Reklama
Streftec Network:    SlovakNHL.sk  ·  SlovakKHL.sk  ·  SlovakFitness.sk
Staňte sa našími fanúšikmi:      
ikonka
06. 09. 2010 ⋅ SlovakKHL.sk Správy 0 komentárov

Štartuje tretí ročník KHL

V stredu 8. septembra sa hodí úvodné buly tretieho ročníka Kontinentálnej hokejovej ligy, v ktorej budú mať zastúpenie aj hokejisti zo Slovenska a z Českej republiky. Dvadsaťtri tímov postupne začne svoje boje o Gagarinov pohár.

Ten obhajuje aj v tomto ročníku AK Bars Kaza?, ktorý je jediným víťazom, ktorého KHL počas svojej krátkej histórie poznala. Tento rok si v lige zahrá 23 tímov – 20 z Ruska, jeden z Bieloruska, jeden z Kazachstanu a jeden z Lotyšska.

S ligou sa rozlúčila Lada Togliatti, ktorá nedokázala zabezpečiť zázemie klubu po finančnej stránke. Novým klubom je Jugra Chanty-Mansijsk. Jeden tím nahradil druhý, no aj napriek tomu bude v ročníku 2010/2011 o jeden tím menej. Do jedného mužstva sa totiž zlúčili HC MVD a Dynamo Moskva.

V prvý de? je na programe tradične len jeden zápas. Sily si v ?om zmerajú víťaz Gagarinovho poháru Ak Bars Kaza? a finalistu minulého ročníka zastúpi OHK Dynamo Moskva. Víťaz zápasu získa tzv. Otvárací pohár. Vrátane tohto duelu sa počas základnej časti odohrá 621 zápasov.

Základná časť skončí 20. februára a play-off sa začne o tri dni neskôr. Všetky série sa budú hrať na štyri víťazné zápasy a víťaza Gagarinovho pohára spoznáme najneskôr 20. apríla. Počas sezóny sa odohrá aj tradičný zápas hviezd, ktorého program je naplánovaný na 5. a 6. februára a uskutoční sa v Petrohrade.

Liga vstúpi do tretieho ročníka so zákazom používania vuvuzel, ktoré sa preslávili počas majstrovstiev sveta vo futbale. Novinkou, okrem play-off sérii hraných na štyri víťazné zápasy, je aj formát mien na dresoch, ktoré budú vypísané latinskou abecedou.

Atraktívny program čaká priaznivcov Petrohradu, resp. Dinama Riga. Tieto dva tímy sa totiž začiatkom októbra stretnú s mužstvami z NHL. Petrohrad 4. októbra nastúpi proti Caroline Hurricanes a Riga o dva dni neskôr privíta Phoenix Coyotes.

Diváci v našich končinách sa dočkajú priamych prenosov opäť na televízii Nova Sport. Slovenská televízia ich tento rok vysielať nebude. Informácie z ligy, predovšetkým o Slovákoch a Čechoch, vám bude prinášať aj náš portál SlovakKHL.sk.
Daj svetu vedieť o svojom názore. Pridaj prvý komentár k článku.
Reklama
Najnovšie články
Reklama Hokej - Online Hry - Vychutnaj si pocit víťazstva!
Reklama

O SLOVAKKHL.SK
Mladší z hokejových webov z dielne Streftecu vznikol v roku 2010. Ide o spravodajský portál o Kontinentálnej hokejovej lige číslo 1 na Slovensku. Sústredí sa predovšetkým na Slovákov, ale ako jeden z mála webov v republike prináša aj novinky o hráčoch iných národností.

   NAŠA RODINA:
SlovakNHL.sk - Národná hokejová liga, Slováci v NHL, AHL, CHL
SlovakFitness.sk - posilňovanie, zdravý životný štýl
Databáza cvikov - Databáza cvikov pre rozvoj svalových partií

MOBILNÁ VERZIA   |   REKLAMA

Google+   Facebook   Twitter   RSS

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk.

Webdesign and Internet media - Streftec

TOPlist