Reklama
Streftec Network:    SlovakNHL.sk  ·  SlovakKHL.sk  ·  SlovakFitness.sk
Staňte sa našími fanúšikmi:      
ikonka
17. 02. 2013 ⋅ SlovakKHL.sk Sumáre 0 komentárov

Slovan prehral na ľade Rigy, Lev neuspel v Donecku

V posledný hrací de? základnej časti sa odohralo trinásť stretnutí a v akcii sa predstavilo všetkých 26 mužstiev. Slovan Bratislava neuspel na ľade Dinama Riga 1:3, kým český HC Lev prehral v Donecku 1:2 po nájazdoch. Do bodovania sa zapísali aj šiesti Slováci, pričom Obšut a Sersen skórovali.

Riga - Slovan 3:1

Slovanisti začali zápas výborne a svojich priaznivcov, ktorí ich prišli podporiť až do lotyšskej metropoly, potešili už v tretej minúte, keď v presilovej hre Juraj Mikúš našiel voľného Michala Sersena, ktorý otvoril skóre. O zhruba dve minúty vyrovnal z rýchleho útoku Bukarts a domáci boli po vyrovnávajúcom góle aktívnejším mužstvom. Pozorného Janusa však pred prvou prestávkou viackrát neprekonali.

V druhej minúte druhej tretiny mal skvelú príležitosť na vedúci gól Miklík, ale svoje sólo nedotiahol do úspešného konca. V polovici časti skončila za Janusov strela Karsumsa, ktorý využil presilovku. Riga bola naďalej aktívna, ale svoje nebezpečné šance nedokázala využiť.

Belasí začali tretie dejstvo dvoma početnými výhodami za sebou, ktoré však skončili bez úspechu. Slovanistom sa nedarilo najmä v zakončení a chýbala im presnosť. Lotyšský tím mal niekoľko šancí na zmenu skóre, no Janusa neprekonali. Brankárska jednotka slovenského tímu inkasovala až štyri minúty pred koncom, keď po dorážke Pavlasa strieľal Jamie Johnson. V závere diváci už gól nevideli, a tak sa domáce Dinamo rozlúčilo s dlhodobou časťou ročníka výhrou.

Slovan čaká v prvom kole play-off súboj proti Dynamu Moskva, obhajcovi Gagarinovho pohára.

Lev neuspel v Donecku, no získal aspo? bod
Dlhodobú časť sezóny ukončil prehrou aj pražský Lev, ktorý v stretnutí dvoch nováčikov podľahol Donbassu 1:2 po samostatných nájazdoch. V nich rozhodol o výhre domáceho celku Kiiskinen. Dadonov zaznamenal gól Donecka v riadnom hracom čase, keď v 50. minúty vyrovnal vo vlastnom oslabení na 1:1. Holt urobil 27 zákrokov a prekonal ho iba Nizivijs. Do hry zasiahli aj piati Slováci a bodoval len útočník Leva Tomáš Surový, ktorý si pripísal jednu asistenciu. Pražský celok nastúpi v konferenčnom štvrťfinále proti moskovskému CSKA, Donbass bude bojovať o Pohár nádeje.

Lašák vyhral, Obšut skóroval

Moskovský Spartak na záver základnej časti potešil domácich priaznivcov víťazstvom 4:2 nad rivalom CSKA. K výhre prispeli aj dvaja Slováci – Jaroslav Obšut strelil gól a Ján Lašák kryl 25 striel. Okrem slovenského obrancu prekonali Proskurjakova aj Kozlov, Michailov a Ankudinov. Obšut ho počas 21 minút ohrozil štyrikrát, Branko Radivojevič raz. ten v akcii strávil 20 minút a 37 sekúnd. Z hráčov armádneho klubu skórovali Kozlov a Sprunkts.

