Vyhľadávanie
Slováci v KHL

V play-off KHL dvaja Slováci, nováčik vyzve obhajcu

Autor: Marián Masaryk  /   20. februára 2017

Máme za sebou základnú časť deviatej sezóny Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL), ktorá priniesla aj prekvapenia. Tým najväčším je postup čínskeho nováčika z Pekingu do play-off.

Tretíkrát po sebe ovládol dlhodobú fázu ročníka tím CSKA Moskva, ktorý tak získal Kontinentálny pohár. Súboj s Petrohradom vyhral len vďaka vyššiemu počtu triumfov (46 vs 44). Oba tímy nazbierali po 137 bodov. Pre porovnanie, víťaz Východnej konferencie, Magnitogorsk, si pripísal 124 bodov.


Red Star Kunlun vo svojej prvej sezóne v súťaži dokázal postúpiť do play-off z posledného miesta. V prvom kole tak narazí na obhajcu titulu s hviezdnym Sergejom Moziakinom, ktorému chýba jediný bod na métu 1 000 bodov v kariére. V tejto sérii sa predstavia jediní Slováci v play-off – útočníci Martin Bakoš a Tomáš Marcinko.

Článok pokračuje pod reklamou


Obom sa v hlavnom meste Číny darilo relatívne dobre. Bakoš nazbieral 22 bodov (11+11) v 47 zápasoch, keďže zvyšných 13 vynechal pre zranenie. Marcinko zaznamenal v jeho premiérovom ročníku v KHL 18 bodov (5+13), pričom odohral všetkých 60 duelov.

Blízko k postupu bol aj obranca Michal Čajkovský, ktorý v prvých 20 zápasoch v lige získal 15 bodov (5+10). Jekaterinburg však skončil na 11. mieste na východe. Rovnakú pozíciu na západe obsadil Záhreb s obrancom Lukášom Kozákom. Ten si pripísal gól a asistenciu v 14 zápasoch. Oba body zaknihoval v záverečných dvoch súbojoch so Slovanom, ktorý taktiež nepostúpil do play-off.

Dvojice play-off 9. sezóny KHL:

Západná konferencia:
CSKA Moskva – Jokerit Helsinki
SKA Petrohrad – Viťaz Moskovská oblasť
Dynamo Moskva – Torpedo Nižný Novgorod
Lokomotiv Jaroslavľ – Dinamo Minsk

Prvé zápasy sa odohrajú v utorok 21. februára.

Východná konferencia:
Metallurg Magnitogorsk – Red Star Kunlun
Avangard Omsk – Admiral Vladivostok
Ak Bars Kaza? – Salavat Julajev Ufa
Traktor Čeľabinsk – Barys Astana

Prvé zápasy sa odohrajú v stredu 22. februára.




Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist