Reklama
Streftec Network:    SlovakNHL.sk  ·  SlovakKHL.sk  ·  SlovakFitness.sk
Staňte sa našími fanúšikmi:      
ikonka
02. 11. 2012 ⋅ Marek Kantorík Sumáre 0 komentárov

Radivojevič v derby ukončil gólové suchoty

Branko Radivojevič sa konečne strelecky presadil! Ku gólu pridal aj asistenciu, no Spartak moskovské derby prehral. Zo Slovákov v piatok bodoval i Rastislav Špirko a z víťazstva sa tešili Baranka a Záborský.

Radivojevič skóroval, Špirko asistoval, Záborský vyhral

Prvých 20 zápasov sezóny gól nestrelil, no Branko Radivojevič sa ho konečne dočkal v dnešnom derby proti Dynamu. V ?om strelil jeden gól Spartaka a na druhý asistoval. Jeho tím však súboj proti svojmu rivalovi prehral pomerom 2:5. O výhre „modrých“ rozhodol už v prvej tretine Jalasvaara. V nej Dynamo strelilo tri góly, všetky v presilovke. Presadili sa aj trojbodový Solovjov a Gynge. V druhej tretine sa z gólov tešili Barancev a Kasjančuk a k víťazstvu prispel aj Jerjomenko, ktorého z 21 striel prekonal len Radivojevič a Lewandowski. Piešťanský rodák v stretnutí odohral 17 a pol minúty a opustil ho aj so štyrmi streleckými pokusmi. Len jeden si na svoje konto pripísal Štefan Ružička, ktorý odohral 19 minút.

Jugra držala veľmi dlho krok s favorizovaným Omskom, ktorý chcel získať ďalšie tri body do tabuľky. To sa mu nakoniec aj podarilo. V 57. minúte strelil víťazný gól Dmitrij Siomin a zhruba pol minúty pred koncom dal bodku za stretnutím Popov, ktorý skóroval do opustenej domácej brány. Omsk bol strelecky aktívnejší a Masalskisa ohrozil 36-krát. Reizvich zaznamenal shutout po tom, čo zlikvidoval 23 striel. Útočník Omska Tomáš Záborský sa druhýkrát v rade nezapísal do streleckej listiny. Na ľade strávil 19 minút a 20 sekúnd a nazbieral štyri strely Do hry zasiahol aj obranca Tomáš Starosta, ktorý sa po zranení vrátil do zostavy Jugry. V zápase odohral zhruba deväť a pol minúty. Avangard vyhral štvrtý duel v rade.

Jekaterinburgu začal súboj proti Minsku veľmi dobre a po prvej tretine vyhrával 3:1. Bieloruské mužstvo však v druhej časti dokázalo vyrovnať a nakoniec vyhrali 4:3 po predĺžení. Dve minúty pred koncom rozhodol Irgl, ktorý sa strelecky presadil aj v riadnom hracom čase. Linglet a Laine pridali ostatné góly Dinama a Rinne sa prezentoval 26 úspešnými zákrokmi. Z domáceho tímu, ktorý natiahol sériu prehier na osem stretnutí, skórovali Sokolov, Simakov a Pronin. Z dvojice Slovákov bodoval iba útočník Rastislav Špirko, ktorý nazbieral jednu asistenciu. Obranca Branislav Mezei bol najvyťažovanejším hráčom Jekaterinburgu.

Obšut nedohral zápas, Baranka s Ufou nestačil Lokomotivu

Petrohrad zareagoval na prehru s Rigou najlepšie ako mohol a pred vlastnými fanúšikmi zničil Donbass pomerom 9:2. Dvoma gólmi a troma asistenciami prispel k výhre Makarov, dva góly a dve asistencie zaznamenal Kučerjavenko a Tarasenko s Dallmanom duel opustili s bilanciou 1+2. Z gólov sa tešili aj Klimenko, Burdasov a Martensson, kým Bobrovskij sa prezentoval 37 zákrokmi. Prekonali ho len Varlamov a Belichin. Peter Podhradský si zo stretnutia odniesol štyri strelecké pokusy, pričom v akcii strávil 21 a pol minúty. Jaroslav Obšut odohral len 7 minút a 18 sekúnd. Po prvej tretine, v ktorej dvakrát ohrozil domáceho gólmana, duel opustil.

Emil Galamov a Viktor Kozlov premenilo svoje nájazdy, aby Jaroslavľ zvíťazil v Ufe 4:3. Kronwall, Galimov a Anisimov strelili góly Lokomotivu, zatiaľ čo Kaigorodov a dvojgólový Rolínek boli strelcami domácej Ufy. Sanford urobil 36 zákrokov. Obranca Ivan Baranka ho neohrozil a pripísal si iba dve trestné minúty počas 15 a pol minúty, ktoré strávil v akcii.

Magnitogorsk, Čeľabinsk, CSKA a Kaza? tiež zvíťazili

Strelci Magnitogorska sa prebudili až po tom, čo v závere druhej tretiny skóroval Koroľjov a jeho zásluhou sa Čechov ujal vedenia 1:0. Zo strany Viťaza to však bolo všetko a aktívny Magnitogorsk priklonil štyrmi gólmi misky váh na svoju stranu. Rozhodujúci gól si pripísal Antipin. Kazionov, Malkin a Mozjakin, ktorý zaknihoval aj dve asistencie, tiež prekonali Kasutina. Magnitka využila až tri presilové hry a vyhrala štvrtý zápas za sebou. Čechov ohrozil Gelašvilliho iba trinásťkrát. V tretej tretine iba raz!

Čistov obohatil svoje štatistiky o dva presné zásahy a Čeľabinsk vyhral na domácom ľade nad Čerepovcom 3:1. Rjabykin tiež skóroval a Mezin pomohol k víťazstvu 38 úspešnými zákrokmi. Prekonal ho iba Zemčenko v úvode stretnutia.

Chabarovsk nebol pre rozbehnuté CSKA vážnejšou prekážkou v ceste za piatym víťazstvom z ostatných šiestich zápasov. Igor Radulov strelil víťazný gól a Moskovčania vyhrali zaslúžene 6:2, keď sa presadili aj Dacjuk, Marčenko, Davis, Denisov a Rylov. Oba góly Amuru vsietil Tarasov, prvý z trestného strieľania. Jeho tím prehral štvrtý duel v sérii.

Konstantin Barulin zlikvidoval všetkých 28 striel, Danis Zaripov strelil dva góly a Kaza? sa po zaváhaní s Lokomotivom vrátila na víťaznú koľaj. K výhre 4:0 prispeli strelecky aj Skačkov a Obuchov. Novgorod prehral tretí zápas v rade, Besbalov čelil 35 strelám.

SLOV?CI V AKCII:

R. Špirko (JEK) 19:13, 0+1
B. Mezei (JEK) 25:57, 2 S
I. Baranka (UFA) 15:31, 2 TM
T. Starosta (JUG) 9:23
T. Záborský (OMS) 19:20, 4 S
P. Podhradský (DON) 21:25, 4 s
J. Obšut (DON) 7:18, 2 s
Š. Ružička (SPA) 19:08, 1 s
B. Radivojevič (SPA) 17:22, 1+1, 4 s
Daj svetu vedieť o svojom názore. Pridaj prvý komentár k článku.
Reklama
Najnovšie články
Reklama Hokej - Online Hry - Vychutnaj si pocit víťazstva!
Reklama

O SLOVAKKHL.SK
Mladší z hokejových webov z dielne Streftecu vznikol v roku 2010. Ide o spravodajský portál o Kontinentálnej hokejovej lige číslo 1 na Slovensku. Sústredí sa predovšetkým na Slovákov, ale ako jeden z mála webov v republike prináša aj novinky o hráčoch iných národností.

   NAŠA RODINA:
SlovakNHL.sk - Národná hokejová liga, Slováci v NHL, AHL, CHL
SlovakFitness.sk - posilňovanie, zdravý životný štýl
Databáza cvikov - Databáza cvikov pre rozvoj svalových partií

MOBILNÁ VERZIA   |   REKLAMA

Google+   Facebook   Twitter   RSS

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk.

Webdesign and Internet media - Streftec

TOPlist