Vyhľadávanie
Slováci v KHL

Slovan zdolal Záhreb 3:2 po nájazdoch + video

Autor: Marián Masaryk  /   17. septembra 2016

Slovan Bratislava sa po trojd?ovej prestávke vrátil do Slovnaft Arény, kde zvíťazil nad Medveščakom Záhreb 3:2 po samostatných nájazdoch. Predĺžil si tak bodovú sériu na tri duely.

SLOVAN BRATISLAVA – Medveščak Záhreb 3:2 SN (2:0, 0:1, 0:1, 0:0, 1:0)
Góly: 8. Rosandič (Chipchura, Kubalík), 11. Viedenský (Valský), rozh. SN Jeglič – 36. Smejkal, 49. Bolduc (Arkalov, Parlett)
Strely: 55-47 , Trestné minúty: 32-8

Domáci otvorili skóre v ôsmej minúte, keď nahodenie Mislava Rosandiča od modrej čiary skončilo za chrbtom brankára hostí Taylora. Do dvojgólového vedenia poslal Slovan o tri minúty neskôr vo vlastnom oslabení Marek Viedenský po peknej individuálnej akcii. „Belasí" hrali v prvej tretine trikrát v oslabení, ale Brust svoj tím podržal.

Článok pokračuje pod reklamou


Druhá tretina priniesla zvýšenú aktivitu hostí. Tí mohli znížiť skóre v 33. minúte po faule Taffeho a následnom vylúčení Brusta do konca zápasu za nešportové správanie. Nariadené trestné strieľanie Butlera však striedajúci brankár Pogge zastavil. V 36. ho už prekonal Smejkal, ktorý strelil kontaktný gól. Slovan nakoniec neudržal vedenie a v 49. minúte vyrovnal Bolduc. V predĺžení gól nepadol, a tak prišli na rad samostatné nájazdy. Dramatický rozstrel rozhodol žolík domácich Žiga Jeglič, ktorý rozhodol o výhre 3:2. Brust s Poggem k nej prispeli spolu 45 zákrokmi, Taylor čelil až 55 strelám Slovana.



Slovan bodoval v treťom zápase po sebe, tentoraz však nájazdy zvládol a získal dva body. S ich celkovým počtom 12 mu patrí 11. pozícia v Západnej konferencii, jeden bod práve za Záhrebom. V utorok odštartuje štvorzápasový trip na ľade úradujúceho šampióna KHL, Metallurgu Magnitogorsk.

Zostava Slovana: Brust (Pogge) – Švarný (A), Plastino, Luža, Meszároš (C), Ďaloga, Pokorný, Rosandić, Bačik – Nedorost, Jeglič, Valský – Vopelka, Taffe, Cheechoo – Skalický, Viedenský (A), Luš?ák – Chipchura, Zigo, T. Kubalík

Zostava Záhrebu: Taylor (Hovinen) – Bezina (A), Parlett, Katic, Larkin, Krejčík – Mertl, Co. Genoway, McMillan – Butler, Brulé, Paré – Hedberg, Bolduc (A), Mahbod – Smejkal, Arkalov, Glumac (C) – Perkovich


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist