Reklama
Streftec Network:    SlovakNHL.sk  ·  SlovakKHL.sk  ·  SlovakFitness.sk
Staňte sa našími fanúšikmi:      
ikonka
04. 02. 2014 ⋅ Marián Masaryk Reprezentácia 0 komentárov

Erat nahradí v českej zostave zraneného Sobotku

Vedenie českej hokejovej reprezentácie v utorok odpovedalo na otázku, kto nahradí zraneného útočníka St. Louis Blues Vladimíra Sobotku v zostave pre blížiacu sa olympiádu v Soči. Odpoveď znie: útočník Washingtonu Capitals Martin Erat.

Tridsaťdvaročný pravý krídelník bol zrejme tým posledným, ktorého by verejnosť očakávala. Erat totiž v 48 zápasoch ročníka nestrelil ani jeden gól, nazbieral len 21 asistencií. V niekoľkých dueloch navyše figuroval ako zdravý náhradník a koncom decembra dokonca požiadal klub o výmenu.

Tréner českého tímu Alois Hadamczik však podal aj vysvetlenie svojho výberu: „Počítali sme so Sobotkom ako s naším najlepším defenzívnym útočníkom. Po jeho zranení sme museli nájsť hráča s podobným štýlom hry a Erat je zo všetkých kandidátov najlepším v defenzíve."

Do úvahy pritom pripadali aj hráči s takou formou ako kľúčový útočník Calgary Flames Jiří Hudler, ktorý je so 14 gólmi tretím najlepším českým strelcom v NHL a celkovo má na konte 42 bodov v 55 súbojoch. Viac ich strelili len David Krejčí z Bostonu a Jaromír Jágr z New Jersey.

Ďalším kandidátom bol aj útočník Phoenixu Coyotes Radim Vrbata, ktorý si pripísal 13 presných zásahov a 37 bodov v 53 stretnutiach, pričom je najlepším v tíme so šiestimi presilovkovými gólmi. Ak by ho počas celej sezóny nesužovali zranenia, uvažovalo by sa zrejme aj o Martinovi Havlátovi zo San Jose. Úplne odpisovaný nebol ani Jiří Tlustý z Caroliny.

Erat sa tak zúčastní už tretej zimnej olympiády, pričom na predchádzajúcich dvoch strelil gól a pridal dve asistencie v 13 dueloch. Naši západní susedia sa na olympijskom turnaji stretnú s mužstvami Lotyšska, Švajčiarska a Švédska. Prvý duel, proti „trom korunkám", odohrajú 12. februára.
Daj svetu vedieť o svojom názore. Pridaj prvý komentár k článku.
Reklama
Najnovšie články
Reklama Hokej - Online Hry - Vychutnaj si pocit víťazstva!
Reklama

O SLOVAKKHL.SK
Mladší z hokejových webov z dielne Streftecu vznikol v roku 2010. Ide o spravodajský portál o Kontinentálnej hokejovej lige číslo 1 na Slovensku. Sústredí sa predovšetkým na Slovákov, ale ako jeden z mála webov v republike prináša aj novinky o hráčoch iných národností.

   NAŠA RODINA:
SlovakNHL.sk - Národná hokejová liga, Slováci v NHL, AHL, CHL
SlovakFitness.sk - posilňovanie, zdravý životný štýl
Databáza cvikov - Databáza cvikov pre rozvoj svalových partií

MOBILNÁ VERZIA   |   REKLAMA

Google+   Facebook   Twitter   RSS

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk.

Webdesign and Internet media - Streftec

TOPlist