Reklama
Streftec Network:    SlovakNHL.sk  ·  SlovakKHL.sk  ·  SlovakFitness.sk
Staňte sa našími fanúšikmi:      
ikonka
31. 10. 2012 ⋅ Marek Kantorík Sumáre 2 komentáre

Dvojgólový Surový ukončil Levu sériu prehier

Pražský Lev sa dočkal a po ôsmich zápasoch sa tešil z víťazstva. Dvoma gólmi, vrátane víťazného, k nemu prispel Tomáš Surový. Okrem neho v stredu bodovali ďalší piati Slováci, pričom z gólov sa tešili Juraj Mikuš, Branislav Mezei a Peter Podhradský.

Surový a Mikuš pomohli Levu ukončiť sériu prehier

Tomáš Surový strelil svoj šiesty a siedmy gól v tejto sezóne, ktorými pomohol pražskému Levu k vytúženému a zaslúženému víťazstvu 5:2 nad Chabarovskom. Banskobystrický rodák vsietil aj rozhodujúci gól a jeho mužstvo sa tešilo z prvého víťazstva od 1. októbra. K ukončeniu osemzápasovej série prehier prispel gólom i obranca Juraj Mikuš a jednu asistenciu si z duelu odniesol útočník Juraj Mikúš. Do listiny strelcov sa zapísali i Christensen a Němec, kým Popperle urobil 20 zákrokov. Prekonali ho len Osipov a Pyorala, ktorí sa presadili v závere prvej tretiny. Murygin čelil 35 strelám. Najvyťaženejším mužom Prahy bol Zdeno Chára, celého zápasu Osipov.

Podhradský a Mezei strelili gól, Záborský asistoval

Peter Podhradský sa zapísal do streleckej listiny, no jeho Donbass nedokázal vyhrať štvrtý zápas v sérii. Nad jeho sily bolo moskovské Dynamo, ktoré vyhralo 4:2 vďaka dvom gólom a jednej asistencii Konstantina Volkova i 27 zákrokom Alexeja Volkova. Strelecky sa presadili aj Kasjančuk a Cvetkov, ktorí dopomohli k štvrtej výhre Dynama z ostatných piatich duelov. Z hostí sa okrem slovenského obrancu presadil aj Pettersson. V akcii nechýbali i Jaroslav Obšut, ktorý zaznamenal tri strely počas 21 minút v akcii, a Tomáš Matoušek, ktorý odohral 9 a pol minúty s jedným streleckým pokusom. Podhradský na ľade strávil 19 minút.

Gólovú prestrelku videli diváci v zápase medzi Jekaterinburgom a Čechovom, v ktorom sa o víťazovi rozhodlo až v nájazdoch. Panarin premenil ten víťazný a Čechov získal dva body po výhre 5:4. Dvurečenskij, Hennessy, Koroľjov a Černov dosiahli góly Viťaza, zatiaľ čo Straka, Gusev, Malychin a Branislav Mezei, ktorý bol s ôsmimi streleckými pokusmi najaktívnejším mužom zápasu, sa postarali o presné zásahy Avtomobilistu. Najslabší celok KHL utrpel už siedmu porážku za sebou.

Omsk nadviazal na skvelé výkony z posledného obdobia a v Astane zaznamenal tretiu výhru v rade. Nad Barysom zvíťazil 5:3. Perežogin strelil dva góly, Frolov, Kuparinen a Siomin pridali po jednom. Kanonier Tomáš Záborský vyšiel gólovo naprázdno, ale nazbieral aspo? jednu asistenciu. Domáci prehrali už štvrtý zápas v rade, prvýkrát v riadnej hracej dobe.

Cibák a Baranka sa tešili z výhier

Nižnekamsk sa vrátil na víťaznú koľaj, keď zdolal Novgorod 4:2, aby zaknihoval štvrtú výhru z posledných piatich zápasov. O výhre rozhodol dvojbodový Subbotin, dvakrát sa presadil trojbodový Jakupov a úspešných strelcov doplnil Seljanov. Žiaril brankár Dalton, ktorý urobil 47 zákrokov. Prekonali ho len Sjomin a Gorbunov. Martin Cibák odohral v zápase 17 minút, zaznamenal 42,9% úspešnosť na vhadzovaniach a pripísal si aj štyri trestné minúty.

Naďalej pokračuje trápenie Atlantu, ktorý nedokázal vyhrať ani na ľade Ufy. Tá získala tri body za víťazstvo 5:3. Paršin sa zapísal do listiny strelcov dvakrát a bol aj autorom víťazného gólu. Stepanov skóroval tiež dvakrát a z gólu sa tešil aj Mirnov. Slovenský obranca Ufy Ivan Baranka odohral takmer 16 minút, počas ktorých vyslal na Chudobina jednu strelu.

