Vyhľadávanie
Správy

Už zajtra odštartuje sezóna KHL. Predstaví sa v nej aj sedem Slovákov

31. augusta 2021

Už v stredu 1. septembra sa vhodí buly medzi posledných dvoch finalistov Gagarinovho pohára v zápase o Otvárací pohár. Svedkami tak budeme otvorenia už 14. sezóny KHL.

Základnú časť otvoria vzájomným súbojom majstrovský Omsk a moskovské CSKA. Prvý plodnejší de? príde vo štvrtok, keď sa odohrá sedem zápas.

Sedem bude aj Slovákov, ktorí vstúpia do ligy v zostavách tímov. Michal Čajkovský, Libor Hudáček a Adam Liška zostanú v tímoch, v ktorých sme ich vídali aj vlani – Dynamo Moskva, Nižnekamsk a Čerepovec.

Článok pokračuje pod reklamou


Martin Bakoš si oblečie dres Soči, za ktoré hrával v ročníku 2018/19. Návrat do KHL čaká Mareka Hrivíka, ktorý sa upísal Nižnému Novgorodu. Premiéru v lige absolvujú Peter Cehlárik v Omsku a Patrik Rybár v Minsku.

V základnej časti odohrá každý z 24 tímov 56 zápasov. Na ligovú mapu sa vrátil tím z Vladivostoku, ktorý predošlý ročník vynechal pre pandémiu a finančné ťažkosti. V každej konferencii tak uvidíme po 12 tímov.

Ak sa nestane nič nečakané, základná časť potrvá do 1. marca. O tri dni neskôr už začnú vyraďovacie boje o Gagarinov pohár. Ten by sa mal za normálnych okolností odovzdať najneskôr 30. apríla.

Podľa papierových predpokladov sa aj v tomto roku budú medzi top favoritov radiť CSKA Moskva, Petrohrad, Kaza? a Omsk. Z druhej vlny by mohli na titul zaútočiť Čeľabinsk, Jekaterinburg či Jaroslavľ, no veľké ambície majú aj iné tímy. Naopak, za top outsiderov sa považujú Kunlun a Vladivostok.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist