Vyhľadávanie
Slováci v KHL

?íha po prehre so Sibirom: Zradili nás presilovky

Autor: Marián Masaryk  /   14. septembra 2016

Slovan Bratislava zakončil v utorok trojzápasový trip, druhý v tejto sezóne KHL, prehrou 2:3 po samostatných nájazdoch na ľade Sibiru Novosibirsk. Z náročného výjazdu si tak odviezol šytri body z deviatich možných, no podľa trénera Miloša ?íhu mohol aj viac.

„Belasí" prehrávali po prvej tretine 1:2, no dvojgólovému strelcovi Zigovi sa podarilo vynútiť predĺženie. V ?om gól nepadol a v nájazdoch vystrieľal domácemu Sibiru druhý bod Okulov. Podľa českého trénera mohol vyrovnaný duel vyhrať jeho tím, ak by využil aspo? jednu zo štyroch presilových hier.

„Videli sme veľmi dobrý zápas, proti nám stál silný súper. V prvej polovici boli domáci lepší, po strelení druhého gólu sme vyrovnali hru a mali aj niekoľko šancí. Zradili nás dnes, žiaľ, presilovky, ktoré sme zahrali katastrofálne. V samostatných nájazdoch boli šťastnejší domáci hokejisti,“ povedal ?íha bezprostredne po zápase.

Článok pokračuje pod reklamou


O oba presné zásahy Slovana sa postaral útočník štvrtej formácie Tomáš Zigo, ktorý mohol pri troche šťastia streliť aj hetrik. Boli to pritom jeho prvé dva góly v súťaži.

„Bol to veľmi rýchly zápas, najmä v prvých dvoch tretinách sa hralo vo vysokom tempe. Pristúpili sme k tomu zodpovedne, len škoda tých prehraných nájazdov. Brankára som mal už rozhodeného, stačilo puk o čosi viac nadvihnúť, mrzí ma to. Prvé dva góly v KHL, samozrejme, tešia, ale takýto dobre rozohraný zápas na ľade silného súpera musíme dotiahnuť do víťazného konca.“

Vyrovnanosť zápasu a blízkosť víťazstva nad ďalším favoritom po zdolaní silného Omsku si uvedomuje aj kanadský útočník Kyle Chipchura. Vyzdvihol tiež výkon brankára, svojho krajana Barryho Brusta.

„Myslím, že sme tu odohrali naozaj solídny zápas a boli sme len kúsok od víťazstva. Základom vyrovnaného priebehu bol ďalší dobrý výkon od Brustyho, Tomáš Zigo dal svoje prvé dva góly a ako som povedal, veľa nechýbalo, aby sme tu vyhrali.“



Najbližšie Slovan privíta na domácom ľade Medveščak Záhreb, zápas sa začína v sobotu o 17:00 v bratislavskej Slovnaft Aréne.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist