Vyhľadávanie
Slováci v KHL

Cehlárik: V KHL nemám takú voľnosť, ako vo Švédsku

13. novembra 2021

Slovenský útočník Peter Cehlárik je vo svojej prvej sezóne v KHL. Je pomerne produktívny, no so svojou pozíciou nie je stopercentne spokojný. V tíme Avangard Omsk nemá totiž toľko voľnosti, ako vlani vo švédskej SHL.

„Snažím sa robiť si svoju robotu. Nie je to ideálne, nemám toľko voľnosti, ako to bolo v Leksande. Robím však všetko, čo odo m?a tréner požaduje,“ povedal Cehlárik pre denník Šport.

Rodák zo Žiliny odohral doteraz 20 zápasov, v ktorých nazbieral 17 bodov a strelil 11 gólov. S tým je po sezóne, v ktorej zaknihoval 20 gólov a 20 asistencií v 45 dueloch SHL, spokojný len z časti.

Článok pokračuje pod reklamou


„?no, je to fajn, ale mohlo by to byť lepšie. Dlho som čakal na zápas, v ktorom som bol spokojný s hrou v situácii piatich proti piatim. Presilovky máme výborné a efektívne. Tam som nazbieral väčšinu gólov, ale v hre v rovnovážnom stave by som sa chcel zlepšiť,“ poznamenal Cehlárik.

Bývalý hráč Bostonu Bruins si pred sezónou vyberal pôsobisko, v ktorom by sa tešil z víťazenia. Omsk v KHL obhajuje titul, no momentálne je piaty vo Východnej konferencii.

„Tímovo sme ako na hojdačke. Štýl hry, ktorým vyhrali minulý rok ligu, nám teraz toľko nejde. Máme väčších hokejistov, pomalších a nehráme tak rýchlo, ako to predvádzal Avangard vlani. Bijeme sa s hrou a trápime sa smerom dopredu,“ skonštatoval Cehlárik, ktorého tím sa vráti do akcie dnes proti Kunlunu.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist