Reklama
Streftec Network:    SlovakNHL.sk  ·  SlovakKHL.sk  ·  SlovakFitness.sk
Staňte sa našími fanúšikmi:      
23. 12. 2012 ⋅ Marek Kantorík Sumáre 0 komentárov

Špirko, Mezei a Záborský skórovali, Laco prehral

V deviatich nedeľných zápasoch vyhrali Dynamo Moskva, Petrohrad, CSKA, Magnitogorsk, Astana, Novgorod, Nižnekamsk, Jekaterinburg a Omsk. Z víťazstiev sa tešili aj piati Slováci, pričom traja sa presadili strelecky. Brankár Laco prehral.

Špirko, Mezei a Záborský prispeli gólmi k výhram

Rastislav Špirko strelil gól a pridal asistenciu, Branislav Mezei sa tiež presadil strelecky a Jekaterinburg ukončil sériu troch prehier na ľade Atlantu, ktorý zdolal pomerom 6:2. K výhre viedli aj dva góly Žmakina a presné zásahy Strelcova a Makejeva. Holt urobil 35 zákrokov a prekonali ho len Rukavišnikov a Stalberg. Atlant prehral piaty zápas v rade. Vráťme sa k Slovákom. Špirko v akcii strávil 19 minút a 19 sekúnd, Mezei viac ako 20. V závere bol vylúčený za úder do oblasti hlavy a krku.

Najproduktívnejší slovenský hokejista v KHL, Tomáš Záborský, strelil gól svojmu krajanovi Jánovi Lacovi, čím ukončil päťzápasové strelecké suchoty. Omsk aj vďaka nemu vyhral v Donecku 2:0. Víťazný gól si pripísal Ivanov, Ramo urobil 40 zákrokov. Trikrát ho ohrozil Peter Podhradský, ktorý strávil na ľadovej ploche necelých dvadsaťminút. Záborský odohral zhruba 19 minút a na Laca, ktorý zneškodnil 24 striel, vyslal päť striel. Avangard sa prebojoval na prvé miesto na východe, no jeho najväčší súperi, Magnitogorsk a Kaza?, majú jeden zápas v dobru.

Lev získal bod, Hossa asistoval

Pražský Lev chcel po piatkovom vysokom víťazstve nad Ufou v pomere 6:1 nadviazať na ofenzívnu hru aj proti Nižnekamsku. Zverenci trénera Sýkoru sa zásluhou gólu Rachůnka dostali v ôsmej minúte do vedenia. V polovici duelu vyrovnal počas presilovej hry Stanislav Alševský a dve minúty pred koncom sa Neftechimik ujal v oslabení vedenia 2:1 po presnom zásahu Polygalova. Jedenásť sekúnd pred koncom vyrovnal skóre Danielsson, ktorý si pripísal piaty bod vo svojom druhom zápase za Lev. V nadstavenom čase boli hostia z Nižnekamska aktívnejší a Chochrijakov rozhodol o výhre svojho mužstva. V akcii boli aj šiesti Slováci a bodoval iba Marcel Hossa (0+1). Zdeno Chára odohral vyše 28 a pol minúty.

D. Moskva a Petrohrad nezaváhali

Úradujúci šampión súťaže, tím Dynamo Moskva, ukončil štvorzápasový trip víťazstvom v ďalekom Chabarovsku, kde miestny Amur porazil 3:1. Hviezdny útočník Alex Ovečkin strelil v závere druhej tretiny víťazný gól. V prvej časti skóroval Kasjančuk a v poslednej Kokarev. Šaryčenkov prispel k zisku troch bodov 21 zákrokmi, jediný gól inkasoval v poslednej minúte z hokejky Guseva. Hosťujúci obranca Dominik Gra?ák odohral 24 a pol minúty a bol najvyťažovanejším hráčom Moskvy. Amur ťahá šnúru šiestich prehier v rade.

Petrohrad mal vynikajúci vstup do zápasu proti Novosibirsku a už v 54. sekunde otvoril skóre Thoresen. SKA bol naďalej aktívny a v úvode ôsmej minúty zvýšil náskok na rozdiel dvoch gólov Průcha. Domáci gólman Glass následne zatiahol roletu a za jeho chrbtom neskončil ani jeden puk. Hosťujúci Bobrovskij udržal čisté konto až do 57. minúty, kedy Drugov kontaktným gólom zdramatizoval stretnutie. Sibir však nedokázal vsietiť vyrovnávajúci gól ani v hre bez brankára, a tak dosiahol piatu výhru za sebou. V zostave Novosibirska nechýbal slovenský reprezentant Kristián Kudroč, ktorý hral 24 minút a 15 sekúnd. Počas nich nazbieral štyri strely a štyri trestné minúty.

Víťazne aj CSKA, Astana, Magnitogorsk a Novgorod

Moskovské CSKA prerušilo sériu dvoch prehier v rade, keď v nedeľu zdolalo Ufu pomerom 4:1. Víťazný gól strelil Rylov a strelecky sa presadili i Sergejev, Gaborvskij a Kvasha, ktorý dal bodku za stretnutím strelou do prázdnej brány. Bryzgalov z 21 striel inkasoval iba góly z hokejky Gluchova. Ivan Baranka odohral v drese hostí 16 minút a 41 sekúnd. Tarasov zneškodnil 16 streleckých pokusov.

Moskovský Spartak konečne strelil gól, no z víťazstva sa netešil. Nigel Dawes premenil samostatný nájazd, aby rozhodol o víťazstve Astany 2:1. V normálnom hracom čase sa tiež presadil Dawes a Lassila urobil 32 zákrokov. Ako jediný ho prekonal Junkov. Ohrozili ho aj slovenskí hráči. Štefan Ružička štyrikrát, Branko Radivojevič trikrát. Do bodovania sa ale nezapísali.

Súboj dvoch popredných tímov mal byť napínavý a dramatický. Tretie víťazstvo v rade zaznamenal Magnitogorsk, ktorý prekonal očakávania vyrovnaného duelu a Jaroslavľ zdolal hladko 5:1. Prestrieľal ho pritom 41:27. Dva góly vsietil Zuccarello a presadili sa aj Platonov, O’Reilly a Bernackij. Ahonena prekonal iba Plotnikov. V prvej minúte zápasu.

Siomin, Ščastivij a Varnakov sa presadili strelecky, Koval urobil 24 zákrokov a Novgorod zdolal Čeľabinsk 3:1. Čestný úspech favorizovaného tímu zaknihoval Karpov, kým Garnett sa prezentoval 34 zákrokmi.

Slováci v akcii:

D. Gra?ák (DYN) 24:27, 1 S
K. Kudroč (SIB) 24:15, 4 S, 4 TM
I. Baranka (UFA) 16:41
R. Špirko (JEK) 19:19, 1+1, 1 s
B. Mezei (JEK) 20:10, 1+0, 2 s, 12 TM
Š. Ružička (SPA) 18:06, 4 s
B. Radivojevič (SPA) 16:30, 3 s, 4 TM
Ľ. Bartečko (LEV) 19:15
Z. Chára (LEV) 28:34, 3 S, 2 TM
T. Surový (LEV) 15:23, 3 S, 2 TM
J. Mikuš /o/ (LEV) 17:42, 1 S
M. Hossa (LEV) 14:26, 0+1, 1 S
M. Cibák (NIŽ) 19:58, 1 S
J. Laco (DON) 24/26
P. Podhradský (DON) 19:52, 3 S
T. Záborský (OMS) 18:50, 1+0, 5 S
reklama
Daj svetu vedieť o svojom názore. Pridaj prvý komentár k článku.
Reklama
Slovan Bratislava v KHL
Reklama Hokej - Online Hry - Vychutnaj si pocit víťazstva!
Reklama

O SLOVAKKHL.SK
Mladší z hokejových webov z dielne Streftecu vznikol v roku 2010. Ide o spravodajský portál o Kontinentálnej hokejovej lige číslo 1 na Slovensku. Sústredí sa predovšetkým na Slovákov, ale ako jeden z mála webov v republike prináša aj novinky o hráčoch iných národností.

   NAŠA RODINA:
SlovakNHL.sk - Národná hokejová liga, Slováci v NHL, AHL, CHL
SlovakFitness.sk - posilňovanie, zdravý životný štýl
Databáza cvikov - Databáza cvikov pre rozvoj svalových partií

MOBILNÁ VERZIA   |   REKLAMA

Google+   Facebook   Twitter   RSS

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk.

Webdesign and Internet media - Streftec

TOPlist