Reklama
Streftec Network:    SlovakNHL.sk  ·  SlovakKHL.sk  ·  SlovakFitness.sk
Staňte sa našími fanúšikmi:      
ikonka
12. 02. 2014 ⋅ SlovakKHL.sk Reprezentácia 0 komentárov

Ruskí hokejisti chcú doma zlato, Slováci chcú prekvapiť

Už dnes o 18:00 odštartuje v Soči aj hokejový turnaj mužov. Ženy už niekoľko zápasov medzi sebou odohrali, no ostrosledovaný turnaj mužov, ktorý bude vrcholiť v samom závere olympiády, odštartuje až v piaty de?.

Dnes sa odohrajú len dva zápasy zo skupiny C, ale bude medzi nimi aj jeden bonbónik – súboj Švédska s Českou republikou. Už zajtra sa odohrajú štyri zápasy skupín A a B, vrátane zápasu Slovenska proti Spojeným štátom americkým.

Zlato obhajuje Kanada, ktorá by chcelo uspieť aj na ľade svojho odvekého rivala. Rusko by ju zase chcelo napodobniť, a tak ako ona vyhrala domácu olympiádu vo Vancouveri, „zborná“ by chcela zažiť svoj turnaj snov v ruskom letovisku.

Rusi ešte vo svojej modernej ére zlato na olympiáde nezískali. Po rozpade Sovietskeho zväzu sa z neho tešili v roku 1992 pod hlavičkou Spoločenstva nezávislých štátov. Rusi zdedili úspechy Sovietov a na konte majú 8 zlatých medailí, teda rovnako ako „javorové listy“. Táto olympiáda by ich tak opäť mohla posunúť do vedenia.

Veľký úspech chcú dosiahnuť aj hráči USA, ktorí stále žijú v tieni „zázraku na ľade“ z roku 1980. Do okruhu užších favoritov sa radia aj aktuálni majstri sveta, Švédi. Počítať treba aj s Fínskom a Českou republikou, kým Slovensko sa bude snažiť prekvapiť hokejový svet.

Systém turnaja je rovnaký ako pred štyrmi rokmi. Do vyraďovacej fázy postúpia všetky tímy skupiny, pričom ich víťazí si zahrajú štvrťfinále a doplní ich v ?om aj štvrtý najlepší tím podľa celkovej tabuľky. Zvyšných osem tímov si zahrá o postup do štvrťfinále. Nasledujúci systém už vysvetľovať netreba - k ceste za zlatom bude treba absolvovať ešte semifinále a finále.

Pozri aj:
Program olympijského hokejového turnaja
Zostavy všetkých tímov
Daj svetu vedieť o svojom názore. Pridaj prvý komentár k článku.
Reklama
Najnovšie články
Reklama Hokej - Online Hry - Vychutnaj si pocit víťazstva!
Reklama

O SLOVAKKHL.SK
Mladší z hokejových webov z dielne Streftecu vznikol v roku 2010. Ide o spravodajský portál o Kontinentálnej hokejovej lige číslo 1 na Slovensku. Sústredí sa predovšetkým na Slovákov, ale ako jeden z mála webov v republike prináša aj novinky o hráčoch iných národností.

   NAŠA RODINA:
SlovakNHL.sk - Národná hokejová liga, Slováci v NHL, AHL, CHL
SlovakFitness.sk - posilňovanie, zdravý životný štýl
Databáza cvikov - Databáza cvikov pre rozvoj svalových partií

MOBILNÁ VERZIA   |   REKLAMA

Google+   Facebook   Twitter   RSS

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk.

Webdesign and Internet media - Streftec

TOPlist