Vyhľadávanie
Slováci v KHL

Už dnes nás čaká otvorenie sezóny 2020/21. V tímoch KHL je 5 Slovákov

02. septembra 2020

Aj napriek desiatkam prípadov nakazených hráčov novým koronavírusom, dnes Kontinentálna hokejová liga odštartuje ročník 2020/21.

Už dnes sa odohrá zápas o otvárací pohár, ktorý od 18:30 medzi sebou odohrajú CSKA Moskva a Ak Bars Kaza?. Duelu sa pritom môžu zúčastniť fanúšikovia, ktorí budú musieť dodržiavať epidemiologické opatrenia.

„Každý si je vedomý problémov, ktorým liga a naše kluby čelia. Pandémia a s ?ou súvisiace obmedzenia budú skutočným testom našej sily. Niektoré tímy museli dať hráčov do karantény a takmer každý klub musel zmeniť v príprave svoje plány,“ vyhlásil prezident KHL Alexej Morozov.

Článok pokračuje pod reklamou


„Aj napriek týmto problémom je tu však veľa dobrých správ. Naše tímy sú silnejšie pre platový strop. Priniesli zaujímavých hráčov zo zahraničia a objavujú sa nádejní mladíci. Všetko to naznačuje, že to bude vzrušujúca, zaujímavá sezóna. Našli sme odpovede takmer na každý problém a sme v procese vyriešenia aj posledných otázok.“

Ak sa nič neočakávané v neistom svete súčasnosti nestane, tak liga plánuje uzavrieť základnú časť 27. februára. Play-off by následne odštartovalo 2. marca a skončilo najneskôr 30. apríla.

Do hry vstúpi len 23 tímov po tom, čo Vladivostok oznámil, že sa sezóny nezúčastní pre ekonomické problémy súvisiace s pandémiou. Liga nezavíta ani do Číny a Kunlun bude hrávať domáce zápasy v Mytišči neďaleko Moskvy.

V akcii uvidíme aj päť Slovákov. Brankár Július Hudáček sa v moskovskom Spartaku dočkal za nového spoluhráča krajana Martina Bakoša. Hudáčkov brat Libor si oblečie dres Nižnekamska. Dresy nezmenili obranca Michal Čajkovský a útočník Adam Liška, ktorí budú hrávať za Dynamo Moskva, resp. Severstaľ Čerepovec.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist