Vyhľadávanie
Sumáre

Slovan vyhral v Petrohrade 2:1!

Autor: Marek Kantorík  /   28. januára 2015

Hokejisti Slovana Bratislava odštartovali sériu zápasov na klziskách súperov výborným výsledkom - vyhrali nad Petrohradom 2:1 po samostatných nájazdoch!

Petrohrad - Slovan 1:2 sn (0:0, 0:1, 1:0, 0:0, 0:1)

Góly: 46. Ericsson - Nagy, rozh. sn: Netík

Petrohrad hral v úvode zápasu aktívnejšie, od štvrtej minúty sa musel brániť. Slovan si v početnej výhode väčšiu šancu nevypracoval. Hneď na to vylúčili rozhodcovia Surového, Backlund však svoj tím viackrát podržal. Švédsky gólman bol pozorný aj v ďalších dvoch oslabeniach, na druhej strane držal čisté konto aj Koskinen. Tímy tak odišli do kabín za bezgólového stavu.

Článok pokračuje pod reklamou


Skóre zápasu sa prvýkrát zmenilo v 25. minúte. Ladislav Nagy získal puk v strednom pásme a po individuálnej akcii ho poslal ponad Koskinenovo rameno. O dve minúty neskôr mohol zvýšiť náskok Kudrna, s jeho strelou si však brankár poradil. Slovan hral veľmi dobre v defenzíve a v závere druhej časti ubránil štvrtú presilovku Petrohradu v stretnutí.

Tretie dejstvo začali hostia v početnej výhode. Najväčšiu šancu si vypracoval Barker, ale Koskinen puk vyrazil. Po faule Kozáka si zahrali presilovku aj domáci. Petrohrad rozkrútil pred Backlundom kolotoč a nakoniec vyrovnal. Strelcom gólu bol Ericsson, ktorý šikovne tečoval Čudinovu strelu od modrej čiary. V ďalších minútach sa väčšinou hralo v obrannom pásme Slovana. Domáci si vypracovali niekoľko dobrých príležitostí, ale Backlund podal skvelý výkon. Aj vďaka nemu skončil duel v riadnej hracej dobe remízou 1:1.

V nadstavenom čase sa hral rýchly hokej, brankári boli však pozorní, a preto sa o víťazovi rozhodlo až v samostatných nájazdoch. Z domácich hráčov sa presadil iba Červenka, kým z hostí Jeglič s Netíkom.

Slovan zvíťazil nad Petrohradom 2:1, v tabuľke Západnej konferencie je zatiaľ na poslednom 14. mieste.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist