Reklama
Streftec Network:    SlovakNHL.sk  ·  SlovakKHL.sk  ·  SlovakFitness.sk
Staňte sa našími fanúšikmi:      
06. 05. 2018 ⋅ Marián Masaryk Správy 0 komentárov

V KHL sa otvoril trh s voľnými hráčmi! (aktualizované)

Desiata sezóna KHL sa nám už skončila, ale začalo sa ďalšie zaujímavé obdobie. Tímy môžu uskutoč?ovať transakcie s voľnými hráčmi. Ponúkame vám prehľad tých najvýznamnejších.

Tento článok budeme denne aktualizovať...

Koskinen i Jakovlev sa sťahujú do NHL!

Brankárska jednotka Petrohradu v uplynulých rokoch si ide plniť sen do zámoria. Ako voľný hráč sa upísal tímu Edmonton Oilers na jeden rok, v ktorom zarobí 2,5 milióna amerických dolárov. SKA doviedol k obom titulom v KHL (2015, 2017), v ktorej odchytal dokopy 184 zápasov aj v drese Novosibirska. Za štyri roky v Petrohrade má 29-ročný Fín celkovo úspešnosť zákrokov 92,6 % a priemer 1,99 inkasovaného gólu.

Smer NHL naberie aj 26-ročný obranca Jegor Jakovlev, ktorý podpísal ročný vstupný kontrakt s tímom New Jersey Devils. Rodák z Magnitogorska pôjde do zámoria prvýkrát po odohraní 301 zápasov v KHL v dresoch Jaroslavle a Petrohradu. S ním vlani získal Gagarinov pohár, tento rok sa tešil z olympijského zlata. Na konte už má aj zlato a striebro z majstrovstiev sveta.


Pozri aj:
Oilers si upísali brankára, ktorý hviezdil v KHL
Pozri aj:
Devils si upísali ruského obrancu z KHL

Dvojnásobný víťaz Gagarinovho pohára zárove? získal 24-ročného centra Alexeja Byvalceva od Chabarovska za budúce vyrovnanie. Rodák z Magnitogorska bol v ostatnom ročníku najlepším hráčom Amuru s 19 gólmi i 43 bodmi v 56 zápasoch. V piatich dueloch play-off už nebodoval.


Dvaja hviezdni obrancovia zostávajú, ďalší prichádza

Petrohrad vo štvrtok predĺžil zmluvu s 31-ročným švédskym obrancom Patrikom Hersleym o jeden rok. V ostatnej sezóne bol najlepším zadákom KHL so 14 gólmi, ku ktorým pridal 21 asistencií v v 43 zápasoch. V lige už odohral 185 duelov aj za Jaroslavľ a Sibir. Dvakrát si zahral v Zápase hviezd. V roku 2014 bol obrancom roka v SHL, o tri roky neskôr získal s SKA Gagarinov pohár. Vo februári reprezentoval Švédsko na ZOH.


SKA si zaistilo aj služby 31-ročného zadáka Antona Belova, s ktorým predĺžil spoluprácu o tri roky. V Petrohrade odohral posledné štyri sezóny, pričom dve z nich sa skončili ziskom Gagarinovho pohára. Jeden ročník odohral za Edmonton v NHL a ďalších päť za Omsk. Spolu v KHL absolvoval 389 duelov. V predošlej ruskej lige hrával za materský klub CSKA. S Ruskom získal zlato, striebro i dva bronzy na MS.


Po 11 rokoch v Kazani prichádza do Petrohradu 28-ročný obranca Vasilij Tokranov, ktorý sa mu upísal hneď na štyri roky. Všetkých jeho 244 zápasov v KHL odohral za Ak Bars, s ktorou sa až tento rok tešil z vytúženého Gagarinovho pohára. V roku 2007 bol juniorským majstrom sveta.


Miesto Koskinena zaberie v Petrohrade 27-ročný Švéd Magnus Hellberg, ktorý má za sebou prvú sezónu v KHL v drese čínskeho Kunlunu. Zachytal si v Zápase hviezd a potom pomohol národnému tímu k titulu majstra sveta. V kariére si už vyskúšal aj NHL v tímoch New York Rangers a Nashville Predators.


Novú štvorročnú zmluvu podpísal s SKA 27-ročný krídelník Sergej Plotnikov, ktorý hral za Petrohrad v posledných dvoch sezónach. V KHL už odohral 401 zápasov aj za Jaroslavľ a Chabarovsk, jeho materský klub. Dvakrát si zahral v Zápase hviezd. V 45 dueloch si vyskúšal aj zámorskú NHL v dresoch Pittsburghu a Arizony. Okrem Gagarinovho pohára má na konte kompletnú medailovú zbierku z MS.


Petrohrad uskutočnil aj dve výmeny. Zo Spartaka Moskva priviedol 21-ročného útočníka Alexandra Dergačova za finančnú protihodnotu. Okrem Byvalceva zaplatil Amuru aj za 27-ročného útočníka Olega Liho. Zo Soči získalo SKA obrancu Dmitrija Semykina výmenou za obrancu Denisa Alexandrova.

Ďalšie transakcie Petrohradu:

obranca Jaroslav Dyblenko, 4-ročná zmluva (Binghamton Devils, AHL)

Český brankár podpísal zmluvu s tímom NHL

Pavel Francouz sa po troch rokoch v Čeľabinsku sťahuje do zámoria. Vo štvrtok podpísal ročnú jednocestnú zmluvu v hodnote 690 000 amerických dolárov s tímom Colorado Avalanche. V uplynulej sezóne KHL 27-ročný rodák z Plzne doviedol Traktor až do finále Východnej konferencie. V 12 zápasoch play-off mal úspešnosť 94,9 % a priemer 1,9 inkasovaného gólu. Zachytal si aj na olympiáde a pred rokom v Zápase hviezd KHL. V ostatných dvoch ročníkoch mal najlepšiu úspešnosť zákrokov v celej lige. V roku 2015 sa stal českým majstrom s Litvínovom.


Pozri aj:
Colorado podpísalo zmluvu s českým reprezentačným brankárom

Náhradou za Francouza bude 30-ročný Alexander Sudnicin, ktorý má za sebou dve sezóny v Jaroslavli a tri v Nižnekamsku. Traktor bude jeho tretím tímom v KHL. V posledných troch rokoch si zachytal aj v play-off. Bude novým kolegom 24-ročného Vasilija Demčenka.


Traktor si vo štvrtok upísal 32-ročného švédskeho krídelníka Alexandra Bergströma, ktorý má za sebou premiérový ročník v KHL v drese Sibiru. Bol jeho najlepším strelcom s 21 gólmi a druhým najproduktívnejším hráčom so 41 bodmi v 55 zápasoch. Predtým pôsobil iba v rodnej krajine, najdlhšie v druhej najvyššej súťaži Allsvenskan. V nej odohral takmer 450 duelov.


Ďalšie transakcie Traktora:

obranca Nikita Chlystov (z Kunlunu)
útočník Anton Glinkin, 2-ročná zmluva (z Kazane)

Trénerské zmeny

Kormidelník Amuru odchádza do Jekaterinburgu

Viaceré tímy postupne oznamujú hlavných trénerov pre budúcu sezónu. Chabarovsk v nej bude po novom viesť 53-ročný Nikolaj Borsčevskij, ktorý bol v sezóne 2017/18 asistentom trénera Jugry. Tá už však v KHL nepokračuje. Borsčevskij viedol v lige už aj Atlant Mytišči, ako asistent pôsobil tiež v Ufe, Jaroslavli a Petrohrade. V roku 1992 doviedol Rusko so siedmimi gólmi k olympijskému zlatu v Albertville. Zahral si aj v NHL za Toronto, Calgary a Dallas.


Práve niekdajší tréner Amuru Andrej Martemjanov bude od budúcej sezóny viesť Jekaterinburg. Na lavičke Chabarovska stál 55-ročný odborník v posledných dvoch ročníkoch. Predtým už trénoval Avtomobilist, tím z jeho rodného mesta, aj v sezóne 2011/12.


Magnitku povedie tréner českej reprezentácie

Po neúspešnej sezóne najal Magnitogorsk neruského hlavného trénera. Bude ním súčasný český reprezentačný kouč Josef Jandač, ktorý s tímom podpísal dvojročnú zmluvu. Štyridsaťdeväťročný odborník vedie český národný tím dva roky. Na jeho lavičke absolvoval aj ako asistent trénera spolu tri svetové šampionáty a jednu olympiádu. V KHL už viedol Lev Praha a v domácej Tipsport extralige trénoval Liberec, České Budějovice, Pardubice a Spartu Praha.

Magnitke sezóna 2017/18 nevyšla. Po finálovej účasti rok predtým vypadla už v druhom kole play-off. Po odchode Iľju Vorobiova ju od novembra viedol Viktor Kozlov, ktorý bol v predošlých dvoch ročníkoch asistentom trénera. Ako hráč získal v roku 2011 Gagarinov pohár s Ufou a odohral takmer 900 zápasov v NHL.


Torpedo povedie nový mladý manažér

Nižný Novgorod najal na pozíciu hlavného trénera 41-ročného Davida Nemirovskyho, ktorý pracoval v posledných troch sezónach ako športový manažér vo Vladivostoku. Pre rodeného Kanaďana pôjde o prvú trénerskú skúsenosť. Ako hráč absolvoval takmer 100 zápasov v NHL, 249 v ruskej lige a 124 v KHL za CSKA, Petrohrad, Minsk a Astanu. Pôsobil aj vo Švédsku a vo Fínsku. Na poste nahradí 45-ročného Lotyša Peterisa Skudru, ktorý viedol Torpedo ostatných päť rokov.


Kulun najal fínskeho trénera, asistentom bude víťaz Stanley Cupu

Novým kormidelníkom Red Star bude 43-ročný Jussi Tapola, ktorý prevezme funkciu po dočasnom trénerovi Bobbym Carpenterovi. Tapola bol v ostatnej sezóne riaditeľom Oddelenia hokejových operácií v tíme Tappara Tampere (Liiga), ktorý predtým tri roky viedol ako tréner. Na ZOH i MS 2O18 bol asistentom trénera Fínska.


Jedným z Tapolových asistentov v Kunlune bude 45-ročný Alexej Kovaľov, víťaz Stanley Cupu z roku 1994 a olympijský šampión z roku 1992. V NHL odohral ako útočník 1 316 zápasov so ziskom 1 029 bodov za NY Rangers, Pittsburgh, Montreal, Ottawu a Floridu. Ďalších 100 bodov nazbieral v 123 dieloch play-off. V KHL absolvoval iba 22 zápasov za Atlant v sezóne 2011/12. Trikrát si zahral v Zápase hviezd NHL a na konte má aj bronzové medaily z olympiády i MS. Manažérsku kariéru začal v ročníku 2016/17 v druhej najvyššej švajčiarskej lige (NLB).


Na lavičku Omska prichádza víťaz Stanley Cupu

Omsk podpísal dvojročnú zmluvu s kanadským trénerom Bobom Hartleym, ktorý naposledy trénoval Lotyšsko. Predtým trénoval takmer 30 rokov v zámorí, pričom v NHL získal Stanley Cup aj Jack Adams Award. Za sebou má aj úspešné pôsobenie vo Švajčiarsku, no v Rusku ešte nepracoval.

Pozri aj:
Bývalý dlhoročný tréner v NHL si našiel prácu v Rusku

aktualizujeme...

Spartak predĺžil zmluvu najlepšiemu hráčovi a získal viacero posíl

Moskovský Spartak podpísal nový ročný kontrakt s 24-ročným útočníkom Alexandrom Chochlačovom. V uplynulej sezóne viedol tím s 50 bodmi za 19 gólov a 31 asistencií v 52 zápasoch základnej časti KHL. Patrilo mu s nimi šieste miesto v ligovej produktivite. V štyroch dueloch play-off raz asistoval.


Spartak priviedol do svojich radov skúseného lotyšského útočníka Kasparsa Daugavinša, s ktorým sa dohodol na dvojročnej spolupráci. Dvadsaťdeväťročný rodák z Rigy má za sebou už 246 zápasov v KHL za Torpedo, Dynamo Moskva i Rigu. Predtým absolvoval 91 duelov v NHL v drese Ottawy. V roku 2014 vyhral Spenglerov pohár so Ženevou, v roku 2016 si zahral v Zápase hviezd KHL.


Ďalšou posilou tradičného ruského klubu je 29-ročný český center Robin Hanzl, ktorý s ním podpísal ročný kontrakt. V jeho prvej sezóne KHL v drese Nižnekamska odohral 40 zápasov so ziskom 25 bodov (8+17). V roku 2015 sa stal s Litvínovom šampiónom Tipsport extraligy.


Spartak si v piatok upísal 32-ročného lotyšského krídelníka Martinša Karsumsa na jeden rok. Rodák z Rigy odohral v KHL takmer 400 zápasov za rižské Dinamo a Dynamo Moskva, za ktoré hral posledných päť rokov. Predtým si vyskúšal aj zámorskú NHL, keď absolvoval 24 duelov v dresoch Bostonu a Tampy Bay v ročníku 2008/09. V roku 2012 si zahral v Zápase hviezd KHL.


Do tímu Spartaka prichádza aj 31-ročný center Iľja Zubov, ktorý s ním podpísal ročnú zmluvu. Rodák z Čeľabinska má na konte už 396 duelov v KHl za Omsk, Ufu, Vladivostok a CSKA. Zahral si aj v 11 zápasoch zámorskej NHL v drese Ottawy Senators ešte pred 10 rokmi. S Ruskom sa stal dvakrát juniorským vicemajstrom sveta.


Ďalšie transakcie Spartaka:

brankár Július HUD?ČEK, 1-ročná zmluva (z Čerepovca)
obranca Rusian Pedan (zo Soči výmenou za útočníka Arťoma Podšenďalova)
brankár Andrej Makarov (z Nižnekamska)

obranca Andrej Kutejkin, 1-ročná zmluva (z Dynama Moskva)
obranca Maxim Gončarov, 1-ročná zmluva (z Ufy)
obranca Alexej Grišin, 1-ročná zmluva (z Chabarovska)

Pozri aj:
Hudáček zostáva v KHL. Sťahuje sa do Moskvy!

Ufa si upísala troch útočníkov a brankára

Salavat Julajev podpísal ročný kontrakt s útočníkom Dmitrijom Kugryševom a dvojročné zmluvy s útočníkom Vladimirom Žarkovom i brankárom Juhom Metsolom.


Dvadsaťosemročný Kugryšev nazbieral v minulej sezóne 25 bodov (11+14) v 50 zápasoch za Omsk. V siedmich dueloch play-off pridal dva góly a dve asistencie. V KHL už odohral vyše 300 súbojov aj v dresoch CSKA a Novosibirsku. V roku 2015 si zahral v Zápase hviezd.

O dva roky starší Žarkov absolvoval všetkých jeho doterajších šesť sezón v KHL v tíme CSKA Moskva. Odohral za? 262 zápasov so ziskom 51 bodov. V rokoch 2009 až 2012 si zahral v 82 dueloch zámorskej NHL v drese New Jersey Devils.


Dvadsaťdeväťročný Metsola chytal v KHL zatiaľ iba za Chabarovsk. V troch sezónach za? nastúpil do 150 zápasov, pričom tento rok si prvýkrát zachytal v play-off. V roku 2016 bol účastníkom Zápasu hviezd. Rodák z Tampere bol štyrikrát neúspešným finalistom fínskej Liigy.


Ďalšie transakcie Ufy:

útočník Piotr Chochriakov, 2-ročná zmluva (z Omska)
obranca Philip Larsen, 2-ročná zmluva
obranca Sergej Tereščenko, 2-ročná zmluva
obranca Mark Rubinčik (z WHL, tím Saskatoon Blades)
útočník Nikita Li (zo Spartaka výmenou za brankára Pavla Chomčenka) útočník Viačeslav Osnovin (z CSKA a Sibiru)
obranca Arťom Sergejev (z CSKA)

Filippi sa vracia do KHL

Dvadsaťpäťročný český útočník Tomáš Filippi sa po pol roku v domácej najvyššej súťaži vracia do KHL. Po troch rokoch a jednom Gagarinovom pohári s Magnitogorskom bude jeho novým domovom ďaleký Chabarovsk. Upísal sa mu na jeden rok. V drese Metallurgu odohral všetkých 143 zápasov v KHL. Predtým pôsobil v Liberci, jeho materskom klube.


Ďalšie transakcie Amuru:

brankár Libor Kašík, 1-ročná zmluva (zo Zlína)
obranca Dmitrij Vorobiov, 1-ročná zmluva (z Togliatti)

Sibir podpísal zmluvy s päticou hráčov

Novosibirsk si upísal hneď štyroch hráčov na jeden rok. Sú nimi francúzsky útočník Charles Bertrand, fínski útočníci Julius Juntilla a Jukka Peltola a kanadský brankár Danny Taylor.

Dvadsaťsedemročný Bertrand má za sebou 359 zápasov vo fínskej Liige, ktorú tento rok vyhral s tímom Kärpät Oulu. S 32 gólmi i 31 plusovými bodmi bol najlepším hráčom súťaže. Nikde inde ako vo Fínsku zatiaľ nepôsobil.

O päť rokov starší Taylor pôsobil v ostatnej sezóne v zámorí. Na jeden zápas si vyskúšal aj NHL v drese Ottawy Senators. V KHL predtým chytal za Minsk, Záhreb a práve Novosibirsk, kam sa teraz vracia. Rodák z Veľkej Británie má na konte aj titul českého vicemajstra z roku 2016 so Spartou Praha.

Junttila s Peltolom sú viacnásobnými fínskymi majstrami, no v KHL ešte nehrali. Dvadsaťšesťročný Juntilla vyhral Liigu trikrát a raz získal bronz, pričom v nej odohral 348 zápasov. O štyri roky starší Peltola je dvojnásobný šampión, ale na konte má aj štyri strieborné a jednu bronzovú medailu. V súťaži absolvoval už 557 duelov.


Ďalšie transakcie Sibiru:

útočník Danil Romancev (z Novokuznecka)
obranca Alexander Loginov, 2-ročná zmluva (z Ufy)
obranca Samvel Mantsyan, 2-ročná zmluva (z Vladivostoka)

Zapolski aj Pihlström zostávajú v Helsinkách

Jokerit predĺžili zmluvu brankárovi Ryanovi Zapolskimu o ďalšie dva roky. Tridsaťjedenročný Američan odchytal za tím z hlavného mesta Fínska 79 zápasov v posledných dvoch sezónach. Tento rok si zachytal ja na olympiáde v Pjongčangu. V ročníku 2017/18 bol najlepší v lige s deviatimi čistými kontami a zúčastnil sa Zápasu hviezd KHL.


Helsinský klub predĺžil spoluprácu aj s 33-ročným krídelníkom Anttim Pihlströmom, a to o tri roky. V KHL už odohral takmer 300 zápasov aj za CSKA a Ufu. O niečo viac duelov absolvoval vo fínskej Liige, kde získal dvakrát bronzovú medailu. Kompletnú medailovú zbierku má z MS, pričom majstrom sveta sa stal v roku 2011 v Bratislave. Na konte má aj olympijský bronz zo Soči.


Ďalšie transakcie Jokeritu:

útočník John Norman, 2-ročná zmluva
útočník Aleksi Halme, 2-ročný, 2-cestný kontrakt (z TUTO Hockey, Mestis)
obranca Roope Reini, 2-ročný, 2-cestný kontrakt (z TPS Turku U20)
útočník Sakari Manninen, 1-ročná zmluva (z Örebra, SHL)
obranca Viktor Lööv, 1-ročná zmluva (z Iowy Wild, AHL)
útočník Eemeli Räsänen, 2-ročná zmluva (z Kingstonu Frontenacs, OHL)

Astana si poistila skúseného brankára

Barys podpísal dvojročný kontrakt s 34-ročným brankárom Henrikom Karlssonom, ktorý za? chytal v ostatných dvoch sezónach. Rodák zo Štokholmu reprezentujúci Kazachstan odchytal v KHL už 181 zápasov aj za Jokerit a Omsk. V zámorskej predtým NHL nastúpil do 26 duelov v drese Calgary Flames (2010/11, 2011/12).


Ďalšie transakcie Astany:

brankár Dominik Hrachovina, 2-ročná zmluva (z Tappary Tampere, Liiga)
obranca Ben O´Connor (zo Sheffieldu Steelers, Veľká Británia)


Riga predĺžila spoluprácu s McMillanom

Dvadsaťosemročný kanadský útočník Brandon McMillan zostane v hlavnom meste Lotyšska. S Dinamom Riga podpísal novú ročnú zmluvu. V 51 zápasoch minulej sezóny si pripísal 22 bodov (14+8). V KHL má za sebou 106 duelov aj za Torpedo a Záhreb. Predtým absolvoval 171 zápasov v NHL v dresoch Anaheimu, Phoenixu/Arizony a Vancouveru.


Ďalšie transakcie Rigy:

útočník Kevin Clark, 1-ročná zmluva (z Brynäsu Gävle, SHL)
útočník Linus Videll, 1-ročná zmluva (z Čeľabinska)
obranca Mathew Maione, 1-ročná zmluva (z KalPy, Liiga)

Nižnekamsk si upísal víťazov Ligy majstrov i českého obrancu

Neftechimik podpísal ročné zmluvy s fínskymi útočníkmi Juusom Puustinenom a Joonasom Nättinenom, ktorí sa tento rok tešili z víťazstva v Lige majstrov s tímom JYP Jyväskylä. Obaja zatiaľ pôsobili iba v domácej Liige. Tridsaťročný Puustinen má za sebou už 415 zápasov, v ktorých nazbieral 258 bodov. V roku 2016 sa stal vicemajstrom krajiny s HIFK Helsinky. O tri roky mladší Nättinen absolvoval 199 duelov so ziskom 97 bodov. V roku 2017 získal s JYP bronzovú medailu.


Pozri aj:
Liga majstrov: Jyväskylä ukončilo švédsku dominanciu! + video

Neftechemik sa dohodol na ročnej zmluve aj s 26-ročným českým obrancom Adamom Poláškom. Ostravský rodák má za sebu dve sezóny v KHL v dresoch Novosibirsku a Soči. Predtým hral viac ako dva roky za pražskú Spartu v Tipsport extralige. Dvakrát si s ?ou zahral v Lige majstrov. V roku 2014 získal bronzovú medailu v domácej súťaži, o dva roky neskôr sa stal českým vicemajstrom.


Ďalšie transakcie Nižnekamska:

útočník Mikael Ruohomaa (z Kärpät Oulu, Liiga)

Niekdajší slovanista pokračuje v Jekaterinburgu, prichádza aj najlepší ligový strelec

Tridsaťročný kanadský útočník Francis Paré podpísal novú ročnú zmluvu s Jekaterinburgom, kde v ostatnej sezóne debutoval. V 49 zápasoch nazbieral 29 bodov. V KHL už absolvoval 208 duelov, z toho 16 za Slovan Bratislava v sezóne 2015/16. V roku 2014 vyhral s Magnitkou Gagarinov pohár, o tri roky neskôr získal s Kanadou Spenglerov pohár. Zahral si vtedy aj v Zápase hviezd KHL.


Avtomobilist predĺžil spoluprácu aj s 30-ročným centrom Alexanderom Kučeriavenkom, a to o dva roky. Juniorský vicemajster sveta z roku 2007 odohral v KHL už 408 zápasov so ziskom 174 bodov. Viac ako šesť sezón absolvoval v drese Petrohradu, ale hral aj za Viťaz, Omsk a v minulej sezóne za Jekaterinburg.


Prvou väčšou posilou Jekaterinburgu je 31-ročný americký krídelník Dan Sexton, ktorý hral v predošlých viac ako štyroch sezónach za Nižnekamsk. V uplynulom ročníku bol najproduktívnejším hráčom tímu so 47 bodmi (12+35) v 52 zápasoch. S novým klubom podpísal ročný kontrakt. Účastník 88 dueloch v NHL v drese Anaheimu Ducks si zahral v posledných dvoch Zápasoch hviezd KHL. Na konte má aj bronz z MS 2015.


Ďalším novicom v uralskom tíme bude 30-ročný obranca Ivan Višnevskij, ktorý s ním podpísal dvojročnú zmluvu. V minulej sezóne sa dostal s Čeľabinskom až do konferenčného finále, pričom s tromi gólmi bol najlepším strelcom spomedzi všetkých obrancov v play-off. V základnej časti nazbieral deväť plusových bodov, najviac v tíme. V KHL už odohral vyše 300 duelov aj za Torpedo, Ufu a Atlant. Päť zápasov absolvoval aj v NHL v drese Dallasu Stars.


Novým spoluhráčom slovenského obrancu Michala Čajkovského bude aj 28-ročný francúzsky útočník Stéphane Da Costa, ktorý ma za sebou tri sezóny v drese CSKA Moskva. S Avtomobilsitom sa dohodol na ročnej zmluve. Parížsky rodák hral v minulej sezóne za Ženevu v NLA. Pred príchodom do Európy odohral 47 zápasov v NHL v drese Ottawy. V roku 2016 si zahral v Zápase hviezd KHL. Francúzsko reprezentoval na siedmich majstrovstvách sveta.


Najnovšou posilou Jekaterinburgu sa stal v pondelok 27-ročný kridelník Gregory Belousov, ktorý bol v minulej sezóne najproduktívnejším hráčom Lady s 31 bodmi (8+23) v 51 zápasoch. S novým tímom podpísal dvojročný kontrakt. V Togliatti strávil ostatné štyri sezóny, posledné tri ako asistent kapitána. Predošlých päť odohral v drese Viťazu. V KHL má za sebou už 355 duelov so ziskom 155 bodov.


Dawes po siedmich rokoch opúšťa Astanu!

Jekaterinburg privíta v zostave aj najlepšieho strelca uplynulej sezóny Nigela Dawesa, ktorý hral posledných sedem rokov za Astanu. Podpísal s ním dvojročný kontrakt. Tridsaťtriročný rodený Kanaďan strelil 35 gólov a pridal 20 asistencií v 46 zápasoch. V KHL má na konte už 377 duelov so ziskom 196 gólov a 343 bodov. Zahral si v posledných štyroch Zápasoch hviezd, pričom v každej z týchto sezón dosiahol 30-gólovú hranicu. Za sebou má aj 212 zápasov v NHL za Montreal, Atlantu, Calgary a Rangers.


Ďalšie transakcie Avtomobilistu:

obranca Michail Mamkin, 2-ročná zmluva (zo Soči)
útočník Viačeslav Litovčenko, 1-ročná, 2-cestná zmluva (z Chabarovska)
Kirill Ablajev, 1-ročná zmluva (zo Spartaka)

Dynamo získalo Šipačova, návrat Afinogenova

Po piatich rokoch v Petrohrade prijal hviezdny útočník Vadim Šipačov novú výzvu. Tridsaťjedenročný rodák z Čerepovca podpísal dvojročnú zmluvu s moskovským Dynamom, ktoré bude jeho tretím tímom v KHL po Severstali a SKA. V lige už odohral 467 zápasov so ziskom 437 bodov. Trikrát hral v Zápase hviezd, dvakrát vyhral Gagarinov pohár, raz majstrovstvá sveta i olympiádu. V uplynulej sezóne si na tri duely vyskúšal aj zámorskú NHL v drese Vegas Golden Knights.


Ďalšou posilou Dynama je tridsaťjedenročný švédsky útočník Patrik Zackrisson, ktorý prestupuje do štvrtého tímu KHL. Po Atlante, Leve Praha a Novosibirsku si vyskúša Dynamo Moskva. Podpísal s ním dvojročnú zmluvu. V KHL už odohral 164 zápasov, v domácej SHL 348. Trikrát sa stal vicemajstrom Švédska.


Po 13 rokoch sa do materského klubu vracia už 38-ročný útočník Maxim Afinogenov, ktorý s Dynamom získal ruský titul v ročníku 2004/05. Odvtedy odohral v KHL 368 duelov za Petrohrad a Viťaz. Trikrát si zahral v Zápase hviezd. Okrem toho absolvoval 651 zápasov v NHL v dresoch Buffala a Atlanty. S Ruskom vyhral jednú zlatú, dve strieborné a jednu bronzovú medailu z MS.


Ďalšie transakcie Dynama:

útočník Dmitrij Kagarlickij, 1-ročná zmluva (z Čerepovca)

CSKA získalo medailistu zo ZOH 2018, Ožiganov odchádza do NHL

Neúspešný tohtoročný finalista si upísal 26-ročného kanadského útočníka Lindena Veya na dva roky. V 50 zápasoch jeho prvej sezóny v KHL v drese Astany nazbieral 52 bodov (17+35). Ročník dohral vo švajčiarskom Zürichu, kde sa tešil z majstrovského titulu. Na olympiáde potom získal s Kanadou bronz. Pred príchodom do Európy odohral 138 duelov v NHL za Los Angeles, Vancouver a Calgary.


Dvadsaťpäťročný obranca Igor Ožiganov si vyskúša zámorie. Po troch sezónach s CSKA sa upísal tímu Toronto Maple Leafs z NHL na jeden rok. V KHL doposiaľ odohral 315 zápasov aj za Sibir a Chabarovsk. V roku 2017 si jediný raz zahral v Zápase hviezd.


Ďalšie transakcie CSKA:

obranca Arťom Čmychov (zo Soči)
obranca Kirill Vorobiov, hráčske práva útočník Anton Slepyšev, hráčske práva (od Ufy) obranca Dmitrij Šulenin (z Torpeda)
útočník Sergej Žilov (z Torpeda za obrancu Jegora Ogijenka)
obranca Klas Dahlbeck (z Caroliny Hurricanes, NHL)

Sannikov i Salák menia Sibír za Jaroslavľ

Celú kariéru hral za Novosibirsk, no po desaťročí nastal čas na zmenu. Dvadsaťsedemročný útočník Stepan Sannikov si v budúcej sezóne oblečie dres Jaroslavle, s ktorou podpísal trojročný kontrakt. V ostatnom ročníku odohral 50 zápasov so ziskom 26 bodov, pričom mal najlepší bodový priemer v KHL. Len o bod zaostal za svojím maximom. V roku 2016 získal s Ruskom bronzovú medailu na svetovom šampionáte.


Z Novosibirska mieri do Jaroslavke aj 31-ročný český brankár Alexander Salák, s ktorým v sobotu podpísal ročný kontrakt. Na Sibíri pôsobil tri a pol sezóny, predtým chytal rok a pol za Petrohrad. Dvojnásobný účastník Zápasu hviezd KHL si už v kariére vyskúšal zámorskú NHL, Liigu i SHL, ktorú v roku 2011 vyhral. V českom drese štartoval na troch MS a jednej olympiáde.


Lokomotiv si v sobotu tiež zaistil služby 33-ročného fínskeho centra Petriho Kontiolu na ďalší rok. V jeho drese hráva už od sezóny 2014/15, pričom celkovo odohral v KHL 443 zápasov so ziskom 286 bodov aj za Traktor a Magnitku. V roku 2011 ho zvolili do Zápasu hviezd, o dva roky neskôr si zahral vo finále Gagarinovho pohára ako najproduktívnejší hráč play-off (19 bodov). Dvakrát sa stal vicemajstrom sveta a s Fínskom získal aj olympijský bronz v Soči.


Ďalšie transakcie Jaroslavle:

útočník Emil Galimov (z Togliatti)
brankár Anton Krasotkin (z Togliatti)
útočník Kirill Kapustin (z Togliatti)
obranca Nikolaj Averin (z Chabarovska)
útočník Dmitrij Lugin (zo Soči)

Kosticynovci si zahrajú spolu za Minsk

Po roku v Nižnom Novgorode sa 31-ročný krídelník Sergej Kosticyn vracia do Minska, s ktorým podpísal dvojročnú zmluvu. Hral za? už v sezóne 2016/17. V KHL už odohral 269 zápasov aj za Kaza? a Omsk. Predtým absolvoval 353 duelov v zámorskej NHL za Nashville a Montreal. V rokoch 2013 a 2015 ho zvolili do Zápasu hviezd KHL, no iba v jednom.


So Sergejom si v Minsku zahrá aj brat Andrej Kosticyn, ktorý s ním podpísal ročnú zmluvu. Uplynulú sezónu odohral za Kunlun, no v KHL už pôsobil aj v Soči, Nižnom Novgorode a Čeľabinsku. V 275 zápasoch nazbieral 175 bodov. Tridsaťtriročný krídelník má za sebou aj takmer 400 duelov v NHL v dresoch Montrealu a Nashville. Za Bielorusko hral na 10 svetových šampionátoch v elitnej kategórii.


Klub z hlavného mesta Bieloruska predĺžil spoluprácu so švédskym brankárom Jhonasom Enrothom o jeden rok. Dvadsaťdeväťročný štokholmský rodák odchytal v minulej sezóne za Minsk 52 zápasov s úspešnosťou zákrokov 92,3 % a priemerom 2,06 inkasovaného gólu. Predtým absolvoval dokopy 156 duelov v NHL za Buffalo, Los Angeles a Toronto. So Švédskom sa stal v roku 2013 majstrom sveta a o rok neskôr získal olympijské striebro v Soči.


Ďalšie transakcie Minska:

útočník Arťom Arťomov, 1-ročný, 2-cestný kontrakt (z Novosibirska)
obranca Oleg Jevenko, 1-ročný, 1-cestný kontrakt (zo Stocktonu Heat, AHL)

Dynamo získalo najlepšieho hráča Rigy

Moskovský tím podpísal dvojročný kontrakt s 27-ročným lotyšským krídelníkom Miksom Indrašisom, ktorý celú doterajšiu kariéru absolvoval v drese rodnej Rigy. V KHL za ?u odohral 319 zápasov so ziskom 186 bodov. Aktuálne ho čaká siedmy svetový šampionát s reprezentáciou Lotyšska. V ostatnej sezóne viedol Dinamo s 21 gólmi a 42 bodmi v 56 dueloch. Zahral si aj v jeho prvom Zápase hviezd KHL.


Ďalšie transakcie Dynama:

útočník Miiko Koivisto, 1-ročná zmluva (z Kärpät, Liiga)
útočník Jevgejin Mozer (výmena za útočníka Dmitrija Markovina z Torpeda)

Magnitka pustila Samsonova do NHL!

Iľja Samsonov sa pokúsi splniť si sen o NHL. Dvadsaťjedenročný brankár podpísal v piatom vstupný kontrakt s tímom Washington Capitals. Rodák z Magnitogorska má na konte Gagarinov pohár z roku 2016 a dve medaily z juniorských majstrovstiev sveta.

Pozri aj:
Capitals podpísali vstupný kontrakt s mladou brankárskou hviezdou

Prvou väčšou posilou Magnitky je 23-ročný obranca Ivan Vereščagin, ktorý s ?ou v utorok podpísal dvojročnú zmluvu. Všetkých jeho doterajších 188 zápasov v KHL odohral za Novosibirsk, pričom v ostatnej sezóne bol najlepším obrancom Sibiru s 22 kanadskými a 12 plusovými bodmi v 50 dueloch. Bol to zatiaľ jeho najlepší ročník kariéry.


Ďalšie transakcie Magnitogorska:

obranca Maksim Matuškin, 1-ročná zmluva (z Ässätu Pori, Liiga)
útočník Nikita Jazkov, 2-ročná zmluva (z Kazane)

Úradujúci majster predĺžil zmluvy trom hráčom

Kaza? si po úspešnej ceste za tretím Gagarinovým pohárom upísal na ďalšie dva roky jedného z kľúčových hráčov ostatnej sezóny. Dvadsaťšesťročný brankár Emil Garipov odchytal v play-off 19 zápasov s úspešnosťou zákrokov 94,4 % a priemerom 1,55 inkasovaného gólu. V tíme z rodného mesta absolvoval celú doterajšiu kariéru, pričom v KHL za? chytá od ročníka 2011/12. V základnej časti sezóny 2017/18 odchytal 47 duelov, najviac v kariére. Zahral si aj v jeho prvom Zápase hviezd.


Kaza? podpísala novú dvojročnú zmluvu aj s 30-ročným kanadským útočníkom Justinom Azevedom, ktorý bol najužitočnejším hráčom ostatného play-off. Pri ceste za jeho prvým Gagarinovým pohárom nazbieral najviac asistencií (15), bodov (24) i víťazných gólov (5) zo všetkých hráčov. V KHL už odohral 250 zápasov so ziskom 192 bodov aj za Lev Praha, s ktorým hral vo finále v roku 2014. O rok neskôr si ho zopakoval s Ak Bars po tom, ako si zahral v Zápase hviezd.


Novú ročnú zmluvu podpísal s Kaza?ou aj 31-ročný obranca Rafael Batyršin, ktorý s ?ou tento rok vyhral svoj druhý Gagarinov pohár. Prvý získal v roku 2016 s Magnitkou. V KHL už odohral 369 zápasov aj za Atlant, Sibir a Viťaz.


Trojnásobný šampión KHL získal 23-ročného krídelníka Pavla Padakina, ktorý má za sebou prvé dve sezóny v KHL v drese Soči. V 105 zápasoch nazbieral 43 bodov, pričom tento rok si prvýkrát zahral v play-off aj v Zápase hviezd. Rodák z Kyjeva má na konte aj 206 duelov v kanadskej juniorskej WHL.


Ďalšie transakcie Kazane:

brankár Timur Bylialov (z Ufy)
útočník Arťom Michejev (z Ufy)
útočník Maxim Lazarev (z Torpeda)
útočník Andrej Popov, 2-ročná zmluva
obranca Andrej Pedan (z Wilkes-Barre/Scranton Penguins, AHL)

Transakcie Soči:

útočník Robert Rosen, 1-ročná zmluva (z Växjö, SHL)
obranca Denis Alexandrov (z Petrohradu)
brankár Adam HÚSKA (z Jaroslavle, hráčske práva)
obranca Oleg Pogorišnij (z Ufy)

Siomin sa vracia do KHL v drese Viťazu

Tridsaťštyriročný krídelník Alexander Siomin sa po roku v nižšej VHL vracia do KHL. V utorok podpísal ročnú zmluvu s Viťazom, ktorý bude jeho tretím klubom v súťaži. Odohral v nej už necelých 100 zápasov aj za Magnitku a Torpedo. Na konte má aj 650 duelov v NHL so ziskom 517 bodov v dresoch Caroliny, Montrealu a Washingtonu. V roku 2014 sa tešil z Gagarinovho pohára, s Ruskom sa stal dvakrát majstrom sveta.


Viťaz sa posilnil aj o 32-ročného krídelníka Denisa Kokareva, s ktroým podpísal ročnú zmluvu. V KHL už odohral 504 zápasov za Magnitku, Ufu, MVD a Dynamo Moskva, s ktorým dvakrát po sebe vyhral Gagarinov pohár. V roku 2012 sa stal aj majstrom sveta, o rok neskôr si jedinýkrát zahral v Zápase hviezd. V play-off KHL mal vtedy najviac asistencií (14).


Ďalšie transakcie Viťazu:

útočník Nikita Komarov, 2-ročná zmluva (z Dynama Moskva)
obranca Alexander Jevsejenkov, 2-ročná zmluva (z Čerepovca)
útočník Jevgenij Mons, 2-ročná zmluva (z Čerepovca)
brankár Joni Ortio, 1-ročná zmluva (zo Skelleftey, SHL)

Kunlun získal dvoch fínskych útočníkov a ex-slovanistu

Čínsky tím sa posilnil o fínskych útočníkov Veli-Mattiho Savinainena a Olliho Paolu, s ktorými podpísal ročné zmluvy. Tridsaťdvaročný Savinainen prichádza do Šanghaja z Jugry, ktorá už vypadla z KHL. V nej odohral vyše 100 zápasov aj za Torpedo. Vyše 400 duelov absolvoval v domácej Liige, ktorú trikrát vyhral. V roku 2014 sa stal vicemajstrom sveta.


O dva roky mladší Palola má za sebou druhý ročník v KHL, a to v drese Jokeritu. Vo fínskej najvyššej súťaži absolvoval vyše 300 zápasov, pričom trikrát po sebe sa stal vicemajstrom krajiny a raz skončil jeho tím tretí. Taktiež bol členom striebornej reprezentácie na MS 2014.


Do Číny prichádza aj 28-ročný český obranca Tomáš Kundrátek, ktorý s Kunlunom podpísal ročnú zmluvu. Minulý ročník odohral v Nižnom Novgorode, predtým hrával aj za Rigu a Slovan Bratislava. V KHL má na konte 148 zápasov. Rodák z Přerova absolvoval aj 30 duelov v zámorskej NHL v drese Washingtonu Capitals.


Ďalšie transakcie Kunlunu:

útočník Taylor Beck, 1-ročná zmluva
útočník Tomáš Mertl, 1-ročná zmluva (z Plzne)
útočník Patrik Lundh, 1-ročná zmluva (z Djurgärdens, SHL)

útočník Zach Yuen, 1-ročná zmluva
obranca Ondřej Vitásek, 1-ročná zmluva (z Jugry)

reklama
Daj svetu vedieť o svojom názore. Pridaj prvý komentár k článku.
Reklama
Slovan Bratislava v KHL
Reklama Hokej - Online Hry - Vychutnaj si pocit víťazstva!
Reklama

O SLOVAKKHL.SK
Mladší z hokejových webov z dielne Streftecu vznikol v roku 2010. Ide o spravodajský portál o Kontinentálnej hokejovej lige číslo 1 na Slovensku. Sústredí sa predovšetkým na Slovákov, ale ako jeden z mála webov v republike prináša aj novinky o hráčoch iných národností.

   NAŠA RODINA:
SlovakNHL.sk - Národná hokejová liga, Slováci v NHL, AHL, CHL
SlovakFitness.sk - posilňovanie, zdravý životný štýl
Databáza cvikov - Databáza cvikov pre rozvoj svalových partií

MOBILNÁ VERZIA   |   REKLAMA

Google+   Facebook   Twitter   RSS

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk.

Webdesign and Internet media - Streftec

TOPlist