Reklama
Streftec Network:    SlovakNHL.sk  ·  SlovakKHL.sk  ·  SlovakFitness.sk
Staňte sa našími fanúšikmi:      
ikonka
13. 02. 2014 ⋅ Marek Kantorík Reprezentácia 0 komentárov

Začíname: Na úvod si zmeriame sily s Američanmi

Mužský olympijský hokejový turnaj sa začal dvoma stredajšími zápasmi, v ktorých uspeli Švédi a Švajčiari. Vo štvrtok odohrajú svoj prvý duel aj slovenskí reprezentanti, ktorých čaká tvrdý oriešok - favorizovaný tím Spojených štátov amerických.

Američania disponujú kvalitným kádrom

Tréner Dan Bylsma, ktorý inak koučuje hokejistov Pittsburghu Penguins, zobral do Soči veľmi silný tím so zvučnými menami. V bránkovisku má k dispozícii troch kvalitných brankárov, ktorí sú jednotkami v kluboch zámorskej NHL, zatiaľ čo najväčším pilierom zadných radov je Ryan Suter. Veľká zodpovednosť bude ležať aj na pleciach mladíkov Johna Carlsona, Ryana McDonagha alebo Kevina Shattenkirka. Enormnú silu majú Američania v útoku. Zacha Pariseho, Patricka Kanea, Phila Kessela či Ryana Callahana netreba azda detailnejšie predstavovať.

Od spomínaných ale i ďalších hráčov, ktorí figurujú v americkom mužstve, sa očakáva, že budú do bodky plniť taktické pokyny trénerov a hrať v životnej forme. Iný výsledok ako zisk zlatých olympijských medailí totižto Američania považujú za neúspech.

Slováci to na Američanov vedia

Slovenský tréner Vladimír Vůjtek musel urobiť v pôvodnej nominácii niekoľko škrtov a v Rusku nemôže počítať s Mariánom Gáboríkom, Ľubomírom Viš?ovským, Dominikom Gra?ákom i Michalom Sersenom, ktorí sa liečia zo zranení. Oslabenému mužstvu nedávajú mnohí veľké šance vo štvrtkovom zápase i na celom turnaji, no rodáci spod Tatier ukázali už niekoľkokrát na významných podujatiach, že to na favoritov vedia. Inak to nie je ani v prípade Američanov.

Za zmienku stoja remíza 3:3 na ZOH 1994 v Lillehameri, štvrťfinálové víťazstvo 4:1 pred štrnástimi rokmi na MS v Petrohrade či víťazstvá 4:2 a 4:1 na posledných dvoch svetových šampionátoch v Helsinkách, resp. Štokholme.

Zimné olympijské hry sa, pochopiteľne, nedajú porovnávať s majstrovstvami sveta. Náš tím má ale aj tentoraz silu na to, aby vzdoroval favoritovi a s prispením pani Šťasteny odchádzal z ľadu ako víťaz.

Predpokladané zostavy

SLOVENSKO: Halák (Budaj) – Chára, Sekera, Baranka, Meszároš, Marinčin, Jurčina, Starosta, Vydarený – Tatar, Handzuš, Marián Hossa – Jurčo, Kopecký, Radivojevič – Miklík, Surový, Bartovič – Marcel Hossa, Marcinko, Pánik. Náhradníci: Záborský, Ölvecký.

USA: Quick (Miller) – Suter, Martin, McDonagh, Shattenkirk, Orpik, Faulk, Fowler – Parise, Backes, Callahan – Brown, Kesler, Kane – van Riemsdyk, Pavelski, Kessel – Pacioretty, Stastny, Oshie.

Zápas sa odohrá o 13.30 nášho času, Slováci nastúpia v modrom.
Daj svetu vedieť o svojom názore. Pridaj prvý komentár k článku.
Reklama
Najnovšie články
Reklama Hokej - Online Hry - Vychutnaj si pocit víťazstva!
Reklama

O SLOVAKKHL.SK
Mladší z hokejových webov z dielne Streftecu vznikol v roku 2010. Ide o spravodajský portál o Kontinentálnej hokejovej lige číslo 1 na Slovensku. Sústredí sa predovšetkým na Slovákov, ale ako jeden z mála webov v republike prináša aj novinky o hráčoch iných národností.

   NAŠA RODINA:
SlovakNHL.sk - Národná hokejová liga, Slováci v NHL, AHL, CHL
SlovakFitness.sk - posilňovanie, zdravý životný štýl
Databáza cvikov - Databáza cvikov pre rozvoj svalových partií

MOBILNÁ VERZIA   |   REKLAMA

Google+   Facebook   Twitter   RSS

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk.

Webdesign and Internet media - Streftec

TOPlist