Vyhľadávanie
Slováci v Európe

Česká extraliga: Čiliak vychytal nulu, Kotvan skóroval

Autor: Marián Masaryk  /   25. februára 2015

V piatich zápasoch 50. kola českej Tipsport extraligy zažiaril slovenský brankár Marek Čiliak, ktorý zastavil 37 striel pri svojom piatom čistom konte v sezóne.

Marek Čiliak sa stal hrdinom Brna v zápase proti Mladej Boleslavi. 24-ročný Zvolenčan chytil všetkých 37 striel, aby doviedol Kometu k výhre 2:0 a zaknihoval svoje piate čisté konto v sezóne. Jeho tím má vďaka tomu istotu domáceho prostredia v úvodnom dueli play-off.

Slovenský brankár bol rád, že mal v zápase dostatok práce. „Smerovalo na m?a veľa striel, čo je pre brankára vždy dobré. Počas celého zápasu sa mi chytalo dobre, bol som neustále v pohybe a v strehu. Vtedy sa človeku chytá lepšie, ako keď len stojí a občas na neho niekto vystrelí. Vyhovovalo mi to," povedal pre portál hokej.cz najlepší hráč domáceho tímu.

Článok pokračuje pod reklamou


V utorok sa zapísali do bodovania šiesti Slováci. Ako jediný skóroval obranca Zlína Oldřich Kotvan, ktorý prispel k výhre 3:2 nad Hradcom Králové a stal najlepším hráčom svojho tímu. Potreboval na to dva strelecké pokusy počas 18 minút a 25 sekúnd, ktoré strávil v akcii. Okrem toho rozdal dva bodyčeky a zblokoval jednu strelu.

Útočníci Radoslav Tybor a Tomáš Marcinko si pripísali po asistencii pri jednom góle Pardubíc. Tie však doma podľahli Karlovým Varom 2:3 po predĺžení. Prvý menovaný odohral len osem a pol minúty s piatimi strelami. Druhý strávil na ľade vyše 18 minút so ziskom „mínusky", štyroch striel a dvoch trestných minút. Vyhral tiež 60 % vhadzovaní (12/20).

V súboji Olomouca s Plz?ou na seba narazili dvaja slovenskí obrancovia. Z výhry 3:2 po nájazdoch sa tešil Branislav Kubka z Plzne, ktorý k nej pomohol asistneciou. Tú zaznamenal aj Ivan Majeský, ktorý odkorčuľoval 19 a pol minúty s jednou strelou, štyrmi bodyčekmi a dvoma blokmi. Kubka odohral len 11 a pol minúty, počas ktorých si pripísal na konto tri strely a jeden menší trest.

Obranca Richard Stehlík sa stal najlepším hráčom Vítkovíc v domácom dueli proti Sparte Praha. Prihral totiž na jediný gól HC Steel pri prehre 1:5. Na ľade strávil 16 a pol minúty.

Výsledky 50. kola:
Zlín - Hradec Králové 3:2
Brno - Mladá Boleslav 2:0
Olomouc - Plze? 2:3 SN
Pardubice - Karlove Vary 2:3 PP
Vítkovice - Sparta Praha 1:5


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist