Vyhľadávanie
Správy

Kovaľčuk sa stal hviezdou mesiaca október

Autor: Marián Masaryk  /   02. novembra 2016

Špeciálna komisia Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) v stredu zverejnila mená štyroch najlepších hráčov druhého kompletného mesiaca tejto sezóny, októbra. Je medzi nimi aj hviezdny útočník a kapitán SKA Petrohrad Iľja Kovaľčuk.

Najlepší útočník: Iľja Kovaľčuk (Petrohrad)

Kovaľčuk bol najproduktívnejším hráčom mesiaca s 18 bodmi za deväť gólov a deväť asistencií v 12 zápasoch. Aspo? bod získal v 11 z nich, skóroval v šiestich. Proti Slovanu (6:0) strelil hetrik, vrátane víťazného gólu, dva góly vsietil proti Viťazu. Zaznamenal tiež jubilejný 100. gól v súťaži. S 36 bodmi aj 16 gólmi v 27 dueloch sezóny mu patrí druhé miesto v lige. Spolu zaznamenal 43 striel na bránu.

Pozri aj:
Kovaľčuk strelil jubilejný gól v KHL + video
Kovaľčuk strelil hetrik, Petrohrad zdolal Slovan 6:0 + video


Článok pokračuje pod reklamou


Najlepší obranca: Chris Lee (Magnitogorsk)

Lee bol najlepším obrancom KHL s 12 bodmi za štyri góly a osem prihrávok v 11 dueloch. Osem z nich obhajca titulu vyhral. Dva z jeho gólov boli víťazné, na konto si pripísal aj päť plusových bodov, deväť zblokovaných striel a 30 streleckých pokusov.

Najlepší brankár: Igor Šesťorkin (Petrohrad)

Kovaľčukov 20-ročný spoluhráč vyhral všetkých šesť svojich štartov a vychytal štyri čisté kontá. Prvý októbrový gól inkasoval po 205 minútach a piatich sekundách. Celkovo neinkasoval 278 minút a osem sekúnd, čo je tretia najdlhšia séria v histórii KHL. Jeho úspešnosť zákrokov bola 98,14 % (najvyššia v lige) a priemerne inkasoval 0,49 gólu na zápas.

Najlepší nováčik: Arťom Zagidulin (Kunlun)

Dvadsaťjedenročný brankár nováčika KHL zvíťazil vo dvoch z jeho štyroch štartov. Zaznamenal v nich aj svoje prvé čisté konto v kariére. Úspešnosť zákrokov mal na úrovni 96 % a priemer 1,12 inkasovaného gólu na zápas.




Pripomíname, že v KHL je momentálne reprezentačná prestávka do 7. novembra.

Zdroj: oficiálny web KHL


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist