Reklama
Streftec Network:    SlovakNHL.sk  ·  SlovakKHL.sk  ·  SlovakFitness.sk
Staňte sa našími fanúšikmi:      
ikonka
15. 02. 2013 ⋅ SlovakKHL.sk Sumáre 0 komentárov

Slovan vyhral v Donecku, Cibák rozhodol o výhre

V piatok sa Slovan tešil z víťazstva nad Donbassom, ktorý vďaka zaváhaniu Minska neprišiel o šancu postúpiť do play-off. Tú má po výhre ešte aj Atlant. Naopak, HC Lev a Nižnekamsk si zaistili účasť v bojoch o Gagarinov pohár. Neftechimiku k tomu pomohol víťazným gólom Martin Cibák. V ostatných dueloch skóroval aj Tomáš Záborský.

Donbass – Slovan 3:4 PP

Kým Slovan už má play-off isté, Donbass o? stále bojuje. A ukrajinský tím aj tak pristúpil k úvodu piatkového zápasu, ktorý mu vyšiel veľmi dobre. Už v druhej minúte mohol viesť, no nakoniec sa vedenia ujal po krásnej spolupráci Kagarlického a úspešného strelca Varlamova v ôsmej minúte. Hra bola otvorená a Slovan sa tiež dostával do šancí. V priebehu necelej minúty sa mu podarilo stav otočiť. V 14. minúte vyrovnával počas presilovky Milan Bartovič, na ktorého gól nadviazal Vladimír Mihálik. V závere Slovan mohol svoj náskok ešte zveľadiť, ale domáci tím podržal Ján Laco, ktorý zlikvidoval šancu Bartoviča.

Diváci si na svoje prišli aj v druhej dvadsaťminútovke. Doneck sa očividne snažil o zvrat skóre a v 22. minúte mohol vyrovnať Pettersson. Ten si na gól počkal do 30. minúty, kedy vyvrcholil tlak Donbassu. Okamžite po góle mohol vrátiť vedenia na stranu Slovana Juraj Mikúš, ale neuspel. Domáci potom boli opäť nebezpeční a v 35. minúte sa ujali vedenie 3:2. Wirtanen napravil svoje vylúčenie ideálnym spôsobom – po návrate z trestnej lavice tvrdou strelou prepálil všetko, čo mu stálo v ceste.

Slovan do tretej tretiny vstúpil aktívnejšie, no domáca obrana odolávala. Potom Donbass kontroloval hru a bol ďaleko od vlastnej brány. Potom však prišla rana. V 47. minúte sa k puku dostal Juraj Mikúš, ktorý nenápadnou strelou spoza domáceho obrancu vyrovnal stav zápasu. Donbass vedel, že musí vyhrať, aby mal postup do play-off reálne vo svojich rukách a tak vyzeral aj jeho prejav. Už minútu po inkasovanom gól mohol skórovať Kiiskinen, no Konrád bol proti. Ten mal v nasledujúcich minútach dosť práce a hoci obrana „belasých“ odvádzala dobrú prácu, ukrajinský celok sa dostal aj do pár sľubných príležitostí. Gólom však neskončili.

Rozhodnutie nakoniec prinieslo predĺženie. V ?om víťazný gól zaknihoval Slovan. V štvrtej minúte ho strelil Roman Kukumberg, ktorý tečoval strelu Sigaleta.

Branislav Konrád prispel k výhre 24 zákrokmi a Ján Laco inkasoval štyri góly z 29 striel. Jeho Donbass má šťastie, že Minsk dnes tiež zaváhal, pretože by bol inak von z hry o postup do play-off. Takto má stále šancu, no už sa musí aj spoliehať na zaváhania Minska a Atlantu.

Cibák skóroval pri výhre, Záborský pri prehre

Martin Cibák strelil víťazný gól Neftechimiku pri ceste za víťazstvom 4:1 na ľade Čechova, ktorý vo svojej hale privítal menej ako dve tisíc divákov. Okrem slovenského centra, ktorý na ľade strávil viac ako 20 minút a zaznamenal aj 39,1% úspešnosť na vhadzovaniach, strelili góly Nižnekamska aj Šulakov, Netík a dvojbodový Osala. Dalton urobil 17 zákrokov a prekonal ho len Hennessy. Neftechimik si výhrou zaistil účasť v play-off.

Útočník Tomáš Záborský strelil svoj 21. gól v aktuálnej sezóne, no jeho mužstvo nestačilo na rozbehnutý Petrohrad. Ten v Omsku zvíťazil pomerom 4:3 po samostatných nájazdoch, keď ten víťazný premenil Viktor Tichonov. Strelecky sa presadili Thoresen, Kučerjavenko a Dallman, kým Ježov urobil 34 zákrokov. SKA mohlo svoje siedme víťazstvo v rade zaknihovať už po normálnom hracom čase, no v 59. minúte zaistil bod pre Avangard Anton Belov. Z domácich hráčov sa presadil aj Pervušin a Ramo zastavil 29 striel. Záborský pri tretej prehre v rade odohral 20 minút a s ôsmimi strelami bol najaktívnejším strelcom zápasu.

HC Lev si zaistil účasť v play-off

Len 13 sekúnd potreboval Lev na to, aby sa v kľúčovom zápase ujal vedenia. Nakoniec porazil Spartak 2:0, aby získal potrebné tri body a zaistil si účasť vo vyraďovacích bojoch. Tomáš Pöpperle vychytal svoje šieste čisté konto, keď zneškodnil všetkých 24 striel a strelecky sa presadili Nicklas Danielsson a Tomáš Rachunek. Slováci z oboch táborov sa do bodovania nezapísali. Domáci Ján Lašák urobil 28 zákrokov.

Starosta sa tešil z výhry, jeho piati krajania nie

Jugra v stredu potrápila Petrohrad a až prekvapujúco hladko si v piatok poradila s moskovským Dynamom 4:0. Všetkých 28 striel zlikvidoval Masalskis a strelecky sa presadili Žukov, Pepelajev, But a Demagin. Obranca Tomáš Starosta odohral v zápase necelých 19 minút. Dominik Gra?ák nehral, Jerjomenko čelil 22 strelám.

Magnitogorsk ukončil päťzápasovú sériu prehier v zápase proti slabučkému Jekaterinburgu. Porazil ho 3:1, keď sa strelecky presadili Mozjakin, Zuccarello a Kazinov. Všetci traja pridali aj po asistencii a Ahonen urobil 27 zákrokov. Ako jediný ho prekonal Sokolov. Rastislav Špirko odohral takmer 19 a pol minúty so ziskom jedného streleckého pokusu. Až tri strely na bránu vyslal Branislav Mezei, ktorý na ľade strávil 17 minúť a pripísal si aj šesť trestných minút. Pri oboch jeho vylúčenie strelil Metallurg gól.

Košečkin zastavil všetkých 32 striel, vychytal svoje ôsme čisté konto sezóny a pomohol tak Čerepovcu poraziť pomerom 3:0 Ufu, aby jej ukončil štvorzápasovú sériu výhier. Rjazancev strelil gól a pridal asistenciu, s rovnakou bilanciou skončil aj Bergfors a do listiny strelcov sa zapísal i Anisin. Hosťujúci Štefan Ružička odohral 15 minút a zaznamenal tri strelecké pokusy. Tarkki sa prezentoval 38 zákrokmi.

Koval urobil 23 zákrokov, aby vychytal svoje štvrté čisté konto v ročníku a doviedol Novgorod k víťazstvu 4:0 nad Novosibirskom. Thornberg vsietil dva góly a strelecky sa presadili aj Makarov a Ugarov. Torpedo vyhralo druhý zápas v rade, kým Sibir prišiel o sériu troch víťazstiev. Obranca Kristián Kudroč odohral takmer 19 minút a zaznamenal jeden strelecký pokus.

Rastislav Sta?a urobil 24 zákrokov, ale CSKA neuspelo v Rige. Tá ukončila osemzápasovú sériu prehier víťazstvom 3:2. O ?om v samostatných nájazdoch rozhodol Bukarts, ktorý sa presadil aj v normálnej hracej dobe spolu s Redlihsom. Tellqvist urobil 21 zákrokov a prekonali ho Rylov a Morrisonn.

Atlant, Kaza? a Novokuzneck tiež vyhrali

Atlant bojujúc o play-off sa vrátil na víťaznú koľaj vďaka dvom gólom z tretej tretiny. Presadili sa v nej Kablukov a Kolcov, no k výhre 2:0 nad Chabarovskom prispel hlavne Galimov. Ten pri svojom treťom shutoute zlikvidoval až 42 striel Amuru, ktorý prehral štvrtý duel v rade.

Atlantu nahrala do karát prehra Minsku, ktorý taktiež bojuje o play-off. Doma síce po góle Irgla viedol, no nakoniec podľahol Kazani 2:3. Kapanen, Golubev a Immonen poslali Ak Bars do vedenia 3:1 a domáci robili v závere čo mohli, aby stav zvrátili. Nakoniec sa zmohli len na kontaktný gól, ktorý strelil v 59. minúte Kulakov. Minsk prestrieľal Kaza? 48:24. 46 zákrokmi sa prezentoval Barulin.

Novokuzneck prišiel o dvojgólové vedenie, no nakoniec si v Jaroslavli pripísal víťazstvo 5:2. Víťazný gól strelil Jacenkov, no hrdinom tímu bol Sorokin, ktorý zlikvidoval 36 striel Lokomotivu. Mereskin, Jefimov, Žafjarov a Lazarev sa tiež tešili z gólov Metallurgu, kým Černikov a Višnevskij sa presadili z hráčov domáceho tímu.

Slováci v akcii:
T. Záborský (OMS) 19:55, 1+0, 8 s
T. Starosta (JUG) 18:46
R. Špirko (JEK) 19:21, 1 s
B. Mezei (JEK) 17:10, 3 s, 6 TM
Š. Ružička (UFA) 15:04, 2 s
K. Kudroč (SIB) 18:48, 1 s
J. Lašák (SPA) 28/30
J. Obšut (SPA) 20:44, 4 s
B. Radivojevič (SPA) 16:49, 2 s
T. Surový (LEV) 15:48, 1 s
J. Mikuš /o/ (LEV) 17:38, 1 s, 2 TM
M. Hossa (LEV) 16:16
M. Cibák (NIŽ) 20:18, 1+0, 2 s
J. Laco (DON) 25/29
P. Podhradský (DON) 21:11, 2 s, 2 TM
T. Matoušek (DON) 1:51
B. Konrád (SLO) 24/27
M. Štajnoch (SLO) 19:54
T. Mikúš (SLO) 11:03, 2 s
R. Kukumberg (SLO) 17:43, 1+1, 3 s
M. Miklík (SLO) 20:00, 0+1, 2 s
M. Svatoš (SLO) 9:51, 2 s
V. Mihalik (SLO) 19:45, 1+0, 2 s, 2 TM
M. Bartovič (SLO) 19:17, 1+0, 7 s
M. Da?o (SLO) 13:18, 4 TM
J. Mikuš (SLO) 16:00, 1+0, 1 s, 2 TM
J. Tabaček (SLO) 18:32, 1 s
M. Bakoš (SLO) 10:56, 1 s
P. Olvecký (SLO) 14:47, 1 s
M. Sersen (SLO) 24:03, 0+2, 3 s
M. Kytnár (SLO) 15:18
L. Hudáček (SLO) 14:36, 1 s
J. Lipiansky (SLO) 12:02, 1 s
R. Sta?a (CSKA) 24/26
Daj svetu vedieť o svojom názore. Pridaj prvý komentár k článku.
Reklama
Najnovšie články
Reklama Hokej - Online Hry - Vychutnaj si pocit víťazstva!
Reklama

O SLOVAKKHL.SK
Mladší z hokejových webov z dielne Streftecu vznikol v roku 2010. Ide o spravodajský portál o Kontinentálnej hokejovej lige číslo 1 na Slovensku. Sústredí sa predovšetkým na Slovákov, ale ako jeden z mála webov v republike prináša aj novinky o hráčoch iných národností.

   NAŠA RODINA:
SlovakNHL.sk - Národná hokejová liga, Slováci v NHL, AHL, CHL
SlovakFitness.sk - posilňovanie, zdravý životný štýl
Databáza cvikov - Databáza cvikov pre rozvoj svalových partií

MOBILNÁ VERZIA   |   REKLAMA

Google+   Facebook   Twitter   RSS

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk.

Webdesign and Internet media - Streftec

TOPlist