Strict Standards: mktime(): You should be using the time() function instead in /home/vc004800/slovakkhl/2014/engine/header.php on line 2
Šatanovci získali proti SKA bod, Špirko dvojbodový | SlovakKHL.sk
Reklama
Streftec Network:    SlovakNHL.sk  ·  SlovakKHL.sk  ·  SlovakFitness.sk
Staňte sa našími fanúšikmi:      
ikonka
04. 12. 2013 ⋅ Marek Kantorík Sumáre 0 komentárov

Šatanovci získali proti SKA bod, Špirko dvojbodový

Miroslav Šatan zažil tohtoročný debut. Slovan však s Petrohradom prehral 2:3 po samostatných nájazdoch. V ostatných siedmich stredajších dueloch KHL zasiahli do hry aj ôsmi Slováci, z ktorých bodovali Rastislav Špirko a Marcel Hossa.

Slovan – Petrohrad 2:3 SN

Slovan vo výbornej atmosfére privítal v stredu Petrohrad, proti ktorému nastúpil už aj Miroslav Šatan. Domáci ťahali od úvodného buly za kratší povraz a výsledkom toho bol prvý gól v Janusovej bráne. V tretej minúte ho strelil Panarin. Vedenie však netrvalo dlho a náladu domácim fanúšikom zlepšil Andrej Šťastný už v šiestej minúte, ktorý zakončil úspešne prečíslenie. Slovan po góle ožil a vyrovnal hru. V 11. minúte sa do prvej väčšej šance dostal aktívny Šatan, ktorého strela však skončila len v náručí Ježova. Do konca tretiny sa veľa šancí už nevyskytlo a to aj vďaka dobrej obrannej hry domáceho mužstva.

Do druhej tretiny vstúpili aktívnejšiemu domáci hráči a už po dvoch minútach hry mal obrovskú šanci Bliž?ák, ktorý ani na dvakrát Ježova neprekonal. O dve minúty neskôr pohrozili aj hostia, no Janus si s dvoma pokusmi Sigarjova poradil. Domáca hala rozjasala v 29. minúte, kedy sa Slovanu podarilo otočiť skóre zásluhou Maria Bliž?áka. Ten opäť ukončil gólom prečíslenie dvoch na jedného. Petrohrad sa snažil vyrovnať, ale „belasí“ ho k ničomu nepúšťali a dlho im vedenie držalo. Nakoniec však o? prišli dve minúty pred koncom tretiny, kedy Janusa prekonal z dorážky Igor Makarov.

Petrohrad začal záverečnú dvadsaťminútovku presilovkou, ale nevyužil ju a ani si nevytvoril šance. V 43. minúte sa však do veľkej šance dostal Červenka, ktorý zoči-voči Janusovi neuspel pri zakončení. SKA bolo aktívnejším celkom a Slovan si zakladal na defenzíve. Hralo sa prevažne v strednom pásme a šance často neprichádzali. V 53. minúte sa však do jednej dostal Ščipačov, ktorého únik však zlikvidoval spoľahlivý Janus. V ďalších minútach sa oba tímy snažili niečo vymyslieť, ale nepodarilo sa im to, a tak po normálnej hracej dobre remizovali 2:2.

Prvú šancu v nadstavenom čase mali hráči SKA, no obrovskú príležitosť na rozhodnutia mal Milan Bartovič. Ten bol v brejku faulovaný, no z následného trestného strieľania neuspel. Nakoniec o víťazovi rozhodli nájazdy. Ten víťazný premenil hosťujúci Červenka. Šatan v zápase odohral necelých 15 minút, Janus urobil 36 zákrokov.

Špirko zaznamenal dva body, no Spartak prehral

Slovenský útočník Rastislav Špirko strelil svoj deviaty gól v aktuálnej sezóne a pridal aj jedenástu asistenciu, aby pomohol Spartaku Moskva k zisku jedného bodu v zápase proti Chabarovsku. Domáci Amur nakoniec vyhral 4:3 po nájazdoch, keď sa strelecky presadili Junkov a Orlov. Obaja skórovali aj v normálnej hracej dobe, ďalší gól Amuru zaregistroval Lugin. Järvinen zneškodnil 35 striel a okrem Špirka ho prekonali aj Quint a Volkov. Špirko strávil na ľade 21 a pol minúty a súperovho brankára ohrozil štyrikrát.

Hossa asistoval pri výhre Rigy

Wilson strelil dva góly, vrátane víťazného, Tellqvist zneškodnil 26 striel a Riga zdolala Jaroslavľ aj v druhom vzájomnom stretnutí, tento raz pomerom 4:1. K výhre pomohol aj slovenský útočník Marcel Hossa, ktorý zaznamenal jednu asistenciu počas 19 minút a 42 sekúnd, ktoré strávil v akcii. Z jeho spoluhráčov skóroval aj Redlihs a trojbodový Indrasis, ktorý premenil trestné strieľanie. Kolesnik čelil 26 strelám a Hossa ho ohrozil štyrikrát. Jediný gól Lokomotivu zaknihoval Galimov.