Skvelý obrat Novokuznecku

Fantastický obrat sa podaril Novokuznecku, ktorý po dvoch tretinách prehrával s CSKA 0:3. Vďaka piatim gólom z tretej tretiny však vyhral 5:3, aby natiahol svoju sériu víťazstiev na tri zápasy. V bráne CSKA sa vystriedali Proskurjakov a Bryzgalov, ktorých postupne prekonali Romanov, Mereškin, Černych a Robitaille. Kagarlitsky poistil výhru strelou do prázdnej brány a Lazušin urobil 23 zákrokov. Sprukts, Grabovskij a Alex Radulov vsietili góly Moskvy, ktorá prehrala prvý duel po štyroch víťazstvách.

Víťazne i Čeľabinsk, Magnitogorsk, Lokomotiv a Riga

Jakutsenja strelil v závere druhej tretiny góly, ktorý mal v končenom zúčtovaní prívlastok víťazný. Čeľabinsk zdolal v domácom prostredí Minsk 2:0. Gólovú bodku za stretnutím dal v poslednej minúte Bulis. V tej chvíli bola bránka Dinama prázdna.

Lisin zaznamenal dva góly, vrátane víťazného zhruba 4 minúty pred druhou prestávkou, Malkin si pripísal tri asistencie, aby Magnitogorsk porazil Čerepovec 5:2. Mozjakin a Dmitrij Kazionov tiež skórovali v domácom drese.

Jaroslavľ strelil opäť len dva góly, no i to mu stačilo na štvrté víťazstvo v rade. Tento raz si na ?om vylámala zuby Kaza?. O výhre 2:1 rozhodol v 60. minúte Anisimov, ktorý nadviazal na gól Višnevskeho z druhej tretiny. V nej inkasoval jediný gól Sanford, ktorého z 35 striel prekonal len Pesonen. Barulin zneškodnil 29 streleckých pokusov hostí.

Mike Idrasis sa presadil osem sekúnd po začiatku zápasu a osem sekúnd pred jeho koncom, aby doviedol Rigu k výhre 4:3 na ľade Petrohradu, ktorý prehral tretí duel z ostatných štyroch. Strelecky sa presadili aj dvojbodový Redlihs a Szczechura. Idrasis si pripísal aj asistenciu a dve si z duelu doniesol Johnson. Tellqvist bol z 36 striel prekonaný Martenssonom, Dallmanom a Tarasenkom.

Slováci v akcii:
I. Baranka (UFA) 15:49, 1 s
T. Záborský (OMS) 19:26, 0+1, 1 s
R. Špirko (JEK) 22:52, 2 s
B. Mezei (JEK) 24:33, 1+0, 8 s
M. Cibák (NIŽ) 17:10, 4 TM
P. Podhradský (DON) 18:57, 1+0, 1 s
J. Obšut (DON) 21:10, 3 s
T. Matoušek (DON) 9:34, 1 s
Ľ. Bartečko (LEV) 16:02
Z. Chára (LEV) 25:57
T. Surový (LEV) 13:37, 2+0, 5 s, 2 TM
J. Mikuš /o/ (LEV) 2:52, 1+0, 1 s
J. Mikuš /ú/ (LEV) 13:07, 0+1, 3 s
M. Hossa (LEV) 12:53, 3 s
Tomas K.
tak mal Zaborsky bod alebo nie
V clanku pisete, ze mal asistenciu, ale v statistike pod clankom neuvadzate ziaden bod u jeho mena. Tak ako to je - bodoval alebo nebodoval? Lebo si myslím, že Rusi proste odpisujú hráčom body (aby potom bolo ľahšie obviniť ich za nízku produktivitu a prepustiť bez vyplatenia mzdy). Aj z minulých rokov viem, že body hráčom v priebehu sezóny ubúdali. Všimol som si to u Slovákov, ale je možné, že to bolo tak aj u iných národností. Ako to je?
31. 10. 2012, 20:03    Reagovať
Nazbieral jednu asistenciu, dopisane v statistikach. Vdaka :)
1. 11. 2012, 10:09    Reagovať
Reklama
Najnovšie články
Reklama Hokej - Online Hry - Vychutnaj si pocit víťazstva!
Reklama

O SLOVAKKHL.SK
Mladší z hokejových webov z dielne Streftecu vznikol v roku 2010. Ide o spravodajský portál o Kontinentálnej hokejovej lige číslo 1 na Slovensku. Sústredí sa predovšetkým na Slovákov, ale ako jeden z mála webov v republike prináša aj novinky o hráčoch iných národností.

   NAŠA RODINA:
SlovakNHL.sk - Národná hokejová liga, Slováci v NHL, AHL, CHL
SlovakFitness.sk - posilňovanie, zdravý životný štýl
Databáza cvikov - Databáza cvikov pre rozvoj svalových partií

MOBILNÁ VERZIA   |   REKLAMA

Google+   Facebook   Twitter   RSS

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk.

Webdesign and Internet media - Streftec

TOPlist