Reklama
Streftec Network:    SlovakNHL.sk  ·  SlovakKHL.sk  ·  SlovakFitness.sk
Staňte sa našími fanúšikmi:      
03. 02. 2013 ⋅ Marek Kantorík Sumáre 3 komentáre

Slovan podľahol v gólovej prestrelke Levu

Hokejisti Slovana Bratislava prehrali v strhujúcom federálnom derby s pražským Levom tesne 4:5, keď o víťazstve českého celku rozhodol dve a pol minúty pred koncom Cipulis. Sedem z deviatich gólov videli diváci v prvej tretine.

Český tím sa do domácich pustil okamžite po vhadzovaní. Rýchly nástup sa mu vydaril. V 64. sekunde po chybnej rozohrávke Slovana otvoril skóre Tomáš Surový a o pár sekúnd neskôr pridal druhý gól do Janusovej bránky pekným vinklom Vitalij Karamnov. Belasí sa mohli vrátiť do stretnutia v početnej výhode, no tá im veľmi nevyšla. Na prelome šiestej a siedmej minúty však znížil po skvelom sóle z vlastného pásma Ján Lipiansky, keď bekhendom prekonal Pöpperleho. Priaznivci slovenského mužstva nestihli ani len osláviť gól a Lev znovu vyhrával o dva presné zásahy. Po vyhratom vhadzovaní prekonal Janusa Nathan Oystrick. Sekáč mal na hokejke ďalší gól, no zaváhal. Naopak, v jedenástej minúte Bratislava opäť znížila, keď sa po individuálnej akcii presadil Peter Ölvecký. O dve minúty neskôr sa Slovnaft Aréna opäť otriasala v základoch. Tomáš Mikúš sa s ničím nehral a strelou zápästím vyrovnal. Diváci videli v prvej časti celkovo sedem gólov. Ten posledný zaznamenal v pätnástej minúte Ondřej Němec, ktorý prekorčuľoval takmer celé klzisko a strelu medzi betóny Janusa vráti Levom vedenie.

V druhej dvadsaťminútovke dominovali hosťujúci hokejisti. Domácich držal nad vodou Janus, ktorý zlikvidoval pokus Cipulisa i Novotného. Slovanisti hrali dve presilové hry, no väčšiu príležitosť si nevypracovali. Na druhej strane mal obrovskú šancu ?epík, ktorý sa ocitol pred domácom bránkou úplne sám, no piat gól nepridal. V závere dejstva si Slovan vytvoril tlak a Libor Hudáček zaknihoval vyrovnávajúci gól, ktorý obkorčuľoval Pöpperleho bránku a bekhendom zasunul puk za jeho chrbát.

V záverečnej časti sa obe mužstvá snažili streliť rozhodujúci gól, ale brankári boli pozorní. Slovan nevyužil dve presilovky a po chybe domácich obrancov ostal v 58. minúte pred Janusom osamotený Cipulis a pripísal si víťazný gól. Čadovci sa snažili, no vyrovnať sa im nepodarilo ani pri bez brankára.

Slovan prehral s Prahou prvýkrát až vo štvrtom tohtosezónnom vzájomnom meraní síl. Český nováčik sa ziskom troch bodov dostal na postupovú priečku, zatiaľ čo domácim stále patrí šiesta pozícia na Západe.

Slováci v akcii:
J. Janus (SLO) 24/29
T. Mikúš (SLO) 9:52, 1+0, 2 S
R. Kukumberg (SLO) 13:40, 0+1
M. Miklík (SLO) 19:52, 7 S
I. Švarný (SLO) 16:49, 2 S
M. Svatoš (SLO) 17:10, 2 S
I. Ďatelinka (SLO) 17:09
M. Bliž?ák (SLO) 15:27, 2 S
M. Bartovič (SLO) 19:16, 3 S
M. Da?o (SLO) 9:47, 1 S
J. Tabaček (SLO) 17:30, 2 S
P. Olvecký (SLO) 15:36, 1+0, 3 S, 2 TM
M. Sersen (SLO) 25:31, 1 S
M. Kytnár (SLO) 18:23, 2 S, 2 TM
L. Hudáček (SLO) 14:40, 1+0, 1 S
J. Lipiansky (SLO) 8:18, 1+0, 1 S
T. Surový (LEV) 12:58, 1+0, 3 S
L. Cingel (LEV) 0:41
J. Mikuš (LEV) 17:06, 1 S
M. Hossa (LEV) 13:06, 0+2, 3 S, 2 TM
reklama
peter
fiasko
No takto okato pustiť zápas to sa nerobí ani v najnižších suťažiach.To nebol zápas to bola exibicia.
3. 02. 2013, 22:25    Reagovať
peter
pokračovanie
Obrana bola nulova. Hoci som Východniar ale teraz som fandil Slovanu a aj kopa mojich známych.Ale keď budu hrať takto ďalej prídu o fanušikov,ktorý im fandia a niesu z BA.
3. 02. 2013, 22:32    Reagovať
Laura..
Pre Petra
Keď im "fanúšikovia" prestanú fandiť kvôli jednému prehratému zápasu,fakt tu nemôže byť reč o fanúšikoch.. Max. o divákoch alebo fanúšikoch Slovenska v KHL..nie SLOVANU!
4. 02. 2013, 15:45    Reagovať
Reklama
Slovan Bratislava v KHL
Reklama Hokej - Online Hry - Vychutnaj si pocit víťazstva!
Reklama

O SLOVAKKHL.SK
Mladší z hokejových webov z dielne Streftecu vznikol v roku 2010. Ide o spravodajský portál o Kontinentálnej hokejovej lige číslo 1 na Slovensku. Sústredí sa predovšetkým na Slovákov, ale ako jeden z mála webov v republike prináša aj novinky o hráčoch iných národností.

   NAŠA RODINA:
SlovakNHL.sk - Národná hokejová liga, Slováci v NHL, AHL, CHL
SlovakFitness.sk - posilňovanie, zdravý životný štýl
Databáza cvikov - Databáza cvikov pre rozvoj svalových partií

MOBILNÁ VERZIA   |   REKLAMA

Google+   Facebook   Twitter   RSS

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk.

Webdesign and Internet media - Streftec

TOPlist