Do bodovania sa zapísal aj Štefan Ružička, ktorý jednou prihrávkou pomohol k výhre Ufy na ľade Minska v pomere 3:2. Domáci tím, ktorý by sa víťazstvom dostal do play-off, dokázal v priebehu 24 sekúnd na prelome 57. a 58. minúty vyrovnať z 0:2 na 2:2, no o všetkom rozhodol v čase 58:17 dvojgólový Pankov. Minsk nedokázal vyrovnať ani pri hre bez brankára a bude hrať bojovať o Pohár nádeje. Vasilevskij zlikvidoval 25 striel a Ružička strávil na ľade štrnásť a pol minúty. Od rozhodcov dostal menší dvojminútový trest.

Omsk privítal na svojom ľade obhajcu Gagarinovho pohára. Avangard si mohol prípadným víťazstvom zabezpečiť prvé miesto vo Východnej konferencii, no Dynamu Moskva podľahol 0:3, a keďže Kaza? neskôr uspela, skončil druhý. Do streleckej listiny sa zapísali v prvej tretine dvojbodový Cvetkov, v poslednej časti hry poistili výhru Dynama Gorokov a Jalasvaara. Brankár Jerjomenko kryl všetkých 32 striel Omsku, v drese ktorého odohral viac ako 16 minút najproduktívnejší Slovák súťaže, Tomáš Záborský. Ramo čelil 20 streleckým pokusom súpera. V zostave moskovského klubu nechýbal Dominik Gra?ák, ktorý odohral 23 minút. Jeho klub ukončil sériu troch prehier v rade. Naopak, Omsk utrpel štvrtú porážku za sebou.

Jugra v poslednom zápase základnej časti potešila svojich fanúšikov, keď porazila Jekaterinburg 4:0. Z víťazstva sa tešil aj Tomáš Starosta, ktorý v akcii strávil takmer 19 minút a vyslal na bránu štyri strely. Jeho spoluhráč Masalskis vychytal druhé čisté konto v rade, Sitnikov strelil dva góly a strelecky sa presadili i Glazačev a Rybakov. Jekaterinburg zakončil súťažný ročník ôsmou prehrou v rade. Z 30 striel vyslaných na bránu patrili tri Branislavovi Mezeiovi, ktorý odohral takmer 20 minút. Rastislav Špirko odohral 17 a pol minúty. Počas tohto času zaznamenal jeden strelecký pokus.

Sebavedomie pred play-off si zvýšili hráči Sibiru, ktorí zdolali Lokomotiv 4:2. Kristián Kudroč v zápase odohral 15 a pol minúty, vyslal na bránu jednu strelu, no nebodoval. Z jeho hráčov sa darilo hlavne Enlundovi, ktorý strelil dva góly a na jeden prihrával. Šumakov a Sannikov vsietili zvyšné góly Novosibirska a Gajdušenko urobil 26 zákrokov. Plotnikov a Kartajev strelil góly Jaroslavľu.

Vyhrali aj Atlant, Čeľabinsk, Astana, Novgorod, Kaza? a Nižnekamsk

Atlant doma nezaváhal a ukázal, že po play-off veľmi túži. Novokuzneck zdolal po bojovnom výkone hladko 5:0, keď čisté konto vychytal Galimov (39 zákrokov) a strelecky sa presadili Majorov, Engqvist, Višnevskij, Klimenko a Gluchov. Keďže Atlant vyhral, vyradil z hry o play-off Donbass. Do play-off postúpi, ak zaváha Minsk.

Čeľabinsk ukončil základnú časť víťazstvom 4:1 v Magnitogorsku. Dva góly strelil Dugin, Garnett urobil 19 zákrokov a strelecky sa presadili aj Ničuškin a Kuznecov. Jediný gól Metallurgu, ktorý prehral šiesty duel z ostatých siedmich, vsietil Platonov.

Astana prehrávala o dva góly, no nakoniec vyhrala tretí zápas, keď na domácom ľade porazila silný Petrohrad 5:4, aby mu ukončila sériu siedmich výhier v rade. Víťazný gól strelil Spiridonov, ktorý nadviazal na góly Boyda, Dawesa, Puškarjova a Uppera. Dva góly SKA strelil Martensson a z hostí sa presadili aj Osipov a Thoresen.

Novgorod vyhral tretí zápas v rade, keď zdolal trápiaci sa Chabarovsk 3:2. Víťazný gól strelil Ščastlivij a strelecky sa presadili aj Galuzin a Andersson. Kovala z 24 striel prekonali Gusev a orlov. Amur prehral piaty duel v sérii.

Kaza? vyhrala tretí zápas v rade a zaistila si prvé miesto vo Východnej konferencii. Vďaka gólom Tereščenka a Pesonena z tretej tretiny zdolala Cechov 3:2. Strelecky sa presadil aj Zacharčuk a Nieminen urobil 38 zákrokov. Prekonali ho Belousov a Malevič. Lisutin zneškodnil 43 striel. Všetky góly padli v presilovkách.

Nižnekamsk prišiel o svoje vedenie v poslednej minúte, no nakoniec vďaka gólu Šulakova zvíťazil nad Cerepovcom 4:3 po predĺžení. Ani jeden gól nepadol pri hre piatich proti piatim a každý tím skóroval i v oslabení a z trestného strieľania. Milovzorov, Alševskij a Subbotin sa presadili z hráčov víťazného tímu, Videll, Bičnevič a Jegoršev vsietili góly Severstaľu.

Slováci v akcii:
J. Janus (SLO) 22/23
M. Štajnoch (SLO) 20:59
T. Mikúš (SLO) 11:13, 2 S
R. Kukumberg (SLO) 16:35, 5 S
M. Miklík (SLO) 16:56, 0+1, 1 S
M. Svatoš (SLO) 11:30
M. Bliž?ák (SLO) 13:45, 1 S
V. Mihálik (SLO) 17:38, 1 S
A. Šťastný (SLO) 11:35, 2 TM
M. Bartovič (SLO) 16:18, 3 S
J. Mikúš (SLO) 16:58, 0+1, 3 S, 2 TM
J. Tabaček (SLO) 19:23
M. Sersen (SLO) 20:41, 1+0, 1 S
M. Kytnár (SLO) 13:53, 1 S
L. Hudáček (SLO) 13:14, 3 S
J. Lipiansky (SLO) 13:07
T. Záborský (OMS) 16:17, 1 s, 2 TM
D. Gra?ák (DYN) 22:59, 1 s
T. Starosta (JUG) 18:46, 4 s
R. Špirko (JEK) 17:32, 1 s
B. Mezei (JEK) 19:50, 3 s
J. Lašák (SPA) 25/27
J. Obšut (SPA) 21:03, 1+0, 4 s, 2 TM
B. Radivojevič (SPA) 20:37, 1 s
K. Kudroč (SIB) 15:24, 1 s, 4 TM
P. Podhradský (DON) 23:55, 3 S
T. Matoušek (DON) 4:12
T. Surový (LEV)14:07, 0+1, 2 S
L. Cingel (LEV) 11:29, 2 S
J. Mikuš /o/ (LEV) 22:32, 4 S
Š. Ružička (UFA) 14:36, 2 TM
Daj svetu vedieť o svojom názore. Pridaj prvý komentár k článku.
Reklama
Najnovšie články
Reklama Hokej - Online Hry - Vychutnaj si pocit víťazstva!
Reklama

O SLOVAKKHL.SK
Mladší z hokejových webov z dielne Streftecu vznikol v roku 2010. Ide o spravodajský portál o Kontinentálnej hokejovej lige číslo 1 na Slovensku. Sústredí sa predovšetkým na Slovákov, ale ako jeden z mála webov v republike prináša aj novinky o hráčoch iných národností.

   NAŠA RODINA:
SlovakNHL.sk - Národná hokejová liga, Slováci v NHL, AHL, CHL
SlovakFitness.sk - posilňovanie, zdravý životný štýl
Databáza cvikov - Databáza cvikov pre rozvoj svalových partií

MOBILNÁ VERZIA   |   REKLAMA

Google+   Facebook   Twitter   RSS

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk.

Webdesign and Internet media - Streftec

TOPlist