Reklama
Streftec Network:    SlovakNHL.sk  ·  SlovakKHL.sk  ·  SlovakFitness.sk
Staňte sa našími fanúšikmi:      
ikonka
08. 12. 2016 ⋅ Marián Masaryk Slováci v KHL 0 komentárov

Slovan zdolal Jokerit a ukončil sériu prehier + video

Slovan Bratislava konečne pretrhol nepriaznivú šnúru zápasov a vôbec prvýkrát bodoval na ľade Jokeritu Helsinki. Po výbornom výkone zvíťazil 3:1 a ukončil päťzápasovú sériu prehier.


Jokerit Helsinki – SLOVAN BRATISLAVA 1:3 (0:1, 1:2, 0:0)
Góly: 29. Joensuu (Gymer, Niemi) – 19. Jeglič (Kundrátek), 27. Jeglič (Chipchura, Luš?ák), 40. Luš?ák (Chipchura)(PP)
Strely: 28-29, Trestné minúty: 4-4

Slovan bol v prvej tretine aktívnejší a dočkal sa za to odmeny v podobe vedúceho gólu. V 18. minúte ho poslal do vedenia 1:0 Žiga Jeglič, ktorý v samostatnom nájazde efektným blafákom pomedzi nohy prekonal domáceho brankára Zapolskiho. Hostia prestrieľali Jokerit jasným pomerom 13:4.

Slovan pokračoval v aktivite aj v druhej tretine a opäť to bol slovinský útočník Jeglič, kto zvýšil jeho náskok na 2:0. V 27. minúte potrestal chybu v rozohrávke súpera dorážkou strely Chipchuru do odkrytej brány. Dlho sa však netešil, lebo o necelé dve minúty strelil kontaktný gól Joensuu. Ten sa ocitol úplne sám pred Poggem. Jokerit to nakoplo, ale v 38. minúte ho pribrzdila prvá presilovka Slovana. Patrik Luš?ák ju využil 16 sekúnd pred koncom tretiny a obnovil dvojgólové vedenie.

V úvode tretej tretiny sa zahral prvú presilovku v zápase aj Jokerit. Nevyužil ju, ale pokračoval v útočnom tlaku. V 47. minúte skóroval strelou od modrej Lauridsen, ale Poggemu bránil v hre jeho spoluhráč. Rozhodcovia gól po posúdení videom neuznali. Domáci sa snažili niečo s výsledkom urobiť. V závere odvolali brankára, ale ani to im už nepomohlo.

Pogge predviedol 27 zákrokov, ktorými pomohol ukončiť víťaznú sériu Jokeritu na piatich dueloch. Dvoma gólmi sa o to postaral Jeglič, Chipchura dvakrát asistoval. Slovan zakončí posledný trip roka v sobotu na ľade Dinama Riga.

Zostrihy z celého zápasu:


Zostava Slovana: Pogge (Brust) – Sersen, Kundrátek, Kopecký, Taffe, Cheechoo – Švarný, Plastino, Chipchura, Luš?ák, Jeglič – Bačík, Rosandič, Petráš, Halama, Hlinka – Ďaloga, Luža, Pätoprstý, Šiška, Vopelka

Zostava Jokeritu:

Pozri aj:
Zopakuje Slovan víťazstvo nad Jokeritom aj s dvomi debutantmi ? (preview)
Slovan je najväčším dlžníkom v KHL!

Zdroj, foto: oficiálne weby KHL, HC Slovan Bratislava
Daj svetu vedieť o svojom názore. Pridaj prvý komentár k článku.
Reklama
Najnovšie články
Reklama Hokej - Online Hry - Vychutnaj si pocit víťazstva!
Reklama

O SLOVAKKHL.SK
Mladší z hokejových webov z dielne Streftecu vznikol v roku 2010. Ide o spravodajský portál o Kontinentálnej hokejovej lige číslo 1 na Slovensku. Sústredí sa predovšetkým na Slovákov, ale ako jeden z mála webov v republike prináša aj novinky o hráčoch iných národností.

   NAŠA RODINA:
SlovakNHL.sk - Národná hokejová liga, Slováci v NHL, AHL, CHL
SlovakFitness.sk - posilňovanie, zdravý životný štýl
Databáza cvikov - Databáza cvikov pre rozvoj svalových partií

MOBILNÁ VERZIA   |   REKLAMA

Google+   Facebook   Twitter   RSS

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk.

Webdesign and Internet media - Streftec

TOPlist