Reklama
Streftec Network:    SlovakNHL.sk  ·  SlovakKHL.sk  ·  SlovakFitness.sk
Staňte sa našími fanúšikmi:      
ikonka
31. 08. 2018 ⋅ SlovakKHL.sk Slováci v KHL 0 komentárov

Štartuje 11. ročník KHL. Opäť so Slovanom, ale s niekoľkými zmenami

Už v sobotu sa začne druhá desiatka sezón v Kontinentálnej hokejovej lige. V poradí 11. sezóna prinesie opäť boje o Gagarinov pohár, opäť v nej bude hrať aj bratislavský Slovan, ale nie všetko zostane rovnaké oproti tej predchádzajúcej.

Najnovšou zmenou je nový bodovací systém. V prvých desiatich sezónach dostávali tímy za víťazstvá tri i dva body. Tri, ak vyhrali v normálnom hracom čase. Od teraz bude všetko po vzore NHL – za akékoľvek víťazstvo sa získajú len dva body. To je predpoklad toho, že tento ročník by mohol byť jedným z tých najzaujímavejších v doterajšej histórii. Minimálne najvyrovnanejších.

Pozri aj:
KHL MENÍ BODOVACÍ SYSTÉM A CHCE SA ROZŠIROVAŤ ĎALEJ DO EURÓPY


Podstatnou zmenou ja aj zloženie účastníkov. Vedenie súťaže oznámilo, že pre zvýšenie stability súťaže odstráni ekonomicky najnestabilnejšie tímy. Toto kritérium nakoniec neprialo Čerepovcu, Jugre a Togliatti. Pre vzostupný trend dostal prvý menovaný tím výnimku, zvyšné dva vypadli.

V ročníku 2018/19 bude teda hrať 25 tímov a každý odohrá rekordný počet 62 zápasov v základnej časti. V priemere sa odohrá 4,96 zápasu na de?, čo je menej oproti minulej sezóne vďaka úpravám v kalendári.

Dlhodobá časť sezóny sa začne zajtra zápasom o Otvárací pohár medzi majstrovskou Kaza?ou a víťazom základnej časti, Petrohradom. Základná časť sa bude hrať do 22. februára a play-off sa začne o tri dni neskôr. Nového šampióna spoznáme najneskôr 25. apríla.

Bratislavský Slovan sa dotkla zmena v zložení účastníkov tým, že sa presťahoval z Bobrovovej divízie do Tarasovovej. V ročníku sa odohrá niekoľko špeciálnych zápasov a aj v nich bude slovenský zástupca zainteresovaný – odohrá dva zápasy World Games vo Viedni. Koncom októbra si v nich zmeria sily s CSKA a Petrohradom.

Pozri aj:
KHL PREDSTAVILA WORLD GAMES. ÚČASTNÍKOM BUDE AJ SLOVAN

Pokiaľ ide o špeciálne zápasy, tradíciou je Zápas hviezd, ktorý je súčasťou Hviezdneho týžd?a. Tento rok sa uskutoční v Tatarstane. Zábava sa začne 12. januára v Nižnekamsku, kde sa uskutočnia exhibície nižších líg. Kaza? následne privíta 19. januára súťaže zručností a o de? neskôr samotnú exhibíciu KHL. Časti programu sa budú konať aj v Almetyevsku.

A kto patrí medzi favoritov ročníka? Samozrejme, medzi nich bude patriť obhajca titulu z Kazane, ale bookmakeri veria viac dvom tímom – moskovskému CSKA a petrohradskému SKA. Skupinu favoritov uzatvára Ufa.

Naopak, medzi najväčších outsiderov patria Riga, Vladivostok, Chabarovsk a Čerepovec. Slovan na tom nie je omnoho lepšie. Je len pred touto skupinou mužstiev.

Pred štartom sezóny je na súpiskách tímov 20 hráčov spod Tatier. Mimo slovanistov sú to brankár Július Hudáček v Spartaku, útočník Viliam Čacho v Jokerite (bude hrávať prevažne za juniorský tím v Liige) a útočník Marek Hrivík, ktorý sa po návrate zo zámoria pokúsi preraziť v drese Viťazu.

Pozri aj:
HRIVÍK SKÓROVAL PROTI HUD?ČKOVI A TEŠIL SA AJ Z VÝHRY + VIDEO (PRÍPRAVA)

Daj svetu vedieť o svojom názore. Pridaj prvý komentár k článku.
Reklama
Najnovšie články
Reklama Hokej - Online Hry - Vychutnaj si pocit víťazstva!
Reklama

O SLOVAKKHL.SK
Mladší z hokejových webov z dielne Streftecu vznikol v roku 2010. Ide o spravodajský portál o Kontinentálnej hokejovej lige číslo 1 na Slovensku. Sústredí sa predovšetkým na Slovákov, ale ako jeden z mála webov v republike prináša aj novinky o hráčoch iných národností.

   NAŠA RODINA:
SlovakNHL.sk - Národná hokejová liga, Slováci v NHL, AHL, CHL
SlovakFitness.sk - posilňovanie, zdravý životný štýl
Databáza cvikov - Databáza cvikov pre rozvoj svalových partií

MOBILNÁ VERZIA   |   REKLAMA

Google+   Facebook   Twitter   RSS

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk.

Webdesign and Internet media - Streftec

TOPlist