Reklama
Streftec Network:    SlovakNHL.sk  ·  SlovakKHL.sk  ·  SlovakFitness.sk
Staňte sa našími fanúšikmi:      
25. 05. 2017 ⋅ Marián Masaryk Správy 0 komentárov

KHL prišla o dva kluby, Slovan o konkurenta!

Vedenie KHL na čele s prezidentom Dmitrijom Černyšenkom oznámilo po stredajšom zasadnutí konečný počet účastníkov v jubilejnej desiatej sezóne. Oproti tej uplynulej sa znížil o dvoch.

V ročníku 2017/18 nebudú v nadnárodnej súťaži pokračovať kluby Medveščak Záhreb a Metallurg Novokuzneck, ktoré nesplnili nové, prísnejšie podmienky. Ich počet sa tak znížil z 29 na 27, pričom z každej konferencie vypadol jeden. O rivala v Bobrovovej divízii prišiel aj Slovan Bratislava.

Záhreb odohral v súťaži štyri sezóny, pričom do play-off postúpil len v tej prvej (2013/14, vypadol v 1. kole). Predtým pôsobil štyri roky v rakúskej EBEL, kam sa opäť vracia. Jeho dres si v sezóne 2016/17 obliekol aj jeden Slovák. Obranca Lukáš Kozák za? odohral 14 zápasov s bilanciou gól a asistencia.

Za tím z hlavného mesta Chorvátska hrali v KHL spolu štyria Slováci, všetci len jednu sezónu. Okrem Kozáka to boli ďalší traja obrancovia – Branislav Mezei, Milan Jurčina a Ivan Švarný.

Odporúčame:
Zaujímavé štatistiky a rekordy 9. ročníka KHL! + video


Novokuzneck bol v KHL od jej vzniku, no za deväť rokov sa ani raz neprebojoval do play-off. Najlepšie skončil na celkovom 16. mieste (2011/12), no v ostatných dvoch sezónach bol najhorším tímom súťaže.

Za Metallurg hralo v jeho histórii päť slovenských hokejistov, ale v KHL iba útočník Richard Kapuš. V 90 zápasoch nazbieral 36 bodov, celkovo odohral počas štyroch sezón v tíme 188 duelov so ziskom 77 bodov.

Schválený zoznam tímov KHL v sezóne 2017/18:

Z?PADN? KONFERENCIA:
Bobrovova divízia: HC SLOVAN BRATISLAVA, Dinamo Minsk, Dinamo Riga, Jokerit Helsinki, SKA Petrohrad, Spartak Moskva

Tarasovova divízia: Viťaz Moskovská oblasť, Dynamo Moskva, Lokomotiv Jaroslavľ, Severstaľ Čerepovec, Torpedo Nižný Novgorod, HC Soči, CSKA Moskva

VÝCHODN? KONFERENCIA:
Charlamovova divízia: Avtomovilist Jekaterinburg, Ak Bars Kaza?, Lada Togliatti, Metallurg Magnitogorsk, Neftechimik Nižnekamsk, Traktor Čeľabinsk, Jugra Chanty-Mansijsk

Černyševova divízia: Avangard Omsk, Admiral Vladivostok, Amur Chabarovsk, Barys Astana, Red Star Kunlun, Salavat Julajev Ufa, Sibir Novosibirsk

reklama
Daj svetu vedieť o svojom názore. Pridaj prvý komentár k článku.
Reklama
Slovan Bratislava v KHL
Reklama Hokej - Online Hry - Vychutnaj si pocit víťazstva!
Reklama

O SLOVAKKHL.SK
Mladší z hokejových webov z dielne Streftecu vznikol v roku 2010. Ide o spravodajský portál o Kontinentálnej hokejovej lige číslo 1 na Slovensku. Sústredí sa predovšetkým na Slovákov, ale ako jeden z mála webov v republike prináša aj novinky o hráčoch iných národností.

   NAŠA RODINA:
SlovakNHL.sk - Národná hokejová liga, Slováci v NHL, AHL, CHL
SlovakFitness.sk - posilňovanie, zdravý životný štýl
Databáza cvikov - Databáza cvikov pre rozvoj svalových partií

MOBILNÁ VERZIA   |   REKLAMA

Google+   Facebook   Twitter   RSS

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk.

Webdesign and Internet media - Streftec

TOPlist