Vyhľadávanie
Správy

KHL nevie, ako ďalej. V Kazani by mohol byť turnaj

21. januára 2022

Čas plynie a stále neprišli žiadne novinky o tom, ako bude KHL pokračovať vo svojej sezóne. Medzitým sa hovorí o možnom turnaji v Kazani.

KHL odložila na neurčito zápasy od 15. do 21. januára a najbližšie má naplánované na 22. februára, teda po olympiáde.

Momentálne nie je jasné, čo sa rozhodne urobiť ďalej. Spomínala sa alternatíva ukončenia základnej časti a návrat už priamo s play-off. To sa však nepáčilo tímom, ktoré majú stále šancu dostať sa do play-off pri riadnej sezóne.

Článok pokračuje pod reklamou


Tímom sa nepozdáva ani kompromis, ktorým by mohol byť turnaj play-in, v ktorom by tímy na 7. až 10. mieste svojej konferencie bojovali o posledné dve miesta v play-off.

Oba alternatívy by porušili písané pravidlá o tom, že základnú časť majú tímy ukončiť s rovnakým počtom odohraných zápasov.

Extrémnym riešením je ukončiť ročník celý. Aj táto možnosť má svojich podporovateľov, ktorí tvrdia, že by sa tým ušetrili finančné prostriedky. Všetci hráči ligy by však v tomto prípade ukončili súťažný ročník už v januári a čakalo by ich dlhé voľno.

Najťažším riešením, ale zrejme správnym, je dohrať odložené zápasy.

Bez toho, aby sa príliš narúšal ročník, by sa dala využiť olympijská prestávka. S tým však opäť viacero tímov nesúhlasí, pretože by vznikli veľké rozdiely – znevýhodnené by boli tímy, ktorých hráči by reprezentovali svoju vlasť na olympiáde.

Potom tu je možnosť dohrať odložené zápasy po olympiáde, upraviť rozpis zvyšku sezóny a posunúť jej koniec.

Nech už padne rozhodnutie akékoľvek, tímy by privítali, aby prišlo čo najskôr. Tak ako fanúšikovia, aj manažéri a hráči žijú tieto dní v nevedomosti a neistote.

Medzitým, v Kazani by podľa Sport-Express chceli v strede februára usporiadať turnaj, ktorý by umožnil hráčom mať aspo? nejakú zápasovú prax. Okrem domáceho tímu by sa ho mohli zúčastniť vraj aj Čerepovec, Jaroslavľ a Nižnekamsk.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist