Reklama
Streftec Network:    SlovakNHL.sk  ·  SlovakKHL.sk  ·  SlovakFitness.sk
Staňte sa našími fanúšikmi:      
ikonka
06. 09. 2011 ⋅ Marek Kantorík Správy 0 komentárov

Letné posily tímov – Černyševova divízia

V predchádzajúcich dvoch článkoch sme vám priblížili letné posily tímov zo Západnej konferencie. Teraz je čas na mužstvá z Východnej konferencie. Začíname Černysevovou divíziou.

Amur Chabarovsk
Vedenie Chabarovska, ktorý v poslednom ročníku obsadil až 22. pozíciu, nebolo spokojné s výsledkami tímu, za čo zaplatil tréner Blinov, ktorý na lavičke skončil. Jeho nástupcom sa stal Fín Hannu Jortikka, v sezóne 2010/11 tréner Jokeritu. Spolu s ním prišiel aj slovenský brankár Ján Lašák, ktorý sa pravdepodobne stane jednotkou. Z fínskej SM-Liggy posilnil Chabarovsk aj útočník Jakub Petružalek, ktorému budú robiť v kabíne spoločnosť aj ďalší dvaja českí hokejisti – útočníci Petr Vrána a Martin Růžička. Práve spomínaní forwardi by mali hrať v prvom útoku spolu s Dmitrijom Tarasovom, ktorý prišiel z Avangardu Omsk. Do obrany zasa Amur získal Mikku Mäenpääu, Michaila Ljubušina a Andreja Muchačeva.

Avangard Omsk
Víťaz Kontinentálneho pohára, ktorý je určený pre víťaza základnej časti, ukončil pôsobenie v play-off veľmi skoro, čo si odniesol fínsky kouč Raimo Summanen, ktorého neskôr nahradil Čech Rostislav Čada. Tím zaznamenal citeľnú stratu, keďže hviezdny Jaromír Jágr odišiel do NHL, avšak práve zo zámorskej ligy získal Avangard dvoch hráčov. Z NY Rangers prišiel známy útočník Alexander Frolov a z New Jersey bek Anssi Salmela. Pilierom zadných radov bude aj skúsený Sergej Gusev, naposledy hráč Petrohradu, a na odporúčanie trénera podpísal Omsk zmluvu s obrancom Radoslavom Suchým. V útoku sa môže Avangard spoľahnúť aj na Denisa Platonova alebo Alexandra Nesterova.

Barys Astana
Kazašský tím postúpil vo všetkých ročníkoch Kontinentálnej hokejovej ligy do play-off, ale vždy ukončil svoju púť za Gagarinovým pohárom už v prvom kole. V novom ročníku však chce vedenie viac a tak prišlo počas leta viacero nových hráčov. V bránkovisku sa zmeny neudiali a Barys sa bude spoliehať na dvojicu Jeremejev- Glass. Nových hráčov získala Astana predovšetkým do útoku. Z fínskej ligy prišiel Kamil Kreps, z Čechova tvrdý krídelník Josh Gratton a z Montrealu dvaja Kanaďania – Dustin Boyd a Nigel Dawes. Zahraniční hráči posilnia aj zadné rady. Zo Švédska prišiel mladý obranca Jonas Junland a zo zámoria Andrew Hutchinson.

Metallurg Novokuzneck
„Oceliari“ z Novokuznecka skončili v ostatnej sezóne až na samom, dne Kontinentálnej hokejovej ligy a preto nastalo v kabíne viacero zmien. Novou brankárskou jednotkou sa stane Teemu Lassila, aktuálny majster sveta. V obrane bude úradovať skúsený Brent Sopel, ktorý prišiel z National Hockey League, a vítanou posilou je aj Jyrki Välivaara, taktiež člen zlatého fínskeho tímu. V útoku bude skúsenosti rozdávať veterán Sergej Brylin, ktorý naposledy obliekal dres Petrohradu, alebo Kanaďan Randy Robitaille, ktorý uplynulý ročník strávil v zámorskej AHL. Za zmienku stojí aj viacero talentovaných hráčov, ktorí hrali vo VHL – Kurepanov, Slepyšev (posledná jednotka draftu), Kagarlitskij a ďalší.

Salavat Julajev Ufa
Výrazné zmeny postihli aj Ufu, ktorá v predchádzajúcom ročníku ovládla celú KHL a ukončila dvojročnú dominanciu Kazane. Na trénerskej lavičke skončil Vjačeslav Bykov, ktorého nahradil Sergej Michalev. Ten viedol Salavat v rokoch 2005 až 2009. Do obrany získala Ufa skúseného Vitalija Aťušova, kapitána Magnitogorska, ktorý prišiel ako náhrada za Kalinina. Z Astany prišiel Sergej Gimajev a z Brna slovenský obor Richard Stehlík. V útoku sa bude musieť majstrovský tím vysporiadať s odchodom Thoresena, ktorý odišiel do Petrohradu, z ktorého vedenie Ufy priviedlo skúseného Maxima Sušinského. Útočné rady posilnili aj Jurij Trubačev, Igor Mirnov a Igor Radulov, brat kapitána tímu Alexandra Radulova.

Sibir Novosibirsk
Novosibirsku sa v uplynulej sezóne relatívne darilo a výsledkom bol postup do vyraďovacích bojov, čo sa sibírskemu mužstvu podarilo prvýkrát v histórii (Sibir prehral v prvom kole s Ufou). Vedenie tak počas leta priviedlo do tímu nové tváre, aby sa Sibir dostal aj v nasledujúcom ročníku do play-off. Rakúsky gólman Bernd Brückler sa pobije o post jednotky s Kľučnikovom. Defenzívu opustil Švéd Hellström, namiesto ktorého prišiel jeho krajan David Petrasek, kapitán vicemajstrov sveta z tohto roku. Do útoku získal Novosibirsk Joriho Lehteru, ktorý nahradí krajana Nieminena. Z Omsku priviedlo vedenie trojicu Šiškanov, Sentjurin a Malyšev, z Petrohradu Krjukova a najnovšou posilou sa stal bek Valerij Pokrovskij.
Daj svetu vedieť o svojom názore. Pridaj prvý komentár k článku.
Reklama
Najnovšie články
Reklama Hokej - Online Hry - Vychutnaj si pocit víťazstva!
Reklama

O SLOVAKKHL.SK
Mladší z hokejových webov z dielne Streftecu vznikol v roku 2010. Ide o spravodajský portál o Kontinentálnej hokejovej lige číslo 1 na Slovensku. Sústredí sa predovšetkým na Slovákov, ale ako jeden z mála webov v republike prináša aj novinky o hráčoch iných národností.

   NAŠA RODINA:
SlovakNHL.sk - Národná hokejová liga, Slováci v NHL, AHL, CHL
SlovakFitness.sk - posilňovanie, zdravý životný štýl
Databáza cvikov - Databáza cvikov pre rozvoj svalových partií

MOBILNÁ VERZIA   |   REKLAMA

Google+   Facebook   Twitter   RSS

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk.

Webdesign and Internet media - Streftec

TOPlist