Reklama
Streftec Network:    SlovakNHL.sk  ·  SlovakKHL.sk  ·  SlovakFitness.sk
Staňte sa našími fanúšikmi:      
ikonka
14. 09. 2010 ⋅ SlovakKHL.sk Slováci v KHL 5 komentárov

Dementiev sledoval svoj dávny objav – Demitru

Slovenský veterán Pavol Demitra včera absolvoval svoj druhý zápas v KHL, v ktorom zaznamenal svoj prvý bod. Naživo to videl aj človek, ktorý hráča objavil a vďaka ktorému ho Ottawa draftovala.

Alexej Dementiev bol mužom, ktorý pred 18 rokmi podnikol výlet na Slovensko, aby vzhliadol talent Pavla Demitru, ktorého neskôr odporučil generálnemu manažérovi Ottawy Senators.

„V roku 1992 som pracoval ako skaut v Ottawe. Hľadal som hráčov vo východnej Európe, keď som započul o talentovanom chlapcovi Demitrovi a tak som šiel do Trenčína. Prišiel som, ale chlapca nebolo. Potom som zistil, že bol poslaný do Dubnice k miestnemu Spartaku. Potom sme sa konečne stretli,“ popísal Dementiev prvý kontakt s hviezdou slovenského hokeja.

„Potom som sedel na drafte NHL, už takmer všetky kolá boli za nami a Pavla si nikto nevybral. A zrazu, pred deviatym kolom, ma oslovil generálny manažér Ottawy John Ferguson a opýtal sa ma: ?Alex, máš nejakého šikovného chlapca?’ Ja som povedal: ??no, technicky dobrého korčuliara, ale slabého.’ On mi odpovedal sebaisto: ?Nemaj strach, vyrastie, naberie svaly a urobíme z neho hráča.’ A tak sa aj stalo! Pravda, svoj talent ukázal až neskôr v St. Louis, kde sa stal jedným z najlepších slovenských hokejistov,“ pokračoval ruský odborník.

Demitra zažil v kanadsko-americkej NHL skvelú kariéru, keď v 941 zápasoch dokázal zaznamenať 827 bodov.

„Len pár hviezd sa môže pochváliť takou efektivitou. A ešte stále, aj v 35 rokoch, Pavol nezabudol, ako sa hrá hokej,“ povedal Dementiev pre denník Gazeta.

Záverečné slová bývalého skauta Ottawy dokumentoval aj samotný Demitra, ktorý nahrával na druhý gól Lokomotivu Jaroslavľ v prvom víťaznom zápase sezóny, ktorý skončil víťazstvom 2:0 nad Mytišči.
deflon
demitra
Vyborny clanok. Taketo zaujimavosti by mohli byvat castejsie. Je zaujimave, ako blizko bol Demitra k tomu, aby nebol vobec draftovany. Ak by nebolo tohto Rusa, mozno by nikdy nevyrastol v taku hviezdu.
15. 09. 2010, 12:31    Reagovať
NHL_1
demitra
Super článok. Častejšie by si si chcel prečítať takéto články.
19. 09. 2010, 11:05    Reagovať
sante
nabidka
Zdravím. Mám na dnešní den velmi zajímavý zápas. Naprostá 100% jistota. Zápas dám dnes zdarma. info zde: http://calesi.blog.cz/
19. 09. 2010, 11:32    Reagovať
sante
nabidka
Zdravím. Mám na dnešní den velmi zajímavý zápas. Naprostá 100% jistota. Zápas dám dnes zdarma. info zde: http://walco.blog.cz/
20. 09. 2010, 11:11    Reagovať
nabidka
nabidka
Zdravím. Mám na dnešní den velmi zajímavý zápas. Naprostá 100% jistota. Zápas dám dnes zdarma. info zde: http://walco.blog.cz/
24. 09. 2010, 12:22    Reagovať
Reklama
Najnovšie články
Reklama Hokej - Online Hry - Vychutnaj si pocit víťazstva!
Reklama

O SLOVAKKHL.SK
Mladší z hokejových webov z dielne Streftecu vznikol v roku 2010. Ide o spravodajský portál o Kontinentálnej hokejovej lige číslo 1 na Slovensku. Sústredí sa predovšetkým na Slovákov, ale ako jeden z mála webov v republike prináša aj novinky o hráčoch iných národností.

   NAŠA RODINA:
SlovakNHL.sk - Národná hokejová liga, Slováci v NHL, AHL, CHL
SlovakFitness.sk - posilňovanie, zdravý životný štýl
Databáza cvikov - Databáza cvikov pre rozvoj svalových partií

MOBILNÁ VERZIA   |   REKLAMA

Google+   Facebook   Twitter   RSS

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk.

Webdesign and Internet media - Streftec

TOPlist