Reklama
Streftec Network:    SlovakNHL.sk  ·  SlovakKHL.sk  ·  SlovakFitness.sk
Staňte sa našími fanúšikmi:      
ikonka
10. 12. 2016 ⋅ Marián Masaryk Slováci v KHL 0 komentárov

Slovan zakončil trip tesnou prehrou v Rige + video

Slovan Bratislava odohral v sobotu posledný zápas vonku v tomto roku aj pred reprezentačnou prestávkou na ľade Dinama Riga. Domácu prehru mu však nevrátil, pretože prehral 2:3.

Dinamo Riga – SLOVAN BRATISLAVA 3:2 (1:0, 0:0, 2:2)
Góly: 18. Lipsbergs, 51. Redlihs (Shugg, Sestito), 52. Meija (Darzinš) – 51. Cheechoo (Taffe, Kundrátek)(PP), 59. Taffe (Jeglič)
Strely: 30-42, Trestné minúty: 6-6

Riga začala aktívnejšie a už v tretej minúte hrala prvú presilovú hru. Pogge v nej predviedol aj jeden väčší zákrok lapačkou, ale Slovan sa ubránil. Domáci ho aj po presilovke pomerne často zamestnávali. Strelecká prevaha sa Rige vyplatila v 18. minúte, keď Lipsberg otvoril skóre duelu po peknom prieniku. V závere prvej tretiny hral lotyšský tím druhú presilovku, ktorú predelila prestávka.

Slovan ubránil aj druhé oslabenie v zápase a v 28. minúte si vybojoval prvú presilovku. Bol v nej aktívny, ale vyrovnať skóre sa mu nepodarilo. Do polovice druhej tretiny však vyrovnal pomer striel zo 7:14 na 15:15 a neskôr ho otočil vo svoj prospech. V samom závere tretine hrali oba tímy vo štvorici po vzájomnom vylúčení.

V tretej tretine si Riga dobre strážila náskok a nepúšťala Slovan do väčších šancí či útočného tlaku. V 51. minúte, navyše, Redlihs z dorážky prekonal Poggeho a zvýšil stav na 2:0. Jonathan Cheechoo strelil kontaktný gól už po 33 sekundách v presilovke, no o ďalších 30 sekúnd obnovil dvogólový náskok Meija presnou strelou po chybe v rozohrávke. Slovan si vzal v 59. minúte oddychový čas a hneď po ?om znížil na 2:3 Jeff Taffe. V závere sa pokúsil vyrovnať pri hre bez brankára, ale už sa mu to nepodarilo.

Slovan prestrieľal Rigu 42:30, z toho 20:10 v tretej tretine. Brankár Kalninš však predviedol 40 zákrokov, a tak prehral posledný tohtoročný zápas vonku 2:3 a teraz ho čaká 10-d?ová reprezentačná prestávka. Po nej odohrá desať domácich duelov po sebe. Prvý je na programe v utorok 20. decembra o 19:00 proti Ufe.

Zostrihy zo zápasu:


Zostava Slovana: Pogge (Brust) – Sersen, Kundrátek, Kopecký, Taffe, Cheechoo – Švarný, Plastino, Chipchura, Luš?ák, Jeglič – Bačík, Rosandič, Petráš, Halama, Hlinka – Ďaloga, Luža, Pätoprstý, Šiška, Vopelka

Zostava Rigy: Sedláček (Kalniņš) – Freibergs, Galvinš, Jerofejevs, Rēdlihs, Cibuļskis, Mullen – Meija (C), Bičevskis, D?rziņš – E. Kulda, Sšastlivyj (A), Skvorcovs – Tim Sestito (A), Rēdlihs, Shugg – Lipsbergs, Pavlovs, Saulietis

Pozri aj: Vráti Slovan poslednej Rige domácu prehru? (preview)

Zdroj, foto: oficiálne weby KHL, HC Slovan Bratislava
Daj svetu vedieť o svojom názore. Pridaj prvý komentár k článku.
Reklama
Najnovšie články
Reklama Hokej - Online Hry - Vychutnaj si pocit víťazstva!
Reklama

O SLOVAKKHL.SK
Mladší z hokejových webov z dielne Streftecu vznikol v roku 2010. Ide o spravodajský portál o Kontinentálnej hokejovej lige číslo 1 na Slovensku. Sústredí sa predovšetkým na Slovákov, ale ako jeden z mála webov v republike prináša aj novinky o hráčoch iných národností.

   NAŠA RODINA:
SlovakNHL.sk - Národná hokejová liga, Slováci v NHL, AHL, CHL
SlovakFitness.sk - posilňovanie, zdravý životný štýl
Databáza cvikov - Databáza cvikov pre rozvoj svalových partií

MOBILNÁ VERZIA   |   REKLAMA

Google+   Facebook   Twitter   RSS

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk.

Webdesign and Internet media - Streftec

TOPlist