Reklama
Streftec Network:    SlovakNHL.sk  ·  SlovakKHL.sk  ·  SlovakFitness.sk
Staňte sa našími fanúšikmi:      
26. 05. 2017 ⋅ Marián Masaryk Správy 0 komentárov

Kľúčový obranca Magnitogorska odišiel do NHL!

Letné prestupové obdobie v KHL prinieslo v uplynulých d?och ďalšie zaujímavé transakcie. Dva tímy získali niekdajších hráčov NHL, kým jeden hviezdny hráč putoval opačným smerom.


Magnitka prišla o hviezdneho obrancu

Dvadsaťštyriročný obranca Viktor Antipin zažije prvý angažmán mimo Ruska po tom, čo podpísal ročný vstupný kontrakt s tímom Buffalo Sabres z NHL. V uplynulom play-off KHL bol najlepším obrancom so siedmimi gólmi. V 18 dueloch pri ceste do finále nazbieral spolu 11 bodov. Na konte má dva tituly z rokov 2014 a 2016.

Trojnásobný medailista z MS sa dostal do All-Star tímu play-off 2016/17 a získal Zlatú prilbu. Vytvoril si kariérne maximá s 18 prihrávkami a 24 bodmi v 59 zápasoch základnej časti. V KHL už absolvoval 266 duelov so ziskom 98 bodov. V roku 2013 si zahral v zápase hviezd.

Odporúčame:
Výročné ocenenia KHL: Rekordér Moziakin získal zlatú hokejku! + video

Lepistö sa vracia domov po dekáde


Tridsaťdvaročný obranca Sami Lepistö sa vracia do materského klubu Jokerit Helsinki prvýkrát po desiatich rokoch. Dvakrát sa s ním stal vicemajstrom Fínska predtým, ako odišiel do zámoria. Podpísal s ním ročný kontrakt s opciou na ďalší rok.

Rodák z Espoo odohral 176 zápasov v NHL počas piatich sezón za Washington, Phoenix, Columbus a Chicago so ziskom 35 bodov. Ostatných päť rokov pôsobil v KHL v dresoch Jaroslavle, Levu Praha, Jekaterinburgu a Ufy. S fínskou reprezentáciou získal dve olympijské medaily a v roku 2011 sa stal v Bratislave majstrom sveta.

Spartak predĺžil zmluvu 2-násobnému víťazovi KHL


Spartak Moskva sa dohodol na novej ročnej zmluve s veteránom Dmitrijom Kalininom, ktorého získal pred rokom z Petrohradu. Tridsaťšesťročný obranca vyhral Gagarinov pohár v roku 2011 s Ufou aj pred dvomi rokmi s SKA.

Kalinin má za sebou už osem sezón v KHL, počas ktorých odohral takmer 400 zápasov. Trikrát si zahral v zápase hviezd. Predtým absolvoval 539 duelov v zámorskej NHL za Buffalo, New York Rangers a Phoenix. V ruskou reprezentáciou získal kompletnú medailovú zbierku, vrátane troch titulov majstra sveta.

Kaza? získala centra z NHL

Igor Eronko z ruského Sport Express informoval, že tím Ak Bars Kaza? sa posilnil o 26-ročného švédskeho centra Antona Landera, ktorý odohral posledných šesť sezón za Edmonton Oilers v NHL. V 215 zápasoch nazbieral 35 bodov.

Predošlé štyri roky pôsobil v materskom klube Timrä IK v najvyššej švédskej súťaži (SHL), kde absolvoval 177 duelov so ziskom 53 bodov. Jeho najväčšími úspechmi v kariére sú bronzová medaila z juniorských MS 2010 a titul z Hlinkovho memoriálu (2008).

Omsk sa posilnil o švédskeho majstra

Tím Avangard Omsk podpísal dvojročnú zmluvu s 24-ročným centrom Johanom Sundströmom, ktorý ešte v KHL nehral. Takmer celú kariéru strávil v materskom klube HC Frölunda, s ktorým v sezóne 2015/16 vyhral švédsku SHL. Bol najužitočnejším hráčom play-off.

Rodák z Göteborgu si zahral aj v zámorskej NHL, kde si v jedenástich zápasoch obliekol dres New Yorku Islanders. Pripísal si v nich jednu asistenciu. V najvyššej domácej súťaži už absolvoval 187 duelov so ziskom 86 bodov. S Frölundou vyhral aj posledné dva ročníky Ligy majstrov.
reklama
Daj svetu vedieť o svojom názore. Pridaj prvý komentár k článku.
Reklama
Slovan Bratislava v KHL
Reklama Hokej - Online Hry - Vychutnaj si pocit víťazstva!
Reklama

O SLOVAKKHL.SK
Mladší z hokejových webov z dielne Streftecu vznikol v roku 2010. Ide o spravodajský portál o Kontinentálnej hokejovej lige číslo 1 na Slovensku. Sústredí sa predovšetkým na Slovákov, ale ako jeden z mála webov v republike prináša aj novinky o hráčoch iných národností.

   NAŠA RODINA:
SlovakNHL.sk - Národná hokejová liga, Slováci v NHL, AHL, CHL
SlovakFitness.sk - posilňovanie, zdravý životný štýl
Databáza cvikov - Databáza cvikov pre rozvoj svalových partií

MOBILNÁ VERZIA   |   REKLAMA

Google+   Facebook   Twitter   RSS

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk.

Webdesign and Internet media - Streftec

TOPlist