Reklama
Streftec Network:    SlovakNHL.sk  ·  SlovakKHL.sk  ·  SlovakFitness.sk
Staňte sa našími fanúšikmi:      
26. 12. 2012 ⋅ SlovakKHL.sk Sumáre 0 komentárov

Slovan získal bod na ľade majstra, Špirko a Bartovič strelili góly

Slovan získal bod proti Dynamu a v zvyšných stredajších zápasoch sa z víťazstiev tešili Omsk, Čeľabinsk, Novosibirsk, Jugra, Astana, Chabarovsk a CSKA. Do bodovania sa zapísali piati Slováci.

Dynamo Moskva – Slovan Bratislava 2:1 SN

Už po úvodnom buly sa domáci hrnuli dopredu, čo nebolo vôbec prekvapením. Napriek tomu si vyložené šance dlho nevytvárali a Slovan bol vyrovnaným súperom, ktorý ťažil z pozornej defenzívy a protiútokov. Nakoniec sa hostia aj ujali vedenia, keď päťminútovú presilovku v 10. minúte využil Milan Bartovič, ktorý dorazil do brány strelu Andreja Sekeru. Domáci hrali agresívne a snažili sa vyrovnať, čo sa im aj podarilo – v 16. minúte sa pohodlne presadil Alexander Ovečkin. V závere mali ešte oba tímy po jednej šanci, ale neskórovali.

V druhej tretine už domáci hrali ako papierový favorit a boli skoro počas celého jej priebehu aktívnejší. Diktovali tempo zápasu a Slovan dostávali často aj pod tlak. Slovan však v obrane robil dobrú prácu a keď bolo treba, v strehu bol Jaroslav Janus, ktorý sa zaskvel hlavne pri šanciach Gorovikova, Volkova a Cvetkova. V 31. minúte sa do brejku dostal Hudáček, no ani na druhej strane gól nepadol.

Úvod záverečnej časti vyšiel o trochu lepšie Slovanu, no domáci sa postupne opäť dostávali do tempa. Janus musel opäť vytasiť skvelé zákroky v 44. minúte, kedy ho domáci zasypali niekoľkými strelami. Obranca hostí sa znovu zoskupila v nasledujúcich minútach nepúšťala aktívnejších domácich k vážnejšiemu ohrozeniu brány. Neuspel ani Ovečkin pri svojom prieniku v 50. minúte. Janus sa zaskvel aj v 57. minúte, kedy vyrazil nebezpečnú strelu Kvapila, i pri skrumáži v poslednej minúte.

Vstup do predĺženia lepšie vyšiel „belasým“, ktorí okamžite dvakrát ohrozili bránu Jerjomenka. Domáci sa v predĺžení k ničomu nedostali, no gól nedali ani Slovanisti. Nakoniec v nájazdoch Gynge rozhodol o výhre Dynama.

Jaroslav Janus dnes zaznamenal 33 zákrokov.

Záborský a Mezei asistovali, Špirko strelil gól

Omsk vyhral aj druhý zápas nad Jaroslavľom v tomto ročníku, keď tentokrát potešil domácich fanúšikov pomerom 4:2. K výhre pomohol aj Tomáš Záborský, ktorý počas 15 minút strávených na ľade zaznamenal asistenciu pri víťazom góle Perežogina. Ten strelil hetrik a na listine strelcov sa k nemu pripojil aj Salmela. Rama z 23 striel prekonali Pašnin a Trjunov.

Rastislav Špirko (21:44) sa presadil strelecky, Branislav Mezei (20:33) zaznamenal asistenciu, no dvaja Slováci v drese Jekaterinburgu sa z víťazstva netešili. Avtomobilist prehral s Chabarovskom 3:4 po samostatných nájazdoch, v ktorých o výhre Amuru rozhodol Junkov. Ten sa presadil aj v normálnej hracej dobe. Fisenko a Šiškanov strelili zvyšné góly hostí, kým Kuznecov zlikvidoval 26 striel. Prekonali ho aj Kriukov a Simakov. Holt čelil 32 strelám.

Vyhrali aj Novosibirsk, Čeľabinsk, Jugra, Astana a CSKA

Novosibirsk ukončil Magnitogorsku víťaznú sériu, keď ho zdolal 5:3, hoci domáci boli strelecky aktívnejší. Dva góly a asistenciu zaznamenal Krivonožkin a Gaidučenko urobil 41 zákrokov. Strelecky sa presadili aj Drugov, Bobrov a Enlund. Kristián Kudroč odohral 16 minút a zaznamenal jednu strelu. Do bodovania sa nezapísal. O góly domáceho výberu sa postarali Kazionov a dvojgólový Mozjakin.

Tomáš Starosta sa spolu so spoluhráčmi tešil z tretieho víťazstva v rade, keď Jugra tentokrát zdolala Novgorod 4:3. Domáci hráči viedli už 4:1, no Torpedo sa v tretej tretine snažilo o zvrat, ktorý sa mu nepodaril. Víťazný gól Chanty-Mansijsku vsietil Sitnikov, ktorý nadviazal na góly Altarjova, Bočarova a Magogina. Masalskisa z 32 striel prekonali Varnakov, Makarov a Siomin. Starosta odohral 20 minút a 13 sekúnd.

Jakutsenja strelil dva góly, aby doviedol Čeľabinsk k výhre 3:1 nad Novokuzneckom. Strelecky sa presadil aj Karpov a Garnetta z 21 striel prekonal len Nazarov. Metallurg prehral tretí zápas v rade.

Atlant prehrával v Astane 0:4, no nakoniec dokázal v záverečných minútach vybojovať bod. Z víťazstva sa však netešil. Česť Barysu zachránil v samostatných nájazdoch Dawes. Góly domáceho tímu strelili Puškarjov, Bochenski, Poliščuk a Boyd. Za hostí sa presadili Gluchov, Stalberg a dvakrát Ševčenko.

Michail Grabovskij premenil rozhodujúci samostatný nájazd, aby CSKA porazilo v šlágri d?a Petrohrad 2:1. Ten prišiel o sériu piatich víťazstiev v rade, hoci sa po góle Pruchu ujal vedenia. Na 1:1 vyrovnal v 40. minúte Dacjuk. Bryzgalov pomohol k výhre 39 zákrokmi, Bobrovskij ich urobil 31.

Slováci v akcii:
R. Špirko (JEK) 21:44, 1+0, 1 s
B. Mezei (JEK) 20:33, 0+1, 1 s
K. Kudroč (SIB) 16:04, 1 s
T. Starosta (JUG) 20:13
T. Záborský (OMS) 15:10, 0+1, 3 s
D. Gra?ák (DYN) 24:08, 1 s
J. Janus (SLO) 33/34
M. Štajnoch (SLO) 3:47
P. Trška (SLO) 9:16, 2 s
R. Kukumberg (SLO) 17:56, 1 s
Ľ. Viš?ovský (SLO) 29:16, 1 s, 2 TM
M. Miklík (SLO) 21:02, 3 s
A. Kudrna (SLO) 8:37
V. Dravecký (SLO) 15:17, 1 s
M. Preisinger (SLO) 9:04, 2 s
A. Sekera (SLO) 28:38, 0+1, 4 s, 2 TM
M. Bliž?ák (SLO) 16:35, 2 s
M. Bartovič (SLO) 18:08, 1+0, 5 s
J. Tabaček (SLO) 3:22
P. Olvecký (SLO) 8:05
M. Sersen (SLO) 27:07, 1 s
M. Kytnár (SLO) 18:54, 2 s, 2 TM
L. Hudáček (SLO) 13:05, 3 s
J. Lipiansky (SLO) 13:52
reklama
Daj svetu vedieť o svojom názore. Pridaj prvý komentár k článku.
Reklama
Slovan Bratislava v KHL
Reklama Hokej - Online Hry - Vychutnaj si pocit víťazstva!
Reklama

O SLOVAKKHL.SK
Mladší z hokejových webov z dielne Streftecu vznikol v roku 2010. Ide o spravodajský portál o Kontinentálnej hokejovej lige číslo 1 na Slovensku. Sústredí sa predovšetkým na Slovákov, ale ako jeden z mála webov v republike prináša aj novinky o hráčoch iných národností.

   NAŠA RODINA:
SlovakNHL.sk - Národná hokejová liga, Slováci v NHL, AHL, CHL
SlovakFitness.sk - posilňovanie, zdravý životný štýl
Databáza cvikov - Databáza cvikov pre rozvoj svalových partií

MOBILNÁ VERZIA   |   REKLAMA

Google+   Facebook   Twitter   RSS

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk.

Webdesign and Internet media - Streftec

TOPlist