Reklama
Streftec Network:    SlovakNHL.sk  ·  SlovakKHL.sk  ·  SlovakFitness.sk
Staňte sa našími fanúšikmi:      
ikonka
26. 11. 2021 ⋅ SlovakKHL.sk Slováci v KHL 0 komentárov

Pre Jurča nie je prechod do KHL ľahký. S jednou vecou sa obzvlášť trápi

Slovenský útočník Tomáš Jurčo v posledných dvoch zápasoch v drese Barysu bodoval a už sa na ľade cítil aj lepšie, no stále to nie je ono. Najmä po takej dlhej pauze.

„Nie je to ľahké. Potrebujete niekoľko zápasov, už len preto, aby ste našli zápasovú formu. Cítim sa každým zápasom lepšie a potrebuje tento prechod urýchliť. Myslím si, že v posledných troch zápasoch som hral dobre a to veľmi pomôže. Len potrebujete hrávať viac a tým rýchlejšie sa zlepšíte,“ povedal Jurčo pre sports.kz.

Jurčo má za sebou len prvé štyri zápasy v KHL, pričom predtým od ročníka 2009/10 hrával výhradne v zámorí, kde absolvoval 172 zápasov v QMJHL, 212 zápasov v AHL a 221 zápasov v NHL.

„Všetko je pre m?a nové. Aj štýl hokeja, pretože som posledných 12 rokov hrával v Severnej Amerike. Všetko je tu iné, ale toto ho súčasť života hokejistu, keď sa presťahujete do Európy. Vďaka spoluhráčom je pre m?a ľahšie si na to zvyknúť, máme vzájomné porozumenie a každým zápasom sa len zlepšujeme. Čím viac času budeme tráviť spolu na ľade, tým lepšie to bude. Myslím si, že to ide tým správnym smerom,“ poznamenal Jurčo.

Dvadsaťosemročný košický rodák nemá veľké problémy ani tak so samotným štýlom hokeja, ktorý mu dokonca vyhovuje, ale so zmenami časových pásiem, ktoré sú súčasťou ťažkého cestovania v KHL.

„Najzložitejšie pre m?a sú tie zmeny časových pásiem. Spánok je pre m?a veľmi dôležitý, dokonca aj na dovolenkách sa snažím držať môj zvyčajného spánkového režimu. Toto je jediná zložitá vec, na ktorú sa mi ťažko zvyká. Pokiaľ ide o hokej, klzisko je tu malé, čo pomáha. Som na tieto rozmery zvyknutý. Je tu iný štýl hry, viac sa hrá s pukom, viac sa drží na hokejkách, menej sa nahadzuje do pásma. To sa mi páči , je to skvelé,“ dodal Jurčo.
Daj svetu vedieť o svojom názore. Pridaj prvý komentár k článku.
Reklama
Najnovšie články
Reklama Hokej - Online Hry - Vychutnaj si pocit víťazstva!
Reklama

O SLOVAKKHL.SK
Mladší z hokejových webov z dielne Streftecu vznikol v roku 2010. Ide o spravodajský portál o Kontinentálnej hokejovej lige číslo 1 na Slovensku. Sústredí sa predovšetkým na Slovákov, ale ako jeden z mála webov v republike prináša aj novinky o hráčoch iných národností.

   NAŠA RODINA:
SlovakNHL.sk - Národná hokejová liga, Slováci v NHL, AHL, CHL
SlovakFitness.sk - posilňovanie, zdravý životný štýl
Databáza cvikov - Databáza cvikov pre rozvoj svalových partií

MOBILNÁ VERZIA   |   REKLAMA

Google+   Facebook   Twitter   RSS

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk.

Webdesign and Internet media - Streftec

TOPlist