Reklama
Streftec Network:    SlovakNHL.sk  ·  SlovakKHL.sk  ·  SlovakFitness.sk
Staňte sa našími fanúšikmi:      
ikonka
04. 12. 2010 ⋅ SlovakKHL.sk Slováci v KHL 0 komentárov

Svatošovi KHL nepripadá ľahšia ako NHL

Slovenský útočník Avangardu Omsk, Marek Svatoš, ktorý ešte v minulej sezóne hrával v NHL, odohral v Kontinentálnej hokejovej lige už 15 zápasov. Teraz prišiel jeho čas na porovnanie oboch líg.

„Nemôžem povedať, že by bolo hranie v Rusku ľahšie ako v Amerike. KHL je liga na veľmi vysokej úrovni a sú v nej dobrí hráči. Na zámorských klziskách máte menej priestoru na manévrovanie, nie je tam na to čas. Tu v Rusku to nie je horšie ani lepšie, nie je to ťažšie ani ľahšie. Hrá sa tu kompletne rozdielny hokej,“ povedal Svatoš pre Sport-Express.

Dvadsaťosemročný krídelník nazbieral v doterajšom priebehu sezóny sedem bodov za tri góly a štyri asistencie v pätnástich zápasoch. V úvode svojho pôsobenia v Omsku mu chvíľu trvalo, kým začal bodovať.

„Mal som príležitosti, ale niečo nefungovalo. Možno to bolo len v nedostatku šťastia. Časom, ako som sa cítil sebaistejšie a tréneri mi dávali viac času na ľade, to začalo fungovať a ja som začal zbierať body,“ povedal Svatoš.

Košický rodák strávil celú svoju kariéru v NHL v Denveri, kde hrával za miestny tím Colorado Avalanche. Hoci sa mesto nachádza v Skalistých horách 1600 metrov nad morom, nezažil v ?om takú zimu ako zažíva v druhom najväčšom meste na Sibíri.

„Páči sa mi v Omsku, hoci je tu veľká zima. Bolo to po prvýkrát, čo som pocítil, čo znamená teplota -30 stup?ov celzia,“ pokračoval Svatoš, ktorý okomentoval aj skutočnosť, že Rusko bude usporadúvať MS vo futbale: „Bol som veľmi potešený, keď som sa to dozvedel. Chlapcom v tíme som hneď povedal: „Gratulujem, chlapci, bude to skvelé podujatie!“ Tento turnaj sleduje celý svet a som si istý, že ruské majstrovstvá v roku 2018 budú úžasné.“
Daj svetu vedieť o svojom názore. Pridaj prvý komentár k článku.
Reklama
Najnovšie články
Reklama Hokej - Online Hry - Vychutnaj si pocit víťazstva!
Reklama

O SLOVAKKHL.SK
Mladší z hokejových webov z dielne Streftecu vznikol v roku 2010. Ide o spravodajský portál o Kontinentálnej hokejovej lige číslo 1 na Slovensku. Sústredí sa predovšetkým na Slovákov, ale ako jeden z mála webov v republike prináša aj novinky o hráčoch iných národností.

   NAŠA RODINA:
SlovakNHL.sk - Národná hokejová liga, Slováci v NHL, AHL, CHL
SlovakFitness.sk - posilňovanie, zdravý životný štýl
Databáza cvikov - Databáza cvikov pre rozvoj svalových partií

MOBILNÁ VERZIA   |   REKLAMA

Google+   Facebook   Twitter   RSS

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk.

Webdesign and Internet media - Streftec

TOPlist