Vyhľadávanie
Správy

Andrej Mezin ukončil hráčsku kariéru

Autor: Marián Masaryk  /   24. februára 2015

Bieloruský brankár Andrej Mezin sa rozhodol ukončiť bohatú hráčsku kariéru. Okrem dlhoročnej reprezentačnej činnosti pôsobil v KHL už od jej vzniku.

Štyridsaťročný rodák z Čeľabinska naposledy chytal v uplynulej sezóne za tím Avangard Omsk. Predtým hral v KHL aj za klub z rodného mesta, Jaroslavľ, Minsk, Magnitogorsk, Ufu a za Petrohrad aj Kaza? ešte v niekdajšej ruskej lige.

„Nedostal som žiadne ponuky, ako hráč ani ako tréner. Teraz ako brankár definitívne končím a budem sa venovať trénerstvu. Som pripravený venovať sa nielen seniorom, ale aj mladým brankárom. V súčasnosti môj čas patrí rodine," povedal Mezin pre portál Tribuna.com.

Článok pokračuje pod reklamou


Mezin tiež pôsobil štyri roky v najvyššej nemeckej súťaži (DEL) a rok v českej extralige. Niekoľko rokov strávil aj v nižších zámorských ligách, no do NHL nikdy neprerazil. Keď aj prišla ponuka, uprednostnil reprezentáciu.

Práve s tímom Bieloruska sa predstavil na 13 svetových šampionátoch a troch olympijských turnajoch. Vďačí za to najmä kanadskému trénerovi Glanovi Hanlonovi: „Som mu veľmi vďačný za to, že práve do m?a vložil dôveru. Pod jeho vedením som predvádzal najlepšie výkony, s radosťou však spomínam aj na iných trénerov."

Aj keď Mezin nikdy nechytal v NHL, získal viacero ocenení. Štyrikrát sa stal hokejistom roka v Bielorusku, raz najlepším brankárom majstrovstiev sveta (2009) a zúčastnil sa aj jedného Zápasu hviezd KHL (2010).




Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist