Vyhľadávanie
Správy

Výročné ocenenia KHL: Rekordér Moziakin získal zlatú hokejku! + video

Autor: Marián Masaryk  /   25. mája 2017

Streda sa v KHL niesla v znamení slávnostného ceremoniálu, na ktorom sa udeľovali výročné ocenenia za 9. sezónu. Dejiskom bola koncertná sie? moskovského hotela Bakvicha Luxury Village.


Zlatá hokejka – Sergej Moziakin (Magnitogorsk)

Kapitán neúspešného finalistu uplynulej sezóny sa stal jej najužitočnejším hráčom základnej časti. Podarilo sa mu to štvrtýkrát za ostatných päť rokov. Moziakin okrem toho vytvoril nové rekordy KHL v počte gólov (48) i bodov (85) v jednom ročníku.


Najlepší brankár – Vasilij Košečkin (Magnitogorsk)

Moziakinov spoluhráč bol najužitočnejším hráčom play-off s úspešnosťou zákrokov 94 % a priemerom 2,15 inkasovaného gólu v 17 zápasoch pri ceste do finále Gagarinovho pohára. Vďaka celkovej úspešnosti 93,2 % sa stal druhýkrát v kariére brankárom roka v KHL.

Článok pokračuje pod reklamou



Odporúčame:
Zaujímavé štatistiky a rekordy 9. ročníka KHL! + video

Najlepšía útočná formácia – Petrohrad

Úradujúci šampión mohol za zisk druhého titulu za tri roky vďačiť aj útoku Nikita Gusev-Vadim Šipačov-Jevgenij Dadonov, ktorý spolu nastrieľal 69 gólov. Všetci traja žiarili aj na nedávnych MS 2017 v Kolíne a Paríži, kde získali bronzové medaily. Gusev skončil v bodovaní turnaja štvrtý (7+7), Šipačov šiesty (2+11).


Najlepší tréner – Oleg Znaroks (Petrohrad)

Celkovo trojnásobný víťaz Gagarinovho pohára potvrdil renomé víťaza už vo svojej prvej sezóne na lavičke SKA. Rusko získali pod jeho vedením bronz na tohtoročných majstrovstvách sveta. Zaslúžene sa stal trénerom roka KHL.


All-star tím (Zlatá prilba)

Odborníci poskladali aj hviezdny tím play-off 2016/17. Troch zástupcov v ?om má Magnitogorsk, dvoch Petrohrad a jedného Viťaz Moskovská oblasť. Je ním český obranca Jakub Jeřábek, ktorý odohral skvelú premiérovú sezónu v KHL a po nej podpísal zmluvu s Montrealom Canadiens.

All-star tím: Igor Šesťorkin (SKA) – Jakub Jeřábek (Viťaz), Viktor Antipin – Sergej Moziakin, Jan Kovář (všetci traja Magnitka), Vadim Šipačov (SKA)


Najlepší nováčík – Vladimir Tkačov (Vladivostok)

Cenu Alexeja Čerepanova získal 21-ročný útočník Admiralu Vladivostok Vladimir Tkačov, ktorý vo svojej prvej plnej sezóne v KHL nazbieral spolu 42 bodov v 54 zápasoch (15+27). Ocenenie je pomenované podľa mladého hokejistu, ktorý v roku 2008 zomrel počas zápasu len vo veku 19 rokov.


Špeciálna cena „Nervy z ocele“ – Andrej Gavrilov (Ufa)

Dvadsaťdeväťročný brankár tímu Salavat Julajev Ufa sa stal hviezdou internetu po tom, čo sa priamo počas hry osviežoval, kým súper zatiaľ takmer skóroval do jeho brány.


Odporúčame:
Video: Brankár sa osviežoval počas akcie súpera! Myslel si, že jeho tím skóroval

Najlepší junior – Arťom Manukyan

Manukyan vytvoril nový rekord juniorskej hokejovej ligy so ziskom 105 bodov v 60 zápasoch.


Najlepšia hráčka – Anna Šochinová

Najlepšia hráčka WHL (Ženskej hokejovej ligy) nazbierala 81 bodov v 36 zápasoch sezóny. Zaznamenala priemer 2,25 bodu na zápas.


Tímový lekár roka (Cena Andreja Zimina) – Sergej Vinnikov (Čerepovec)


Novinár roka – Pavel Lysenkov, Sovietsky Sport


Celý záznam ceremónie:



Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist