Reklama
Streftec Network:    SlovakNHL.sk  ·  SlovakKHL.sk  ·  SlovakFitness.sk
Staňte sa našími fanúšikmi:      
28. 12. 2012 ⋅ SlovakKHL.sk Sumáre 0 komentárov

Slovan podľahol SKA, Lev zdolal Dynamo

Slovan podľahol Petrohradu 0:1. V zvyšných šiestich zápasoch KHL sa z víťazstiev tešili Omsk, Astana, Atlant, Novosibirsk, Magnitogorsk, Čeľabinsk a HC Lev. Slováci nebodovali.

Petrohrad – Slovan 1:0

Už od úvodných minút sme mohli sledovať rýchly hokej a na gól sa nečakalo dlho. Už po necelých piatich minútach hry otvoril skóre domáci Iľja Kovaľčuk, ktorý zachytil puk pri nepresnej rozohrávke „belasých“ a presnou strelou nedal Janusovi šancu. Slovan mal šancu vyrovnať v ôsmej minúte, kedy však Preisinger nepremenil trestné strieľanie. Do konca tretiny sa hral vyrovnaný hokej, no viac väčších šancí už nepriniesol.

V úvode druhej dvadsaťminútovky sa Slovan ubránil dvom presilovkám SKA a v 26. minúte sa musel predviesť aj Janus. Domáci dobre bránili a Bratislave veľa nedovoľovali. Až v 33. minúte sa dostal do šance, kedy však šancu z brejku Bartoviča zlikvidoval Bobrovskij. Hostia potom ožili a v 38. minúte si vytvorili ďalšiu nebezpečnú šancu. Kukumberg však nemieril presne.

V tretej tretine dohrávali domáci presilovku o dvoch hráčov, no nevyužili ju. Slovan sa potom snažil o vyrovnanie, snaha bola evidentná a občasne dostával hviezdny tím aj pod tlak. V druhej polovici záverečného dejstva však mali duel pod kontrolou hráči SKA. Bobrovskij potreboval urobiť 27 zákrokov, aby vychytal čisté konto. Janus zastavil 23 striel.

Lev zdolal majstra

Pražský Lev bol proti majstrovi prevažnú väčšinu zápasu aktívnejší a zaslúžene vyhral 4:2, keď vyhrával už o štyri góly. Jeho vedenie postupne vybudovali Rachunek, Krejčík, Klepiš a opäť Rachunek, ktorý si pripísal na svoje konto aj jednu asistenciu. Ani jeden zo Slovákov nebodoval. Pöpperle prispel k výhre 33 zákrokmi a tím podržal hlavne v druhej polovici zápasu. V tretej tretine ho prekonali Kokarev a Cvetkov.

Kudroč a Záborský sa tešili z víťazstva

Traja Slováci na seba narazili v Jekaterinburgu, ktorý podľahol Novosibirsku 0:2. Z druhej výhry Sibiru v rade sa tak tešil aj obranca Kristián Kudroč, ktorý odohral len 11 a pol minúty. Góly vsietili Fiodorov a Lehtera, kým Glass v ceste za čistým kontom zastavil 20 striel. Jeho náprotivok Holt inkasoval jeden gól z 26 striel. Rastislav Špirko a Branislav Mezei zaznamenali po jednej strele počas 19, resp. 18 minút strávených na ľade.

Zápas medzi Omskom a Novgorodom bol o jednom góle. A strelil ho Avangard, ktorý bol v zápase menej aktívny. V 31. minúte rozhodol o jeho tretej výhre v rade Perežogin. Ramo prispel k výhre čistým kontom, keď neinkasoval ani raz z 30 striel súpera. Koval čelil 17 strelám a dvakrát ho ohrozil aj Tomáš Záborský, ktorý odohral 15 a pol minúty.

Andersson strelil víťazný gól a Atlant ukončil sériu šiestich prehier v rade, keď zdolal Jugru 5:3. Strelecky sa presadili aj Ignatuškin, Kablukov, Engqvist a Stalberg, kým Galimov zneškodnil 43 striel. Inkasoval tri góly z hokejok Buta, Demagina a Ibragimova. Trikrát ho ohrozil aj Tomáš Starosta, ktorý odohral 22 minút. Jugra prišla o sériu troch výhier v rade.

Vyhrali aj Magnitogorsk, Astana a Čeľabinsk

Súboj dvoch Metallurgov vyšiel jasne lepšie pre favorizovaný Magnitogorsk, ktorý zdolal Novokuzneck 6:0. Čisté konto vychytal Ahonen, ktorý zlikvidoval 22 striel hostí. Dva gól strelil trojbodový O’Reilly a strelecky sa presadili aj Mozjakin, Zuccarelo, Kuľomin a Malkin, ktorý pridal aj dve asistencie.

Čisté konto vychytal aj Jeremejev, ktorý zastavil 27 striel Jaroslavľa. Astana zvíťazila 2:0 po góloch Uppera a Krasnoslobodceva. Vyhrala už siedmy zápas v rade, kým Lokomotiv prehral ostatné tri.

Čeľabinsk potvrdil úlohu favorita v zápase proti Chabarovsku, ktorý porazil 3:1, hoci po góle Lundgrena prehrával. Popov však vyrovnal, Dugin strelil víťazný gól a vedenie poistil Panov. 16 zákrokmi prispel k výhre Traktora aj Michael Garnett.

Slováci v akcii:
R. Špirko (JEK) 19:05, 1 S
B. Mezei (JEK) 18:04, 1 S
K. Kudroč (SIB) 11:26
T. Starosta (JUG) 22:07, 3 S
T. Záborský (OMS) 15:35, 2 S
J. Janus (SLO) 23/24
R. Kukumberg (SLO) 13:07, 4 s, 2 TM
Ľ. Viš?ovský (SLO) 21:10, 1 s
M. Miklík (SLO) 18:01, 4 s
A. Kudrna (SLO) 9:45, 2 s, 2 TM
I. Švarný (SLO) 16:35
M. Preisinger (SLO) 8:55, 1 s
A. Sekera (SLO) 21:51, 1 s
M. Bliž?ák (SLO) 14:19, 2 s
V. Mihalik (SLO) 16:37, 2 TM
M. Bartovič (SLO) 16:59, 3 s
M. Bakoš (SLO) 10:14, 1 s
P. Olvecký (SLO) 12:46, 2 TM
M. Sersen (SLO) 22:25, 1 s
M. Kytnár (SLO) 14:56, 1 s
L. Hudáček (SLO) 13:21, 1 s
J. Lipiansky (SLO) 11:54
D. Gra?ák (DYN) 24:42, 4 s
Ľ. Bartečko (LEV) 13:00, 2 s, 2 TM
Z. Chára (LEV) 28:21
T. Surový (LEV) 16:38, 2 s
J. Mikuš /o/ (LEV) 19:27, 1 s, 2 TM
M. Hossa (LEV) 13:41, 1 s, 2 TM
reklama
Daj svetu vedieť o svojom názore. Pridaj prvý komentár k článku.
Reklama
Slovan Bratislava v KHL
Reklama Hokej - Online Hry - Vychutnaj si pocit víťazstva!
Reklama

O SLOVAKKHL.SK
Mladší z hokejových webov z dielne Streftecu vznikol v roku 2010. Ide o spravodajský portál o Kontinentálnej hokejovej lige číslo 1 na Slovensku. Sústredí sa predovšetkým na Slovákov, ale ako jeden z mála webov v republike prináša aj novinky o hráčoch iných národností.

   NAŠA RODINA:
SlovakNHL.sk - Národná hokejová liga, Slováci v NHL, AHL, CHL
SlovakFitness.sk - posilňovanie, zdravý životný štýl
Databáza cvikov - Databáza cvikov pre rozvoj svalových partií

MOBILNÁ VERZIA   |   REKLAMA

Google+   Facebook   Twitter   RSS

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk.

Webdesign and Internet media - Streftec

TOPlist