Vyhľadávanie
Slováci v KHL

Šatan sa vyjadril k zákroku i Chárovi

10. decembra 2012

Skúsený útočník, majster sveta i víťaz Stanley Cup, Miroslav Šatan, neobliekol dres bratislavského Slovana už vyše mesiaca, pretože ho trápi zranenie krku, ktoré mu v derby zápase spôsobil obranca Lev Praha Zdeno Chára. Dlho sa nevyjadril ani médiám a výnimku urobil až pre Plus JEDEN DEŇ.

Šatan absentuje od začiatku novembra po spornom zákroku, ktorý vzbudil veľkú kontroverziu. Obaja hlavní aktéri sú stále pohnevaní, no Chára sa snažil svojho niekdajšieho spoluhráča z Bostonu kontaktovať. Zbytočne. Telefonáty a esemesky kapitán Slovana ignoroval. Hnevá ho, že robustný obranca tvrdí, že do poslednej chvíle nevedel, kto proti nemu korčuľuje.

„Ak by som chcel byť nasilu vtipný, povedal by som, že som nevedel, že to volá Zdeno... Pozrite, taký argument, že nevedel, je vhodný do médií a pre ľudí, čo nehrajú hokej na profesionálnej úrovni. Zdeno de? pred zápasom v Bratislave povedal aj to, že si ma váži a že sme priatelia. Keď mal však možnosť to ukázať v tej chvíli na ľade, keď videl, že ja ho nevidím, tak zariskoval so zdravím kamaráta výmenou za pár potľapkaní po pleci od ľudí, ktorých pozná pár týžd?ov. To je, bohužiaľ, podstata celej veci,“ povedal Šatan.

Článok pokračuje pod reklamou


Mnoho odborníkov po vzhliadnutí videá skonštatovalo, že zákrok Cháru bol čistý. Zákrok skúmala aj disciplinárna komisia Kontinentálnej hokejovej ligy a jej verdikt bol rovnaký. Čo na to hovorí Šatan?

„V pravidlách je napísané, že ak hráč trafí protihráča do hlavy, je to automaticky trest do konca zápasu, aj keď nepríde k zraneniu. Zranenie bolo, aj krv. To, že spravil chybu rozhodca, chápem, má naozaj málo času rozhodnúť sa. To, že ,,odborníci“, ktorí to videli spomalené na videu, to nazvali čisté, stojí za zamyslenie. Každý má právo na svoj názor a ja tvrdím, že žiadny zásah do hlavy nemôže byť nazvaný čistým,“ odvetil.

Topoľčiansky rodák utrpel vážnejšie zranenie ako sa pôvodne očakávalo a v krku má 4,5 milimetra vysunutú platničku, ktorá ho mohla pripraviť o hybnosť a citlivosť v ľavej ruke. Na koniec kariéry nechce ešte myslieť a snaží sa vrátiť do akcie čo najskôr. Kedy sa tak stane, však netuší.

„Skúšal som zatiaľ jeden individuálny tréning na ľade. Výsledkom boli bolesti hlavy. Mojím najväčším problémom by mohol byť nejaký náraz alebo pád. Keďže som bol milimetre od naozaj vážnej tragédie, považujem výsledok tohto zbytočného incidentu za relatívne dobrý,“ dodal Šatan.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist