Vyhľadávanie
Správy

Počet legionárov v KHL sa nezmení

Autor: Marek Kantorík  /   17. apríla 2014

Vedenie Kontinentálnej hokejovej ligy v stredu informovalo, že počet zahraničných hráčov v kádroch ruských mužstiev sa v budúcej sezóne nebude meniť.

V KHL sa dlhšiu dobu diskutovalo o počte legionárov v tímoch, hovorilo sa zvýšení na sedem i znížení na tri. Vedenie sa napokon rozhodlo, že aj naďalej bude platiť súčasný stav – päť zahraničných hráčov.

„S prezidentom Ruskej hokejovej federácie Vladislavom Tretiakom sme rozoberali otázku počtu legionárov a prišli sme ku kompromisu, že v najbližších dvoch až troch rokoch ho nebudeme meniť. Samozrejme, ešte to musí potvrdiť vedenie súťaže i federácie,“ povedal šéf Výboru riaditeľov KHL Gennadij Timčenko a pokračoval: „Vzhľadom k tomu, že niekoľkí zahraniční hráči podpísali viacročné zmluvy, zvýšenie kvóty by bolo ďalšou záťažou pre kluby. Kontrakty sú podpísané a hráči nebudú hrať? Aj preto sme sa dohodli na kompromise.“

Zdroj: R-Sport



Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist