Vyhľadávanie
Sumáre

Petrohrad získal prvý majstrovský titul vo svojej histórii

19. apríla 2015

Sedem rokov čakali, kým sa dočkali. Petrohrad patril k najbohatším a najambicióznejším tímom od vzniku Kontinentálnej hokejovej ligy. Z prvého Gagarinovho pohára sa však teší až v tomto roku.

Armádny klub pretavil svoju prvú finálovú účasť na majstrovský titul, keď zdolal dvojnásobného šampióna Ak Bars Kaza? 4:1 na zápasy. Rozhodujúci duel vyhral pomerom 6:1.

Kaza? - Petrohrad 1:6 (konečný stav série: 1-4)

O osude nedeľného zápasu sa rozhodlo už v prvej tretine. Domáci hráči nevyužili niekoľko sľubných príležitostí, no ich zaváhania dokázali hráči SKA dokonale využiť. Postupne sa presadili Ericsson, Kovaľčuk, Dadonov a Ponikarovskij, aby sa do šatní išlo za stavu 4:0 pre hostí.

Článok pokračuje pod reklamou


Do druhej tretiny vstúpila Kaza? aktívne a už v druhej minúte sa podarilo znížiť Gluchovovi. Okamžite však hostia zareagovali a po góle Kovaľčuka opustil domácu bránu Nilsson. Od tohto momentu domáci dobýjali bránu hostí, ale keď sa aj dostali k šanci, tak si zuby vylámali na Koskinenovi.

Tretia tretina už zo strany Kazane nebola až taká dobrá a dopredu sa nehrnul ani Petrohrad. Okrem brankárov si na svoje neprichádzali ani diváci, ktorí na domácich hráčov pískali. To ich trochu prebralo, ale proti defenzíve SKA sa im nedarilo presadiť a nakoniec už gól nestrelili. Naopak, na konečných 6:1 upravil Červenka, ktorý sa po záverečnom hvizde mohol so spoluhráčmi tešiť z titulu.

Prvý titul v bohatej histórii klubu
Petrohrad sa stal piatym tímom, ktorý siahol na Gagarinov pohár. Doteraz to dokázali len ruské kluby. Je zárove? tretím tímom, ktorý ma v zbierke poháre za víťazstvo v play-off i v základnej časti. S niečím podobným sa môžu pochváliť aj Ufa a moskovské Dynamo.

SKA existuje už od roku 1946, ale mužstvo Viačeslava Bykova je prvým, ktoré do mesta na rieke Neva prinieslo majstrovský titul. Radosť z neho má aj český útočník Roman Červenka.

Doterajší víťazi Gagarinovho pohára:

2008/09 - AK Bars Kaza?
2009/10 - AK Bars Kaza?
2010/11 - Salavat Julajev Ufa
2011/12 - Dynamo Moskva
2012/13 - Dynamo Moskva
2013/14 - Metallug Magnitogorsk
2014/15 - SKA Petrohrad




Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist