsport liga). Do brány sa postaví Barry Brust.

Zostava Slovana: Brust (Pogge) – Starosta, Kundrátek, Jeglič, Taffe, Nedorost – Švarný, Plastino, Valský, Zigo, Petráš – Ďaloga, Meszároš, Hlinka, Chipchura, Cheechoo – Bačík,Pokorný Vopelka, Luš?ák, Šiška

Pozri aj: Slovan odštartoval sezónu tesnou prehrou s Kaza?ou


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist