Reklama
Streftec Network:    SlovakNHL.sk  ·  SlovakKHL.sk  ·  SlovakFitness.sk
Staňte sa našími fanúšikmi:      
ikonka
09. 02. 2014 ⋅ Marek Kantorík Reprezentácia 0 komentárov

Rusi získali prvé zlato, Stoch ovládol skoky

Hostiteľská krajina sa prvej zlatej medaily dočkala až v nedeľu, keď ju vybojovali krasokorčuliari v tímovej súťaži. Najcennejší kov získali aj Poliak Kamil Stoch, Holanďanka Irene Wustová a Američanka Jamie Andersonová.

Ruskí krasokorčuliari triumfovali v disciplíne, ktorá mala olympijskú premiéru. V mužských voľných jazdách vyhral domáci Jevgenij Pľuščenko, ktorý získal druhé olympijské zlato. O výhre Ruska rozhodla počas voľných jázd sólistiek Julia Lipnická. Súťaž voľných tancov vyhral americký pár Meryl Davisová a Charlie White.

Legendárny poľský skokan na lyžiach Adam Malysz získal na olympijských hrách štyri medaily, no ani jedna nebola zlatého odlesku. Prvé zlato pre túto krajinu od roku 1972 vyskákal až Kamil Stoch, aktuálny líder Svetového pohára. V oboch kolách predviedol skoky dlhšie ako sto metrov (v prvom 105,5 a v druhom 103,5), za čo dostal od rozhodcov 278 bodov. Striebro získal Slovinec Peter Prevc (po prvom kole tretí) a bronzová priečka patrí Nórovi Andersovi Bardalovi, ktorý bol po prvom kole druhý.

Holandská rýchlokorčuliarka Ireen Wüstová sa pridala k svojmu krajanovi Svenovi Krammerovi, ktorý v sobotu ovládol mužskú päťtisícku, a získala zlato v pretekoch na tritisíc metrov s časom 4:00,34 min. Druhá skončila obhajky?a prvenstva z Vancouvru Češka Martina Sábliková (+1,61 s.) a tretie miesto obsadila domáca Ruska Oľga Grafová (+3,13 s.).

Nová snoubordová disciplína slopestyle sa stala korisťou Američanov. Po sobotnom prvenstve Sageho Kotsenburga sa zo zisku zlatej medaily tešila aj Jamie Andersonová. Zo striebra sa raduje Enna Rukajärviová z Fínska a z bronzu Jenny Jonesová z Veľkej Británie.
Daj svetu vedieť o svojom názore. Pridaj prvý komentár k článku.
Reklama
Najnovšie články
Reklama Hokej - Online Hry - Vychutnaj si pocit víťazstva!
Reklama

O SLOVAKKHL.SK
Mladší z hokejových webov z dielne Streftecu vznikol v roku 2010. Ide o spravodajský portál o Kontinentálnej hokejovej lige číslo 1 na Slovensku. Sústredí sa predovšetkým na Slovákov, ale ako jeden z mála webov v republike prináša aj novinky o hráčoch iných národností.

   NAŠA RODINA:
SlovakNHL.sk - Národná hokejová liga, Slováci v NHL, AHL, CHL
SlovakFitness.sk - posilňovanie, zdravý životný štýl
Databáza cvikov - Databáza cvikov pre rozvoj svalových partií

MOBILNÁ VERZIA   |   REKLAMA

Google+   Facebook   Twitter   RSS

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk.

Webdesign and Internet media - Streftec

TOPlist