Reklama
Streftec Network:    SlovakNHL.sk  ·  SlovakKHL.sk  ·  SlovakFitness.sk
Staňte sa našími fanúšikmi:      
ikonka
13. 02. 2013 ⋅ Peter Marko Správy 0 komentárov

Po prestávke sa vracia KHL!

Po tretej tohtosezónnej asociačnej prestávke sa klubový hokej vracia do zápasového kolotoča. Európske súťaže pomaly, ale isto vrcholia svojou základnou časťou a všetko sa schyľuje ku koncu aj v nadnárodnej KHL, v ktorej mužstvá odohrajú svoje posledné zápasy a rozdelia si zostávajúce vstupenky do play-off. V stredu je na programe 12 zápasov.

Horúco bude najmä v Západnej konferencii, kde o teoretickú šancu do vyraďovacích bojov bojuje niekoľko tímov. V najlepšej východiskovej pozícii sa nachádza bratislavský Slovan, ktorý boje v základnej časti zakončí na poslednom tripe. Zverenci Rostislava Čadu odštartujú trojicu posledných zápasov na štadióne Spartaka Moskva. Hráčom Slovana padla reprezentačná prestávka určite vhod, keď im nevyšli tri zo štyroch domácich stretnutí a nepodarilo sa im zabezpečiť si postup do play-off vďaka nešťastnej prehre v divokej prestrelke s pražským Levom (4:5).

Vďaka tejto výhre sa pražský tím dostal na 7. miesto so stratou piatich bodov na Slovan a sezónu rovnako zakončí tripom po ruských klziskách. Svoju púť odštartuje nováčik KHL v Rige, kde sa stretne s domácim Dinamom. O veľa pôjde aj v stretnutiach Víťaz Čechov – Dinamo Minsk a Donbass Doneck – CSKA Moskva. Bieloruský zástupca sa predstaví na ľade nevyspytateľného Čechova, ktorému už o nič nejde, no svoju kožu lacno nepredá.

Hráčov Minska bude nesmierne zaujímať výsledok z Donecka, pretože oba celky sa bijú o ôsmu, poslednú priečku zaručujúcu postup do vyraďovacej fázy. Na tej momentálne tróni ukrajinský tím, ktorý získal 9 bodov z troch predchádzajúcich stretnutí a všetky na súperových ihriskách a má lepšie skóre.

Na všetko dohliada desiaty Atlant, ktorý ťahá šesťzápasovú víťaznú šnúru, ktorá ho vrátila do bojov o play-off, pričom na 8. pozíciu stráca len dva body. Tím z Moskovskej oblasti privíta na domácom ľade Sibir Novosibirsk, ktorý sa už s istým postupom do play-off nachádza na 7. priečke Východnej konferencie. Navyše posledné štyri vzájomné stretnutia medzi týmito súpermi hovoria v prospech Atlantu.

Slabučkú nádej na play-off živí aj Torpedo Nižnij Novgorod, ten privíta na svojej pôde mužstvo Novokuznecka. Dva najsilnejšie celky Bobrovovej divízie – SKA Petrohrad (už istý víťaz základnej časti) a Dinamo Moskva – sa predstavia vonku.

Milionársky Petrohrad, ktorý využil reprezentačnú prestávku na sústredenie v slnečnom Dubaji, si zmeria sily s Jugrou Chanty-Mansijsk, ktorá na Východe bojuje s Nižnekamskom o posledné miesto do vyraďovacej fázy. Domáci sa môžu spoliehať na výbornú formu útočníka Igora Skorochodova, ktorý je už druhým najlepším strelcom súťaže (27 gólov). Dinamo si zmeria sily v Astane s tímom Barysu a spomínaný Nižnekamsk bude chcieť odraziť tlak Jugry v domácom zápase s Ufou.

Vo zvyšných troch stretnutiach privíta Čerepovec mužstvo Kazane, ktoré záver základnej časti nezastihol v najideálnejšej forme, keď prehrala štyri po sebe idúce zápasy, no napriek tomu sa pevne drží na druhom mieste Východnej konferencie. Na krk mužstvu okolo Alexeja Morozova však dýcha Traktor Čeljabinsk, ktorý privíta beznádejne posledné mužstvo celej KHL Avtomobilist Jekaterinburg. Lokomotiv Jaroslavľ privíta vo svojej aréne Amur Chabarovsk.

Do bojov v stredajších stretnutiach nezasiahnu len Avangard Omsk, líder Východnej konferencie a Metallurg Magnitogorsk, ktorý očividne doplatil na odchod svojich najväčších hviezd do NHL po skončení výluky a prehral päť posledných stretnutí a strelil v nich aj rovnaký počet gólov, čo je žalostne málo.
Daj svetu vedieť o svojom názore. Pridaj prvý komentár k článku.
Reklama
Najnovšie články
Reklama Hokej - Online Hry - Vychutnaj si pocit víťazstva!
Reklama

O SLOVAKKHL.SK
Mladší z hokejových webov z dielne Streftecu vznikol v roku 2010. Ide o spravodajský portál o Kontinentálnej hokejovej lige číslo 1 na Slovensku. Sústredí sa predovšetkým na Slovákov, ale ako jeden z mála webov v republike prináša aj novinky o hráčoch iných národností.

   NAŠA RODINA:
SlovakNHL.sk - Národná hokejová liga, Slováci v NHL, AHL, CHL
SlovakFitness.sk - posilňovanie, zdravý životný štýl
Databáza cvikov - Databáza cvikov pre rozvoj svalových partií

MOBILNÁ VERZIA   |   REKLAMA

Google+   Facebook   Twitter   RSS

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk.

Webdesign and Internet media - Streftec

TOPlist