Švarný sa tešil z víťazstva nad Kudročom

Carle strelil v 37. minúte gól, ktorým rozhodol o výhre Zábrebu nad Sibirom v pomere 2:0. Druhý presný zásah chorvátskeho tímu pridal štyri minúty pred koncom Vesce. Brankár Dekanich zaznamenal čisté konto po tom, čo zlikvidoval všetkých 42 striel (22 v tretej tretine). Obranca Kristián Kudroč ho ohrozil trikrát počas šestnástich minút, ktoré strávil v akcii. Obranca Medveščaka Ivan Švarný odohral 22 minút a nazbieral jednu strelu a dve trestné minúty.

Lintner a Surový prehrali

Garejev a Jemelin strelili dva góly v priebehu zhruba dvoch minút v prvej polovici úvodnej tretiny, Achmetov pridal tretí na začiatku druhého dejstva, aby Novokuzneck vyhral v zápase dvoch najhorších tímov oboch konferencií nad Minskom tesne 3:2. Ložkin prispel k zisku troch bodov 37 zákrokmi, prekonali ho iba Irgl a Kitarov. Obranca Richard Lintner odohral v drese Minska sedemnásť a pol minúty s bilanciou jedna strela a dve trestné minúty, zatiaľ čo útočník Tomáš Surový strávil na ľade takmer 21 a pol minúty a nazbieral tri strely.

Ugarov a Hovinen doviedli Admiral k víťazstvu

Ugarov strelil dva góly vrátane jedného z trestného strieľania, aby Admiral na svojom ľade zdolal Donbass 4:1. Gynge a Gračev sa tiež zapísali do streleckej listiny, kým Hovinen zlikvidoval 33 striel. Jediný gól inkasoval v jedenástej minúte z hokejky Jakutseniu. Hosťujúci brankár Leighton čelil 31 strelám, ale ani on nezabránil k predĺženiu päťzápasovej série víťazstiev. Slovenský obranca Donbassu Peter Podhradský odohral vyše 21 a pol minúty, počas si do štatistík zapísal dve strely a štyri trestné minúty.

Lev sa vrátil na víťaznú koľaj

Pražský Lev sa po zaváhaní s Petrohradom vrátil na víťaznú koľaj a v domácom prostredí porazil Čerepovec pomerom 3:1. Víťazný gól strelil Ridderwall, no k piatej výhre zo šiestich zápasov pomohli aj góly Vránu a Thornberga. Ševc zaznamenal dve asistencie a Vehanen urobil 19 zákrokov. Prekonal ho len Gimbatov. Kasutin zase čelil 33 strelám. Lukáš Cingel ho ohrozil jednou strelou. V akcii strávil zhruba sedem minút a v tretej tretine nehral.

Radulov, Galimov doviedli Atlant k výhre nad CSKA

Igor Radulov strelil v 58. minúte víťazný gól a Galimov zneškodnil všetkých 29 striel, aby Atlant porazil pomerom 2:0 CSKA. Druhú výhru v rade potvrdil strelou do prázdnej brány Kolcov. Hosťujúci Proskuriakov kapituloval raz z 30 striel.

Slováci v akcii

HráčIce-timeBodyStrelyTM
R. Špirko (SPA) 21:31 1+1 4 0
P. Podhradský (DON) 21:45 0+0 2 4
R. Lintner (MIN) 17:17 0+0 1 2
T. Surový (MIN) 21:26 0+0 3 0
K. Kudroč (SIB) 16:01 0+0 3 0
I. Švarný (MED) 22:05 0+0 1 2
M. Hossa (RIG) 19:42 0+1 4 0
L. Cingel (LEV) 07:10 0+0 1 0
J. Janus (SLV) 36/38 - - 0
M. Štajnoch (SLV) 16:47 0+1 1 2
M. Sersen (SLV) 24:35 0+0 2 0
M. Šatan (SLV) 16:42 0+0 0 0
M. Miklík (SLV) 22:20 0+1 4 0
T. Matoušek (SLV) 07:38 0+0 1 0
M. Bliž?ák (SLV) 14:58 1+0 3 0
V. Mihalik (SLV) 20:49 0+0 2 0
A. Šťastný (SLV) 09:21 1+0 1 0
M. Bartovič (SLV) 18:22 0+0 3 0
M. Da?o (SLV) 07:59 0+0 0 0
P. Olvecký (SLV) 14:05 0+0 1 0
L. Hudáček (SLV) 15:56 0+0 0 0
B. Radivojevič (SLV) 18:37 0+0 1 0
Daj svetu vedieť o svojom názore. Pridaj prvý komentár k článku.
Reklama
Najnovšie články
Reklama Hokej - Online Hry - Vychutnaj si pocit víťazstva!
Reklama

O SLOVAKKHL.SK
Mladší z hokejových webov z dielne Streftecu vznikol v roku 2010. Ide o spravodajský portál o Kontinentálnej hokejovej lige číslo 1 na Slovensku. Sústredí sa predovšetkým na Slovákov, ale ako jeden z mála webov v republike prináša aj novinky o hráčoch iných národností.

   NAŠA RODINA:
SlovakNHL.sk - Národná hokejová liga, Slováci v NHL, AHL, CHL
SlovakFitness.sk - posilňovanie, zdravý životný štýl
Databáza cvikov - Databáza cvikov pre rozvoj svalových partií

MOBILNÁ VERZIA   |   REKLAMA

Google+   Facebook   Twitter   RSS

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk.

Webdesign and Internet media - Streftec

TOPlist