Vyhľadávanie
MS 2014

Kuľomin: Rusko vždy prichádza na MS vyhrať zlato

26. mája 2014

Bol to napätý boj, ale tretia tretina priviedla Rusko k vytúženému zlatu. To síce nenapravilo sklamanie z domácej olympiády, no po neúspechu v Soči ide o celkom vítaný úspech. Rusi navyše v Minsku neprehrali ani jeden zápas, takže fanúšikom dávali len dôvody na radosť.

„Po tej olympiáde to bol odlišný turnaj, ale je skvelé, že sme ho vyhrali. Všetci sme sem prišli s cieľom vyhrať ho. Ruský tím vždy hrá o to, aby vyhral,“ skonštatoval Nikolaj Kuľomin.

Rusko vo finále proti Fínsku motivovala snaha o odplatu za vyradenie vo štvrťfinále olympijského turnaja a motiváciu zvyšoval aj fakt, že IIHF suspendovala trénera Olega Znaroksa. Mužstvo hralo vo finále aj pre?ho.

Článok pokračuje pod reklamou


„Ak ho nepoznáte, tak je to veľmi emocionálny človek, ktorý stojí za svojimi slovami a hráčmi. Bol kapitánom tejto lode a viedol nás tým správnym smerom. A tento líder bol od nás odobratý. Ale my sme pre?ho bojovali. Bojovali sme aj pre naše rodiny, naše deti a celé Rusko,“ povedal Alexander Ovečkin.

Fíni sú nakoniec relatívne spokojní so striebornými medailami, aj keď ich mrzela nevyužitá šanca siahnuť na zlato. Podľa veterána Olliho Jokinena však Rusko vo finále nehnala vpred len väčšina z 15 tisíc fanúšikov.

„Môžete si sami urobiť názor o dnešnom rozhodovaní rozhodcov. Museli sme zostať mimo trestnej lavice. Myslím si, že sme pri hre piatich proti piatim hrali dobre, ale oni využívali svoje presilovky. Sú dobrým tímom. Dáte im dosť presilovkových šancí a oni ich využijú,“ dodal Jokinen.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist