Reklama
Streftec Network:    SlovakNHL.sk  ·  SlovakKHL.sk  ·  SlovakFitness.sk
Staňte sa našími fanúšikmi:      
ikonka
07. 06. 2017 ⋅ Marián Masaryk Slováci v KHL 0 komentárov

Do Slovana sa vracia vicemajster sveta!

Tím Slovan Bratislava privítal späť v zostave ďalšieho bývalého hráča. Po troch rokoch sa do? vracia univerzálny útočník Juraj Mikúš, ktorý s ním podpísal ročnú zmluvu do 30. apríla 2018.


Tridsaťročný Skaličan si obliekal dres „belasých“ celú sezónu 2013/14 predtým, ako ho na ďalšie dve vyradilo z hry vážne zranenie kolena. V uplynulom ročníku sa vrátil do akcie a odohral 33 zápasov so ziskom 22 bodov za Olomouc v českej extralige.

Mikúš už má na konte spolu 167 duelov v KHL aj za Rigu, Spartak Moskva a Lev Praha. Zahral si tiež vo fínskej Liige za TPS Turku a v domácej najvyššej súťaži pôsobil dva roky v rodnej Skalici. V sezóne 2008/09 bol najlepším nahrávačom súťaže s 59 asistenciami. Spolu v nej nazbieral 90 bodov a dostal sa do All-Star tímu.

Vicemajster sveta z roku 2012 reprezentoval Slovensko na štyroch svetových šampionátoch. Do NHL sa nikdy nepozrel, aj keď ho tím Montreal Canadiens draftoval v roku 2005 zo 121. pozície. Jeden rok strávil v juniorskej QMJHL a ďalší v Americkej hokejovej lige (AHL) predtým, ako sa vrátil do Európy.

„HC SLOVAN Bratislava praje Jurajovi Mikúšovi úspešnú sezónu v KHL a hlavne pevné zdravie,“ vyhlásil Slovan v oficiálnom stanovisku na svojom webe.

Slovenskí fanúšikovia si iste spomenú na štvrťfinále MS 2012 proti Kanade, v ktorého závere Mikúša zostrelil Ryan Getzlaf. Michal Handzuš v nasledujúcej presilovke rozhodol o výhre Slovenska 4:3.

Daj svetu vedieť o svojom názore. Pridaj prvý komentár k článku.
Reklama
Najnovšie články
Reklama Hokej - Online Hry - Vychutnaj si pocit víťazstva!
Reklama

O SLOVAKKHL.SK
Mladší z hokejových webov z dielne Streftecu vznikol v roku 2010. Ide o spravodajský portál o Kontinentálnej hokejovej lige číslo 1 na Slovensku. Sústredí sa predovšetkým na Slovákov, ale ako jeden z mála webov v republike prináša aj novinky o hráčoch iných národností.

   NAŠA RODINA:
SlovakNHL.sk - Národná hokejová liga, Slováci v NHL, AHL, CHL
SlovakFitness.sk - posilňovanie, zdravý životný štýl
Databáza cvikov - Databáza cvikov pre rozvoj svalových partií

MOBILNÁ VERZIA   |   REKLAMA

Google+   Facebook   Twitter   RSS

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk.

Webdesign and Internet media - Streftec

TOPlist