Reklama
Streftec Network:    SlovakNHL.sk  ·  SlovakKHL.sk  ·  SlovakFitness.sk
Staňte sa našími fanúšikmi:      
ikonka
03. 02. 2017 ⋅ Marián Masaryk Slováci v KHL 0 komentárov

Viťaz uštedril Slovanu debakel, do play-off nepostúpi! + video

Slovan Bratislava nezvládol posledný zápas pred reprezentačnou prestávkou. S Viťazom držal krok len v prvej tretine, potom inkasoval päťkrát po sebe a utrpel prehru 1:6. Play-off je tak pre? už stratené.


SLOVAN BRATISLAVA – Viťaz Moskovská oblasť 1:6 (1:1, 0:2, 0:3)
Góly: 11. Luš?ák (Skalický)(PP)– 4. Kopeikin (Jacenko, Kempe), 23. Jacenko (Švec-Rogovoi), 36. Jacenko (Švec-Rogovoi, Gimajev), 44. Afinogenov (Makejev), 46. Pankov (Švec-Rogovoi), 50. Kempe (Aaltonen, Horák)
Strely: 30-29, Trestné minúty: 10-8

Slovan začal najhoršie ako mohol – z prvej šance súpera inkasoval. Vo 4. minúte otvoril skóre Kopeikin, ktorý hneď po vhadzovaní využil zlú rozohrávku Švarného a zblízka prekonal Brusta. Domáci následne zvýšili obrátky a podporovaní divákmi sa tlačili pred súperovu bránu. Najbližšie k vyrovnaniu bol v 6. minúte Šťastný, ktorý z dorážky nedostal puk za Saprykina. O minútu neskôr hrali hostia prvú presilovku po zlom striedaní Slovana. Skrátil ju však trest Kempeho. Pri hre 4 proti 4 mal ideálnu šancu vyrovnať Švarný po akcii a prihrávke Chipchuru, ale jeho strela sa neujala. V polovici 1. tretiny hral v šestici aj Viťaz, ktorý daroval Slovanu prvú celú presilovku. Patrik Luš?ák ju po 31 sekundách využil, keď usmernil do brány nahodenie Skalického. Vzápätí bol vylúčený Plastino a neskôr aj Švarný, ale Brust udržal stav 1:1. V 17. minúte putoval na trestnú lavicu ďalší slovanista a túto presilovku hostia takmer využili. Prečíslenie 2 proti 1 však nezakončili ideálne. Skóre sa už do prestávky nemenilo.

Viťaz vstúpil lepšie aj do druhej tretiny a už v jej úvode mohol opäť viesť, ale Kempe netrafil puk pred prázdnou bránou. V 23. minúte však predsa vyhrával 2:1. Brustovi nevyšla riskantná rozohrávka a prihral rovno súperovi, čo využil na gól Jacenko. Ten istý hráč mohol skórovať aj o pár minút neskôr, ale tentoraz Brust skvele zasiahol. V 27. minúte mohol vyrovnať Kundrátek, no Saprykin jeho tečovanú strelu stihol zastaviť. V polovici duelu predviedli hostia krásnu akciu na dotyk so zakončením Nikulina, ale no Brust bol pozorný. V 33. minúte dostal Slovan príležitosť vyrovnať stav v presilovej hre. Nevyužil ju a vzápätí tretíkrát inkasoval. Jacenko strelil svoj druhý gól v zápase presnou strelou zápästím z ľavého kruhu. Slovan sa už do konca tretiny na nič nezmohol.

Do tretice Viťazu vyšiel úvod dvadsaťminútovky. Tentoraz Maxim Afinogenov napriahol od modrej čiary a aj s prispením teče slovanistu prepálil všetko, vrátane Brusta. Svojím 20. gólom v ročníku zvýšil náskok hostí už na 4:1. Slovan mohol vzápätí znížiť, ale Chipchura neprestrčil puk za ležiaceho Saprykina. Trest prišiel v 46. minúte, keď Pankov zužitkoval peknú akciu Švec-Rogovoia. V 48. minúte mohol Slovan znížiť štvorgólovú stratu v presilovej hre. Cheechoo bol k tomu veľmi blízko, ale zakrátko bol vylúčený a hralo sa 4 proti 4. Potom nasledovala presilovka a v nej Kempe zvýšil náskok Viťazu na konečných 6:1. Diváci napriek prehre odmenili Slovan potleskom a skandovaním.

Pekné gesto hráčov Viťazu:


Slovan prehral druhý zápas po sebe a pred poslednými dvomi už nemá šancu na postup do play-off. Jokerit, ktorý je na ôsmom mieste, totiž odohral o jeden zápas menej a získal 88 bodov. Viťaz vyhral siedmy zápas v sérii a udržal sa na siedmej pozícii. „Belasí“ ukončia sezónu dvojzápasom proti Záhrebu. Prvý duel sa po zmene termínu odohrá 14. februára, druhý o de? neskôr tiež v Bratislave.

Zostrihy zo zápasu:


OHLASY PRED Z?PASOM – PAVOL SKALICKÝ:



Jeff Taffe, útočník Slovana: „Všetci vieme, v akej situácii sa práve nachádzame. Nie je to najlepšie, ale pozorne sme si pozreli naše zápasy a musíme sa sústrediť na to, čo môžeme ovplyvniť. Máme ešte tri zápasy, uvidíme, čo sa stane. Sme v ťažkej pozícii, vieme, že potrebujeme vyhrávať. Vieme však, na čom sme a čo sme robili zle v predošlých zápasoch. Keď už raz vyhráte, ide to ľahšie a necítite taký tlak. Dnes určite nechceme hrať tak ako v prvej a druhej tretine proti Dynamu, tie boli jedni z našich najhorších v sezóne. Tretia bola skvelá, potrebujeme viac napádať súpera a tráviť čas v útočnom pásme. Nie sme pod takým tlakom ako tímy na postupových pozíciách, sústredíme sa len na dnešný zápas. Ešte stále môžeme vyhrať tri duely, budeme hrať naplno.“




Zostava SLOVANA: Brust (Pogge) – Bačík, Kundrátek, Hlinka, Taffe, Cheechoo – Švarný, Plastino, Musatov, Jeglič, Šťastný – Starosta, Rosandič, Skalický, Luš?ák, Chipchura – Luža, Vopelka, Halama, Petráš – Pätoprstý

Zostava Viťazu: Saprykin (Todykov) – I. Golovkov, Al. Semionov (C), Katičev, Jeřábek, Lukin, Gimajev, Voronkov, Džiošvili – A. Makejev, A. Nikulin, Afinogenov (A) – A. Kopejkin (A), Aaltonen, Kempe – Vyglazov, Horák, Černov – Pankov, Jacenko, Švec-Rogovoj


Pozri aj:
Slovan privíta konkurenta v boji o play-off (preview)

Zápas je venovaný neziskovej organizácii Deťom s rakovinou, hráči na? nastúpia v špeciálnych dresoch:

Zdroj, foto: oficiálne weby KHL, HC Slovan Bratislava
Daj svetu vedieť o svojom názore. Pridaj prvý komentár k článku.
Reklama
Najnovšie články
Reklama Hokej - Online Hry - Vychutnaj si pocit víťazstva!
Reklama

O SLOVAKKHL.SK
Mladší z hokejových webov z dielne Streftecu vznikol v roku 2010. Ide o spravodajský portál o Kontinentálnej hokejovej lige číslo 1 na Slovensku. Sústredí sa predovšetkým na Slovákov, ale ako jeden z mála webov v republike prináša aj novinky o hráčoch iných národností.

   NAŠA RODINA:
SlovakNHL.sk - Národná hokejová liga, Slováci v NHL, AHL, CHL
SlovakFitness.sk - posilňovanie, zdravý životný štýl
Databáza cvikov - Databáza cvikov pre rozvoj svalových partií

MOBILNÁ VERZIA   |   REKLAMA

Google+   Facebook   Twitter   RSS

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk.

Webdesign and Internet media - Streftec

TOPlist