Reklama
Streftec Network:    SlovakNHL.sk  ·  SlovakKHL.sk  ·  SlovakFitness.sk
Staňte sa našími fanúšikmi:      
ikonka
20. 12. 2016 ⋅ Marián Masaryk Slováci v KHL 0 komentárov

Slovan zdolal silnú Ufu rozdielom triedy! + video

Slovan Bratislava odohral v utorok prvý zápas najdlhšej domácej série v sezóne proti Ufe, ktorú ešte v riadnom hracom čase nezdolal. Výhrou 4:1 to však dokázal a ukončil domácu sériu prehier.


SLOVAN BRATISLAVA – Salavat Julajev Ufa 4:1 (1:0, 1:0, 2:1)
Góly: 14. Cheechoo (Taffe), 27. Chipchura (Jeglič), 46. Cheechoo (Taffem Plastino), 56. Musatov (Halama) – 47. Hartikainen (Omark)
Strely: 30-25, Trestné minúty: 10-8

Už v prvej minúte sa dostal k nebezpečnej dorážke Bodrov, no minul Brustovu bránu. Vo 4. minúte bolo veselo pred bránou Svedberga po strele Sersena. Slovan hral následne prvú presilovku, Ufa sa však bez problémov ubránila. V 9. minúte Brust posunul pri zákroku bránu, za čo bol vylúčený. Taffe mohol vo vlastnom oslabení otvoriť skóre, no pekné sólo nezakončil gólom. Vzápätí fauloval Skalický a daroval súperovi 42-sekundovú presilovku o dvoch hráčov. Slovan sa ubránil najmä vďaka pozornému Brustovi. V 14. minúte našiel Taffe v ľavom kruhu voľného Cheechooa, ktorý presnou strelou poslal domácich do vedenia 1:0. V 17. minúte si Slovan zahral 53-sekundovú presilovku 5 proti 3, ale náskok si nezvýšil. V závere prvej tretiny mal šťastie, keď Hartikainen tafil tyčku.

Po 70 sekundách druhej tretiny hral Slovan opäť v početnej prevahe, ale nepresadil sa v nej. V 26. minúte sa črtal samostatný nájazd Cheechooa, ktorý však bol v tesnom ofsajde. Krátko na to zahodil veľkú šancu Taffe, ale v 27. minúte už Chipchura strelil druhý gól Slovana. Zakončoval do odkrytej brány po prihrávke Jegliča, ktorý mu posunul odrazený puk. V 29. minúte bol dostal Brust ďalší a daroval Ufe presilovku. O tri minúty hrala ďalšiu, no ani jednu nevyužila a kontaktný gól. Naopak, v 36. minúte mohol Petráš z dorážky zvýšiť náskok Slovana, ale Svedberg bol proti. Na opačnej strane sa blysol Brust po prečíslení Ufy 3 proti 1. Čisté konto si udržal aj po 40 minútach, Slovan počas nich prestrieľal hostí 25:15.

Ufa začala tretiu tretinu aktívne, Brust musel vytiahnuť aj pár väčších zákrokov. V 46. minúte opäť zafungovala spolupráca Taffeho s Cheechoom, ktorý po jeho prihrávke z medzikružia zvýšil náskok Slovana na 3:0. Ufa však odpovedala bleskovo, presne po minúte znížil na 1:3 Hartikainen. Ufa následne zatlačila súpera, v 51- minúte jej k tomu pomohla presilovku. Brust však držal svoj tím nad vodou. V 56. minúte Halama pekne vysunul Musatova, ktorý v nájazde prekonal Svedberga. Slovan si náskok ustrážil a po výhre 4:1 ukončil päťzápasovú domácu sériu prehier. Ufu zdolal prvýkrát po 60 minútach hry.

Druhý zápas domácej série odohrajú slovanisti už v stredu opäť o 19:00 proti Traktoru Čeľabinsk. Barry Brust prispel k triumfu 24 zákrokmi. Cheechoo strelil dva góly, Taffe mu na oba prihral. O všetky presné zásahy sa postarali zahraničné posily.

Zostrihy z celého zápasu:



Zostava Slovana: Brust (Pogge) – Sersen, Kundrátek, Hlinka, Taffe, Cheechoo – Švarný, Plastino, Nedorost, Jeglič, Chipchura – Ďaloga, Starosta, Skalický, Luš?ák, Šťastný – Rosandič, Pätoprstý, Musatov, Halama, Petráš

Zostava Ufy: Svedberg (Gavrilov) – Loginov, Lepistö, Gončarov, Kuľaš, Kornejev, Vorobiov, Arzamascev, Garejev – Omark (A), Grigorenko (C), Hartikainen – Lisin (A), Bodrov, Lazarev – Nesterov, D. Makarov, Maľcev – Majorov, Korotkov, Paršin


Zdroj, foto: oficiálne weby KHL, HC Slovan Bratislava
Daj svetu vedieť o svojom názore. Pridaj prvý komentár k článku.
Reklama
Najnovšie články
Reklama Hokej - Online Hry - Vychutnaj si pocit víťazstva!
Reklama

O SLOVAKKHL.SK
Mladší z hokejových webov z dielne Streftecu vznikol v roku 2010. Ide o spravodajský portál o Kontinentálnej hokejovej lige číslo 1 na Slovensku. Sústredí sa predovšetkým na Slovákov, ale ako jeden z mála webov v republike prináša aj novinky o hráčoch iných národností.

   NAŠA RODINA:
SlovakNHL.sk - Národná hokejová liga, Slováci v NHL, AHL, CHL
SlovakFitness.sk - posilňovanie, zdravý životný štýl
Databáza cvikov - Databáza cvikov pre rozvoj svalových partií

MOBILNÁ VERZIA   |   REKLAMA

Google+   Facebook   Twitter   RSS

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk.

Webdesign and Internet media - Streftec

TOPlist