Reklama
Streftec Network:    SlovakNHL.sk  ·  SlovakKHL.sk  ·  SlovakFitness.sk
Staňte sa našími fanúšikmi:      
ikonka
10. 11. 2017 ⋅ Marián Masaryk Reprezentácia 0 komentárov

Nemecký pohár: Slováci na úvod zdolali Američanov!

Slovenská hokejová reprezentácie odštartovala v piatok ako obhajca titulu Nemecký pohár 2017 v Augsburgu súbojom proti USA. Najmä vďaka skvelému brankárovi zvíťazila 2:1.

USA – SLOVENSKO 1:2 (0:1, 0:1, 1:0)

Góly: 54. Sanguinetti (Blum, Roe) – 6. Lamper (Romančík, Marcinko), 27. Hovorka (Bezúch)
Strely: 36-13, Trestné minúty: 16-2


Američania síce vstúpili do zápasu aktívnejšie, ale práve oni inkasovali ako prví. V šiestej minúte využil hneď prvú šancu na otvorenie skóre Patrik Lamper, ktorý tečoval za chrbát Zapolskiho strelu Romančíka. Vzápätí mohol vyrovnať Stoa, ale z dobre pozície netrafil Lacovu bránu. Slováci neskôr prežili oslabenie a v druhej polovici prvej tretiny hrali dve presilovky, ale náskok si nezvýšili. V 17. minúte zahodil veľkú gólovú šancu Američan Miele, na opačnej strane mohol v závere tretiny nepridal druhý gól po prečíslení Valach.

Zapolskiho, ktorý inkasoval raz z piatich striel, nahradil v druhej tretine v bráne USA Leggio. Ani on si však dlho neudržal čisté konto. V 27. minúte ho prekonal Marek Hovorka, ktorý pekným blafákom po samostatnom úniku poslal Slovensko do vedenia 2:0. V strede duelu mohol pridať ďalší gól, ale tentoraz neuspel. Blízko bol k nemu aj Paulovič, ktorý len tesne minul bránu. Američania prišli už v 22. minúte o Meieho, ktorý dostal za napadnutie aj osobný trest (2+10). Slováci nevyužili ani tretiu presilovku a na strely aj po druhej tretine prehrávali, ale boli efektívni.

V tretej tretine Američania pridali a svojou aktivitou si vypýtali tri fauly Slovákov. Dokonca hrali viac ako minútovú presilovku o dvoch hráčov, no ani v nej skvelého Jána Laca neprekonali. Podarilo sa to až Bobbymu Sanguinettimu v 54. minúte, ktorý prekvapil slovenského brankára presnou strelou. Vyrovnať sa však Američanom už nepodarilo, a tak Slovensko vyhralo 2:1. Laco predviedol 35 zákrokov.


Druhý zápas na turnaji odohrajú zverenci Craiga Ramsaya v sobotu o 16:00 proti domácemu Nemecku, v nedeľu o 13:15 ho ukončí súbojom s B-tímom Ruska.

Zostava SLOVENSKA: Laco (Rybár) – Čeres?ák, Čajkovský (A), Jánošík, Mikuš, Romančík, Gernát, Valach, Ďaloga – Hovorka, Ölvecký (C), Bezúch – Bubela, Haščák, Hecl – Cingel, Marcinko (A), Lamper – Sádecký, Krištof, Paulovič

Zostava USA: Zapolski (Leggio) – Donovan, Gilroy, Gunderson, Sanguinetti, Reese, Welch, Blum, Billins – Little, O'Niell, Arcobello – Lasch, Miele, Stoa – Roe, Earl, Gionta (C) – Malone (A), Slater (A), Sexton

Pozri aj:
Slovensko vyhralo Nemecký pohár! + video
Daj svetu vedieť o svojom názore. Pridaj prvý komentár k článku.
Reklama
Najnovšie články
Reklama Hokej - Online Hry - Vychutnaj si pocit víťazstva!
Reklama

O SLOVAKKHL.SK
Mladší z hokejových webov z dielne Streftecu vznikol v roku 2010. Ide o spravodajský portál o Kontinentálnej hokejovej lige číslo 1 na Slovensku. Sústredí sa predovšetkým na Slovákov, ale ako jeden z mála webov v republike prináša aj novinky o hráčoch iných národností.

   NAŠA RODINA:
SlovakNHL.sk - Národná hokejová liga, Slováci v NHL, AHL, CHL
SlovakFitness.sk - posilňovanie, zdravý životný štýl
Databáza cvikov - Databáza cvikov pre rozvoj svalových partií

MOBILNÁ VERZIA   |   REKLAMA

Google+   Facebook   Twitter   RSS

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk.

Webdesign and Internet media - Streftec

TOPlist