Reklama
Streftec Network:    SlovakNHL.sk  ·  SlovakKHL.sk  ·  SlovakFitness.sk
Staňte sa našími fanúšikmi:      
ikonka

Slováci v Európe: Hossa aj Slovák dvojbodoví

V utorok sa v európskych súťažiach odohrali prvé stretnutia po asociačnej prestávke. Slovenskí hokejisti nastúpili vo fínskej a švédskej lige.

Liiga (Fínsko)

Vo Fínsku sa v akcii predstavili obaja Slováci. Tomáš Záborský (IFK Helsinki) ani Marek Viedenský (Hämeenlinna) sa však z víťazstva netešili. Záborský odohral viac ako 14 a pol minúty s bilanciou mínusový bod a štyri strely. Viedenský strávil na ľade vyše 16 a pol minúty, počas ktorých nazbieral mínusový bod a dva strelecké pokusy.

Výsledky:
Espoo - Ässät 3:1
KalPa - IFK Helsinki 3:2
Kärpät - Lukko 6:5 PP
Pelicans - Hämeenlinna 3:0
SaiPa - TPS Turku 3:2
Tappara - Sport 5:2

SHL (Švédsko)

Útočník Marcel Hossa otvoril v 78. sekunde skóre zápasu, v 48. minúte prihral na druhý gól a MODO aj vďaka nemu zdolalo Djurgarden 2:1. Trenčiansky odchovanec odohral takmer 14 minút, počas ktorých zaznamenal aj dva plusové body.

„Bol to môj prvý duel. Samozrejme, je skvelé vyhrať dôležitý zápas vonku a získať tri body. Je čas, aby sme v tom pokračovali,“ povedal pre klubový web Hossa. MODO je aktuálne na poslednom 12. mieste.

Darilo sa aj ďalším dvom Slovákom. Július Hudáček zneškodnil 29 striel a Örebro aj vďaka nemu vyhralo na ľade Växjö 3:2 po predĺžení. Obranca Tomáš Slovák strelil gól a pridal asistenciu, no Brynäs prehralo so Skellefteou 4:5 po nájazdoch. Slovák odohral 22 minút, zaznamenal aj tri strely a mínusový bod.

Útočník Peter Cehlárik hral viac ako deväť a pol minúty, ale do bodovania sa nezapísal. Lulea nakoniec zvíťazila v Linköpingu 4:3. Obranca Christián Jaroš nenastúpil.

Výsledky:
Djurgarden - MODO 1:2
HV 71 - Frölunda
Leksand - Färjestad 1:4
Linköping - Lulea 3:4
Skelleftea - Brynäs 5:4 SN
Växjö - Örebro 2:3 PP
Daj svetu vedieť o svojom názore. Pridaj prvý komentár k článku.
Reklama
Najnovšie články
Reklama Hokej - Online Hry - Vychutnaj si pocit víťazstva!
Reklama

O SLOVAKKHL.SK
Mladší z hokejových webov z dielne Streftecu vznikol v roku 2010. Ide o spravodajský portál o Kontinentálnej hokejovej lige číslo 1 na Slovensku. Sústredí sa predovšetkým na Slovákov, ale ako jeden z mála webov v republike prináša aj novinky o hráčoch iných národností.

   NAŠA RODINA:
SlovakNHL.sk - Národná hokejová liga, Slováci v NHL, AHL, CHL
SlovakFitness.sk - posilňovanie, zdravý životný štýl
Databáza cvikov - Databáza cvikov pre rozvoj svalových partií

MOBILNÁ VERZIA   |   REKLAMA

Google+   Facebook   Twitter   RSS

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk.

Webdesign and Internet media - Streftec

TOPlist